Е, то няма да е лошо ако е повече японски отколкото френски

Аз за малко да се откажа заради този факт, че е френски, ама понеже ме грабна на тест драйва и като параметри е точно каквото търсех, се хвърлих в дълбокото (и дългото чакане).
Обаче понеже изгледах почти всичко що намерих на разбираем (или с автоматичен превод) език из ютуб, имаше поляци, които твърдят, че хибридната част на Ярис Кроса идвала пък от Полша. И не знам то тогава, какво остава да е японско. Най-добре ще е да попитаме някой шеф на френския завод откъде му идват частите, ама дали има наистина смисъл и значение в днешния глобализиран свят не знам
Според най-новите твърдения, новите им електрички, които щели да пускат били пък едно към едно с BYD, които са китайски и нямало да има нищо от Тойота в тях, освен емблемата, ама и това не е потвърдено на 100%. А като гледах пък ревютата на въпросните китайски автомобили, всъщност хич, ама хич не приличат на китайски.... според нашите разбирания за "китайско" ;) Определено ми харесаха, за разлика от Теслите например (които също харесвах в началото като идея най-вече).
Да не забравяме, че уж премиум Теслите идват основно от Китай, за съжаление от каквото чувам и гледам май доста им личи този факт ;)
Сори за лиричното отклонение.