Софтуер за диагностика на Toyota
-
- Автомобил: Toyota Avensis Verso
Мнение от sksbg » 27 Сеп 2021 11:03
тъй като японката /Avensis Verso 2.0 D-4D 116 к.с. 2005г./ за последния месец влиза вече за 4-ти път на диагностика по разни сервизи, реших, че е крайно време да си купя кабел и за нея. Изчетох темата/те във форума и това, което разбирам /ако съм разбрал правилно/ като най-лек финасов вариант се оказва MINI VCI (J2534) и Techstream. Ако следвам ръководството за инсталация в в тази тема и всичко мине благополучно по време на инсталацията, мога ли да разчитам да адекватни данни? Изчетох темите и видях, че с ELM 327 няма да стане и варианта с Mini VCI при правилна инсталация на Techstream е работещ. Ще съм благодарен ако някой бутне рамо от кой търговец в България да си заръчам кабелчето . Не за друго а защото предпоследното ELM за италианките не тръгна а с последното ELM 327, което закупих от Бг се наложи да си играя близо 1 ден за да го подкарам. Ако може и директен линк за Techstream-а наистина ще съм Ви задължен.
Благодаря!
SPAM!
Защо питам? Защото само за този месец имам 4 различни "препоръки" от "майстори" и почва да ми идва в повече. То не беше МАФ, то не беше мап, то не бе турбина... цяло чудо! Проблема идва от там, че не седя на главите им при ремонта или поне да видя живите данни а като порядъчен човек, оставям колата и после ходя да я взема и все им се доверявам. Мен лично ме съмнява ЕГР и вече искам да видя на живо данни за да взема някакви мерки. Като собственик на още 5 коли от други марки /два груби немеца от ВАГ група, две красиви, но твърде своенравни италианки, както и една силно асматична французойка/ съм се научил диагностиките да си ги правя там сам. Не от нехайство а от това, че не се е налагало, не съм и купувал кабел за Тойотата. А проблема е, че ми свети чека от близо месец, като грешката е перманентна и никой не може да ме убеди, че няма как да не може да се разбере при правилна диагностика от къде е. Доверявам се на сервизите ама ... нито мап-а, нито дебитомера са дали фира /закачени и пробвани при друг екземпляр от същия вид/.
П.С. Ако прецените, че въпроса е неуместен или не е на място ще помоля да бъде преместен в правилната тема.
sksbg
- apeneff
- Автомобил: Avensis ZRT27 1.8i CVT
- Благодарил/а: 1 път
Мнение от apeneff » 27 Сеп 2021 12:10
Обикновено кабелите идват с някакъв диск с инсталационен файл, така че това не е грижа, а крайна сметка може да се свали и от Toyota-tech сайта.
Не че искам да го хваля

има доста опит в подкарване на най-различни конфигурации от TS + кабел
Avensis ADT271L 2AD-FTV 2009г.: от известно време бивша
Avensis ZRT271 2ZR-FAE CVT 2018
apeneff
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 167 пъти
- Получена благодарност: 616 пъти
Мнение от mapamop » 27 Сеп 2021 18:33
--
Тц...тц...тц...
mapamop
-
- Автомобил: Corolla Verso 2008 2.2 D4D
Мнение от trepacho » 02 Окт 2021 21:34
gicho, как мога да се свържа с теб?
trepacho
- mapamop
Мнение от mapamop » 02 Окт 2021 23:51
Линка отгоре погледна ли го? Точно над твоя пост...
Пробвал съм и евтините и скъпите и много скъпите. Ако копираш имената които съм дал ще ги намериш по същия начин, както и аз ги намерих във времето. Аз лично не бих се върнал на мини-то - това на което му е (не)разумна цената е по-зле от другите. Чувствай се свободен да ми метнеш едно частно ако има въпроси. Ако ти се разхожда до Русе, може и да ти я закача в почивните дни.
--
Тц...тц...тц...
mapamop
-
- Автомобил: Corolla Verso 2008 2.2 D4D
Мнение от trepacho » 03 Окт 2021 10:45
Да! Изчетох го два пъти! Поздравления за изчерпателната тема, просто перфектно описано! Напълно бих се доверил на препоръката ти за устройство в среден ценови клас. Голямото разнообразие ме обърква тотално! Сега си мисля за JLR Pro SDD V160. А, techstream-а от drive2 ли да го търся?
Още съм новобранец във форума и не ми позволява да пиша ЛС.
Много благодаря за което, но вчера купих колата и утре трябва да я регистрирам! Малко са хората като теб! Поздравления!
! | Съобщение от: mapamop |
Коригирах ви мнението. Избягвайте твърде много последователни цитати - става трудно за четене |
trepacho
- mapamop
Мнение от mapamop » 03 Окт 2021 11:41
За покупката ти си решаваш кое ти харесва, според описанието и цената. Всички решения са работещи до някаква степен, и всички си имат недостатъци. Най-малко цената.
Попълни си правилно профила - бас хващам че тази Corolla Verso не се движи на сирене, яйца и мляко. Отделно има повече от една модификация, които са различни конструктивно.
Ако беше споделил поне един смешен, виц в темата за "Доброто настроение", щеше да скъсиш сериозно дистанцията. Вече не си "новобранец" - може да ми пишеш.
За софтуера няма какво да правиш на drive2.ru (независимо че си струва да го поизровиш поне за обща култура). Има поне 2 или 3 варианта за софтуера, които не искам да коментирам тук, защото е писано вече в темата за софтуера. Ако се поровиш напред в страниците на тази тема, ще намериш един супер идиотски написан пост от мен, в който е даден единият вариант... Другите са ясни - от диска на оризовият гангстер (ако оцелее по време на доставката), и контакт с Аутокент.
Можеш да ми пишеш на лично ...
--
Тц...тц...тц...
mapamop
-
- Автомобил: Corolla Verso '04 2.0 D4D 116
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от boiski » 20 Окт 2021 21:07
- Capture.JPG (47.7 KiB) Преглеждано 10832 пъти
boiski
-
- Автомобил: Т25 2.2 D4D 150к.с.
Мнение от bmwww » 25 Дек 2021 18:43

google photos uploader

google photos uploader
Ето тези 2 неща не знам какво значат .
bmwww
- mapamop
Мнение от mapamop » 25 Дек 2021 22:45
За другото се избира периода кога е произведена колата:
-до 04.2006г.
-между 04.2006г. и 06.2007
- след 06.2007
Периодите са включително (т.е. автомобил произведен 06.2007 е в категория 2). Месеца и годината на производство може да се вземе от japan-parts.eu по VIN.
+3.4 според мен е запушена дюза - подават се команди "да налее още гориво" че не стига. Ако пикаеше щеше да е на отрицателна корекция. Нека колегите с дизелите да кажат.
Имаше вариант да си получите Техстрийма преди 2 дни безплатно. Просто нямаше желание от ваша страна да прочетете 3 мнения, и да помислите "какво е казал поета".
--
Тц...тц...тц...
mapamop
-
- Автомобил: Т25 2.2 D4D 150к.с.
Мнение от bmwww » 26 Дек 2021 12:47
И някаква врътка ли има или имам проблем та не мога да влизам в Боди модула . В смисъл , не мога да си кодирам отключване и т.н. просто не ме допуска . Ще направя клип по-късно .
bmwww
bmwww
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 123 пъти
Мнение от biro » 26 Дек 2021 20:27
Например на моята в Light control мога да настройвам дали като приближа до колата да светка осветлението в купето, осветлението под огледалата, след колко време да спира осветлението след отваряне на врата.
В Т25 няма такива неща.
biro
bmwww
- memorex
- Автомобил: avatar
- Благодарил/а: 90 пъти
- Получена благодарност: 67 пъти
Мнение от memorex » 26 Дек 2021 21:02
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
memorex
Обратно към “Електрическа система, навигация, музика”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru