Отскоро се сдобих с въпросния автомобил (с дизелов двигател). И както навсякъде съветват след закупуването на кола втора ръка предприех профилактичната подмяна на:
1. ангренажния ремък с двете ролки към него
2. ремък на компресора и ремък на динамото(ако не греша)
тук една вметка - прилежащата ролка на ремъка на компресора не съм я сменял, защото ми казаха, че само в тмАуто я има и струва..... "майка си и баща си".
Дотук добре, но не след дълго започна едно свистене от областта на компресора и ремъка. Обърнах се към друг сервиз и ми казаха, че е от ролката.
Понеже както споменах ролката е доста скъпа преминахме към подмяна на лагера на тази ролка.
ОК...освен него подмениха и ремъка(за втори път), но лошото свистене не изчезна никак - както при високи обороти, така и при ниски.
КАТО ПРАВИЛО СВИСТЕНЕТО СЕ УСИЛВА ПРИ УСИЛВАНЕ НА ОБОРОТИТЕ.
ОСОБЕНО 'ЯСНО' ПРОЯВЕНО Е АКО Е ВКЛЮЧЕН ДА РАБОТИ КЛИМАТИКЪТ.
На изключен климатик пак свири, само че по-слабо.
Измиха наново ремъка, пръскаха в областа на ролката с някакъв спрей.... но без особен резултат - на високите пак си 'свири'.... Утре ще им нося пак да слагат оригиналния ремък. Но имам лошото предчуствие, че пак ще чувам същия гаден звук.
И не на последно място не знам дали мога да я карам (на под дълги разстояния)... да не би да прецакам нещо.
Надявам се ако някой е имал подобен неприятен опит да помогне с някой и друг съвет

Поздрави,
sando rookie-то