РАВ4 Америка
max-2
- nov
- Автомобил: XA30 3ZR-FAE,B6304T4
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 42 пъти
РАВ4 Америка
Мнение от nov » 30 Дек 2024 21:30
За там са тия условия и гаранцията важи за там, проверявал съм лично преди време, с тези си цитирани линкове исках да покажа, че с тия плюсове тая кола, като нова е 60 бона в лева, тука нова започва от 76к.лв, тоест такова камри 2020-2021 изправно и в движение ще е доста по-евтино от същите години тук поради причината, че като ново е струвало по-малко там, това исках да кажа, не ми дреме, че гаранцията няма да му важи, защото ако колата е 2020, точно след един ден (2025) му изтича гаранцията или има оставаща една година, която няма да важи така или иначе тук. Същото се отнася и за РАВ4 - според мен лично е по-на оферта оттам, втора уотреба ако разбира се имаш възможност да го купиш нов оттук, на 0км е още по-добре.
NO PAIN, NO GAIN!
Дизел САМО дънки!!!
Дизел САМО дънки!!!
nov
- Ивайло Димов
- Автомобил: Seat Toledo1,8 20V AGN
- Благодарил/а: 162 пъти
- Получена благодарност: 154 пъти
РАВ4 Америка
Мнение от Ивайло Димов » 30 Дек 2024 21:50

Ивайло Димов
- nov
- Автомобил: XA30 3ZR-FAE,B6304T4
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 42 пъти
РАВ4 Америка
Мнение от nov » 31 Дек 2024 10:11
Вярно е това, като става въпрос за конкурентнас цена се загледах какво предлага американското автомобилостроене в класа на Секвоя, като си мислех преди да видя, че цените на родното им производство ще са поне 10кдоларЕ надолу при сравними класове и екстри, оказа се , че разликите с амакс до 5к. в минус на Секвоята, но предвид качеството незнам как бих НЕ дал 5к$ в горница, а вместо това си взема GMC,DODGE,Ford и т.н., но явно защото не съм американец.Ивайло Димов написа: ↑30 Дек 2024 21:50 Там изначално колите са евтини ,конкуренцията е жестока и неамерикански производител ,за да е успешен тря предложи конкурентна цена и качество
Аммммммммммммммммм, не е баш тЪй, Камри,Рав4 и още няколко модела на Тойота започват от 2,5 литра и се харчат яко там, виждал съм по техните магистрали един Шевролет седан от класа на поло, мисля беше Спарк , да вярно с 1,5 Турбо 150 коня автомат, но все пак, има и бая Ярис-и, а и цените на галон послендите години им се повишиха доста, не е както беше в началото на 90-те пък Хамериканчетата обичат да си правят сметката.Ивайло Димов написа: ↑30 Дек 2024 21:50 щото за техните разбирания всичко под 3000 кубатура е малолитражка
Не, че няма разни Хеми-та,Хелкат-и и Тундри, макар, че последните в топ версията си вече не влагат вездесъщия 5.7, а 3,5 ве 6 турбиниран........за ХамериканскИО пазар

NO PAIN, NO GAIN!
Дизел САМО дънки!!!
Дизел САМО дънки!!!
nov
РАВ4 Америка
Мнение от Jorkata76 » 07 Яну 2025 13:49
На мен пък колега ,ето тази ми е фаворитка https://stat.vin/cars/12110987. Снощи я купихмеgena_bs написа: ↑27 Дек 2024 22:13 Не знам защо някои хора си мислят, че в краваристан и канада доматите с колчетата ги ядат.
И едва ли не си подаряват абсолютно изправните автомобили на българи, грузинци, арменци и т.н.
Само влез на сайтовете на някой американски аукцион за годни останки, за да разбереш за какво иде реч!
https://www.copart.com/lotSearchResults ... 2:false%7D
За да попаднат там автомобилите означава, че или е невъзможно да се възстановят или това ще струва повече от цената на изправен автомобил с подобни параметри. Това е по преценка на застрахователните компании, а не на собствениците на ударените, удавени и прочие автомобили.
А сравнително запазените автомобили са с "хубави" цени и с доставката ще ти излязат по-скъпо от аналогичните в EU.
Тази ми е фаворит в момента:
https://www.copart.com/lot/86539014/202 ... olis-north
Jorkata76
-
- Автомобил: служебен
- Благодарил/а: 365 пъти
- Получена благодарност: 94 пъти
РАВ4 Америка
Мнение от gena_bs » 07 Яну 2025 14:44
Честито!
https://plc.auction/auction/lot/toyota- ... 3-12110987
Надявам се да имаш доверен и кадърен сервиз!
Две врати + дясна завеса - поне толкова се вижда на снимките.
Ама защо е написано Secondary damage: All Over не е ясно.
https://plc.auction/auction/lot/toyota- ... 3-12110987
Надявам се да имаш доверен и кадърен сервиз!
Две врати + дясна завеса - поне толкова се вижда на снимките.
Ама защо е написано Secondary damage: All Over не е ясно.
gena_bs
-
- Автомобил: Toyota RAV4 XLE 2.5 203 к. с.
- Благодарил/а: 2 пъти
RAV4 XLE 2.5 САЩ
Мнение от mitaka911 » 18 Яну 2025 08:57
Здравейте,
Насочил съм се към закупуване на RAV4 4х4 в диапазона 2017-2020 2.0 или 2.5. Тъй като не искам хибрид, което единствено предлага тойота, се насочих към тези внесени и регистрирани от САЩ или Канада, продавани от частни лица.
Единственото ми притеснение е за частите. Чета най различни мнения, но точно за RAV4 XLE не можах да прочета.
Въпросите са ми от сорта на:
Благодаря!
Насочил съм се към закупуване на RAV4 4х4 в диапазона 2017-2020 2.0 или 2.5. Тъй като не искам хибрид, което единствено предлага тойота, се насочих към тези внесени и регистрирани от САЩ или Канада, продавани от частни лица.
Единственото ми притеснение е за частите. Чета най различни мнения, но точно за RAV4 XLE не можах да прочета.
Въпросите са ми от сорта на:
- Намират ли се лесно (от официален сервиз или по друг начин) ?
- Как се държат като цени спрямо европейските?
- Заслужава ли си да се купи от човек вместо от автокъща? (лицето все ще я е поддържал)
Благодаря!
mitaka911
- Stivans
- Автомобил: Toyota RAV4/XA40/2,5/2AR-FE
- Благодарил/а: 73 пъти
- Получена благодарност: 36 пъти
РАВ4 Америка
Мнение от Stivans » 19 Яну 2025 04:39
mitaka911 ,Тойота 2016-2018 са фейслифт на модела XA40, който се произвежда от 2012-2018. Четвърта серия имат и хибрид от 2016-2018. От 2019 започва 5 та серия XA 50 хибрид. Американските XA40 са 2,5л бензин ,176к.с., хибридите са 2.5л Автоматик 197к.с. За Европа 4-та серия са 2000 кубика двигател със CVT скростна кутия , докато американските са със AISN U760F. По-добра е американската версия с 2,5 л двигател. Части се намират. Има фирми който играят на търг в USA и се намират на много добри цени. По-добре да я вземеш от фирма защото повечето показват информация и снимки на колата която е в USA. На обявите пише "Колата се намира в USA ", a цената е с доставка до България. Повечто коли са (около 90%)са с щети и може да продобиеш представа за реалното състояние, докато когато я вземеш от български собственик не знаеш колко е била смачкана и къде е удряна преди да дойде до тук. Задължително проверка по VIN номера в Carfax, пълно досие от USA. В американските автокъщи и търгове всички коли се продават с изписан VIN, по който може да видиш всичко за колата. Брой собственици, километри, сервизно обслужване, застрахователни събития, снимки на щетите и т.н. (това не се предлага в БГ
) . Има автокъщи които купуват блъснати и ги ремонтират тук, като цената на колата скача с 200-300%, затова по добре да си я вземеш от чужбина така както е, и да я ремонтираш тук, като крайната цена ще ти е поне с 10000лв. по-ниска от тази в България.

Toyota RAV4/XA40 Facelift -2018/2,5/2AR-FE
Stivans
- zorbata
- Автомобил: RAV4 GR PHEV
- Благодарил/а: 59 пъти
- Получена благодарност: 83 пъти
РАВ4 Америка
Мнение от zorbata » 20 Яну 2025 18:17
От където и да я вземеш искай VIN - обикновено в нета има следи и можеш да видиш за какво иде реч.
За Пловдив мога да те насоча към човек.
За Пловдив мога да те насоча към човек.
caryЦар
zorbata
Обратно към “Общи технически въпроси”
Иди на
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru