По-силен акумулатор?
-
- Автомобил: Corola
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 1 път
По-силен акумулатор?
Мнение от jupiter888 » 19 Юли 2020 13:57
Здравейте!Интересува ме, дали мога да сложа акумулатор с повече от 60Ah на Тойота Корола -Е12-1,4 бензин, комби,2002год?Ще може ли да го зарежда алтернатора? Благодаря предварително!
jupiter888
Toshiro
Revenger
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 167 пъти
- Получена благодарност: 616 пъти
По-силен акумулатор?
Мнение от mapamop » 19 Юли 2020 18:22
Авенсиса ми е със стария акумулатор от дизеловата Астра - 75Ah - Topla. Влиза със много конкретна маневра, почти на косъм е от таблото с предпазителите и от широкият маркуч за антифриза.
Обаче - заради почти 1/3 по-големия габарит от оригиналният акумулатор, минусовият кабел го завивам преди да го "паркирам" на мястото му че няма място за да въртя ключа, да затегна гайката.
Не е свалян за зареждане от една година без 3-4 дни - откакто имам колата. Няма драма със зареждането, както казаха по-горе, но е хубаво да си измериш мястото на което ще го "нахлузиш".
Аз лично след опелото на този, ще се ориентирам към нещо с по-малки размери, че не съм фен на идеята разните карантии да ги делят някакви 2-5 милиметра от акумулатора.
Обаче - заради почти 1/3 по-големия габарит от оригиналният акумулатор, минусовият кабел го завивам преди да го "паркирам" на мястото му че няма място за да въртя ключа, да затегна гайката.
Не е свалян за зареждане от една година без 3-4 дни - откакто имам колата. Няма драма със зареждането, както казаха по-горе, но е хубаво да си измериш мястото на което ще го "нахлузиш".
Аз лично след опелото на този, ще се ориентирам към нещо с по-малки размери, че не съм фен на идеята разните карантии да ги делят някакви 2-5 милиметра от акумулатора.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Тц...тц...тц...
--
Тц...тц...тц...
mapamop
Оги
mgrigorov
- Revenger
- Автомобил: Toyota Aygo, 2017
По-силен акумулатор?
Мнение от Revenger » 21 Юли 2020 06:32
И за тази бензинова кола ли акумулатор с 60 Ah е достатъчен?
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=g9apkc.
Revenger
- mapamop
По-силен акумулатор?
Мнение от mapamop » 21 Юли 2020 07:08
Пак се отплесна.
Това от обявата кой модел на Тойота е?
Въпреки всичките тези консуматори в немската барака, едва ли акумулатора ще е 100Ah. Мисля че в книжката му трябва да пише. Намери, покажи... и вероятно ще изскочи нещо от сорта на 70
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Тц...тц...тц...
--
Тц...тц...тц...
mapamop
Revenger
- mapamop
По-силен акумулатор?
Мнение от mapamop » 21 Юли 2020 10:00
Да задам уточняващи въпроси, за неразбралите:
Колегата отворил темата, какви марка и модел автомобил(и) притежава?
Препоръчителните характеристики за автомобилът на колегата, по отношение на акумулатора, същите ли са като на немската барака?
Знам че също така на разни камиони, бусове, джипове и пикапи акумулаторите са 2 и то сериозни, но това какво общо има с автомобилът на колегата?
Теорията е хубаво нещо, но в рамките на релевантността си към практическият проблем. После става излишно досадна и губеща време.
--
Тц...тц...тц...
--
Тц...тц...тц...
mapamop
- WoLF
- Автомобил: Приус '07
- Благодарил/а: 748 пъти
- Получена благодарност: 286 пъти
По-силен акумулатор?
Мнение от WoLF » 21 Юли 2020 10:41
Капацитета не носи със себе си друг негатив освен размера на батерията, така че да слага, стига това да не създава повече проблеми при монтажа, отколкото ползи при ползването 
На коли с по-голяма консумация им слагат два акумулатора, че за един голям нямат място

На коли с по-голяма консумация им слагат два акумулатора, че за един голям нямат място

WoLF
Обратно към “Електрическа система, навигация, музика”
Иди на
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru