Не планувам, ама може да се случи.
Пътя до там е асфалтов и се стига с най-обикновената кола. Не говорим за никакъв офроуд.
Затова просто питах, защото както казах преди 2 седмици бях там и просто ми хрумна.
Не планувам, ама може да се случи.
Тука спора е тотално кокошката или яйцето.. с превес към едното. КОЛКО точно ХИЛЯДИ литри ще спестиш с 10 килограма ПО - МАЛКО в багажника, че ми е интересно... я събереш 5 литра за 100 000 км...това говоря за 10 кг разика..20 я сложи.slowtraveler написа: ↑20 Сеп 2021 14:22 Точно за такъв тип спуквания е и комплекта за ремонт... Ама комплектът няма 1кг и заема място колкото несесерче... В глобален план това ти пести стотици литри гориво за живота на автомобила... И цена разбира се.
Както знаеш моя Приус го следя доста изкъсо за разхода му. Хоби. И със сигурност си го знам в даден момент/сезон горе-долу, че ще направи разход с +/- от порядъка на 0.1-0.2/100. И със сигурност този порядък няма как да бъде повлиян от липсата или наличието на резервна гума. Чисто теоретично би трябвало да има разлика, несъмнено. Практично не може да се хване ако разхода се засича в десетки от литъра. Може би в стотни от него може и да се хване. Но извън лабораторни условия такава повтаряемост на разхода не може да се постигне, за да бъде хваната. Още по-малко да се дава като довод за липса на резервна гума.slowtraveler написа: ↑20 Сеп 2021 14:22 В глобален план това ти пести стотици литри гориво за живота на автомобила...
Ами гумата с джантата на джипа бе 50кг... 20кг - може, ако е 'патерица'... Според канадците - 10кг разлика са над 100$ за 200х.км (без да се смята цената на самата гума)...
В твоя случай 500$ за 200 000 км.slowtraveler написа: ↑20 Сеп 2021 15:50 Ами гумата с джантата на джипа бе 50кг... 20кг - може, ако е 'патерица'... Според канадците - 10кг разлика са над 100$ за 200х.км
Ако/като колата си има гума никога няма да я сваля от нея, за да спестя обем или маса на автомобила.slowtraveler написа: ↑20 Сеп 2021 17:31 Та значи за три пъти пукната гума за 15 години си съгласен да разнасяш цяла гума и джанта, която освем обема, масата и намалелият багажник струва и сума ти пари ?
Че нали пътувам по същите пътища?!!! И то съвсем не съм от шофьорите, подбиращ пътя по 'качество'... Ако въобще има път където карам де...
Аз също... Също както ако си има комплект за ремонт - не бих си взел гума и джанта за да ги слагам допълнително...
Краткия отговор. ДА.slowtraveler написа: ↑20 Сеп 2021 17:31 Та значи за три пъти пукната гума за 15 години си съгласен да разнасяш цяла гума и джанта, която освем обема, масата и намалелият багажник струва и сума ти пари
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта