Автомобилът е Аурис 1.8 Хибрид 2017г. След триседмична НЕупотреба на колата акумулаторът беше паднал, на 5V. Заредих го, покарах известно време и след няколко дни НЕупотреба, акумулаторът отново се скапа( а е на 1 година). Викам си айде нов. След като сложих новия обаче реших да проверя дали пък не съм забравил нещо включено в купето. Влязох, заключих колата и започнах да се оглеждам, но нищо, всичко изгасна, нищо не свети. Така няколко пъти отключвам, заключвам и гледам. И в един момент на заключен автомобил и включена аларма, се включи вентилатора на парното на някакви средни обороти.
Включва се вентилатора на парното на Auris 2017 Хибрид
Здравейте, колеги
Автомобилът е Аурис 1.8 Хибрид 2017г. След триседмична НЕупотреба на колата акумулаторът беше паднал, на 5V. Заредих го, покарах известно време и след няколко дни НЕупотреба, акумулаторът отново се скапа( а е на 1 година). Викам си айде нов. След като сложих новия обаче реших да проверя дали пък не съм забравил нещо включено в купето. Влязох, заключих колата и започнах да се оглеждам, но нищо, всичко изгасна, нищо не свети. Така няколко пъти отключвам, заключвам и гледам. И в един момент на заключен автомобил и включена аларма, се включи вентилатора на парното на някакви средни обороти.
Всичко е изгаснало по таблото. а той си духа. Отключих и спря. Какво може да е това чудо, аджеба?
- Митхат
- Автомобил: E38
- Благодарил/а: 48 пъти
- Получена благодарност: 143 пъти
Ако бе една друга марка бих дал сто процента гарация че е така нареченият таралеж / реостат/ на парното .Но тук при Тойота не знам как е организирана системата .
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 128 пъти
- Получена благодарност: 217 пъти
Ех тези bmw-та.
Пипано ли е нещо по таблото - навигация, радио и т.н.?
Пипано ли е нещо по таблото - навигация, радио и т.н.?
mfandakov, познат електричар ме посъветва същото. Да стигна до управлението на парното и да почиствам връзки.
Akima, не, нищо не е пипано по таблото... поне от мен. Колата я имам от година и половина и проблемът се появи сега.
След доста запитвания се оказа, че заради нередовната употреба на автомобила акумулаторът се е скапал, защото е малък. (В случая 40Ah) Този акумулатор е само стартов за двигателя. Всички останали системи на автомобила минават през хибридната батерия. Така, че това включване на вентилатора е някакъв подгрев или охлаждане на хибридната батерия, или нещо друго. Проблемът е решен, т.е. проблем няма.