Доверен/проверен сервиз в София - съвети за майстор в София ?
-
- Автомобил: Toyota Auris
Мнение от IvetaSalutova » 17 Фев 2020 21:32

IvetaSalutova
Мнение от nikiil » 23 Яну 2021 13:05
Предстои ми посещение на сервиз...
Колата е Аурис 2011, 1,33 бензин.
На място, изключена от скорост, се чува равномерно виене, което изчезва, когато натисна педала на съединителя. Предварителната диагноза е "лагер на първичен вал".
Имам нагласа за посещение на определен сервиз, но се притеснявам, че там ремонтират всички марки и всички проблеми, а ми се иска да е място, където вече са сваляли кутии на тойоти и знаят кое-как.
Ще бъда благодарен, ако посочите специализиран сервиз, в който да не се учат точно на моята кола.
Предварително благодаря!
nikiil
-
Мнение от abqlkov@gmail.com » 30 Яну 2021 09:53
Може ли да препоръчате и свестни сервизи освен в София?
abqlkov@gmail.com
- kuzmanov2021
- Автомобил: Toyota Camry 2015
Мнение от kuzmanov2021 » 08 Мар 2021 13:15
Трябва ми сервиз , да сменя маслото - близо до Младост 1 /София
Ако някой знае , да пише . Мерси предварително.
Честит 8март на всички дами

kuzmanov2021
-
- Автомобил: Corolla Е120 Wagon 2002
- Благодарил/а: 1 път
Мнение от Revoult » 08 Апр 2021 11:31
Пиша тук в търсене на добър сервиз за смяна на ангренажна верига и реглаж на клапани на Корола 1,4 VVTI бензин 2002 г. Ако някой би препоръчал място в/около Люлин-град, е много добре дошъл - дори да са различни местата за двете дейности.
С помощта на търсачката във форума не открих друга препоръка освен връзка с Механника, а тъй като съм нов тук, все още не мога да изпращам лични съобщения. Доколкото разбрах от темата за този митичен човек, все така бива тормозен по телефона, та... знам ли каква е опашката при него.

Доколкото усещам от прочетеното дотук, настроенията към официалния сервиз на Тойота не са много добри, та не отварям и темата. Там ходих само за смяна на патрон на въздушна възглавница (Тойота Запад) и като изключим странното чакане (15 минути) някой да се появи на гише, за да ми даде ключа за колата, всичко май беше наред.
--
Споделям и малкото ми впечатления от два сервиза, с идеята да са от полза за съфорумниците.
1. Автолаборатория в жк Военна рампа - специализирани са за френски коли, но по съвет на приятел там обслужиха моята корола. Не се занимаваха с електроника (ел. стъкла и бутони на климатика), защото тойотаджията им емигрирал преди време... Бързо ме приеха и обслужиха първия път (филтри, масла, накладки, четки и държач на стартер), както и следващия (кормилен накрайник, щанга, гарнитура на клапани, свещи).
Добро впечатление ми оставиха, но освен че търся някой по-близо, ми се ще да сравня цените за смяна на ангренажната верига. Казаха ми цена 600 лв, от които горе-долу половината е за труд.
2. СофГаз, както подсказва и името са газаджии още по на майната си спрямо мен (май се води жк Васил Левски). Там пак ме прати същия приятел. За 140 лв ми смениха уплътнения на газовата, добавиха ми нов филтър преди дюзите и ми смениха маркуча към тях - колата я купих с монтирана газова и първо там отидох.
Впечатленията ми са смесени към положителни. Собственика, Радослав, отделя доста време да обяснява какво (ще) прави, което за потребител като мен е добре дошло. Смесването дойде когато заведох баща ми с неговата Хонда, на която ѝ играеха оборотите и гаснеше. Предварително му обясних за какво иде реч и го питах дали има смисъл да се гледа газовата при това положение. На място не е установил нищо нереднов газовата, продухал/прочистил е нещо (не разпитвах подробно какво), но по впечатления на баща ми от самото начало е можел да му спести време като му каже, че не е за него проблема. На следващия ден баща ми отиде при препоръчан от форума на Хонда майстор, който се занимава само с двигатели (само на Хонда), направил му е реглаж и всичко е заспало.
Дълга и широка стана, но да. Предстои ми смяна на бутилка и ако получа много добри отзиви за газаджия по-близо до Люлин, бих се възползвал.
Revoult
Мнение от Kriogenx » 08 Апр 2021 11:49
Kriogenx
-
- Автомобил: Toyota Yaris vvt-i 1999 68hp
Мнение от Oldy_Goldy » 15 Апр 2021 16:02
Прави впечатление, че навсякъде ги препоръчват едни и същи лица, а нищо конкретно не дават като впечатления за свършена работа или отстранен проблем.
Oldy_Goldy
Мнение от Kriogenx » 15 Апр 2021 17:09
Kriogenx
Rosti
Denymeny
Ремонт двигател 1,6 vvti-Avensis 2001
Мнение от Martinco » 20 Юли 2021 09:14
След експлоатация 10 години на бензин и газ/уж с омасляване на клапаните/,двигателят вече издъхва (двигател 1,6 vvti-Avensis 2001).Имате ли свестен майстор в София или околностите за основен ремонт?
Благодаря предварително.
Поздрави
Martinco
- nikentce
- Автомобил: Rav4, 2007, 2.0 бензин
Мнение от nikentce » 20 Юли 2021 11:57
1) за тропане от дясното колело бях минал през два други сервиза и не можаха да разберат откъде идва. Хипотези бяха спирачните апарати, искаха да ми сменят шарнири и биалетки, кормилен накрайник и т.н., макар че нямаше луфт в нито един от тези компоненти. В Пит стоп само на ниво ухо веднага категорично поставиха диагноза амортисьор.
2) на светещо предупреждение на таблото за неработещи ABS и VDC и обяснение от моя страна как се държи колата при натискане на спирачката, още преди да закачат диагностиката казаха, че е 100% стоп машинка.
Пак казвам - нямам голяма натрупана история още с тях, но до момента ми изграждат впечатление, че си знаят наизуст всички болежки на Toyota, и дори на усет, без да са стигнали до катгорична проверка, знаят какво ти е на колата.
nikentce
Юлиан70
-
- Автомобил: СВ6581СС
- Благодарил/а: 1 път
Мнение от Юлиан70 » 03 Сеп 2021 10:32
Юлиан70
-
- Автомобил: Avensis T25 d4d 126 bhp Estate
Мнение от MrPilly » 12 Ное 2021 18:54
След като разгледах форума, попрочетох няколко теми, както и част от правилата, не всики признавам си, прецених че това е темата, в която трябва да бъде първият ми пост. Та ето го и него, като най-вероятно ще го разделя на де защото ще е дълго и искам да се възползвам максимално от условието за два поста

Горд собственик съм на Тойота Авенсис Т25 SB1ED56LX0E072694 (комби, март 2008-ма, д-4д, 126 конски сили, 6 степенна ръчна кутия) от 09.2016-та. Да правилно четете от 2016-та и чак сега се регистрирам

MrPilly
Обратно към “Сервизи / Магазини / Услуги”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru