Голямо налягане в резервоара?
- racing_fan
Голямо налягане в резервоара?
Мнение от racing_fan » 13 Авг 2007 05:33
racing_fan
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Re: Голямо налягане в резервоара?
Мнение от Japanese_fever » 13 Авг 2007 05:53
Ima i drugo ne6to ne razbrah to4no kakvo i ima na strelkata ti deto pokazva gorivo, no ima edno nabliudavano iavlenie, pri koeto purvata polovina na rezervoara svur6va po-bavno ot vtorata! laugh.gif biggrin.gif
Ili pone na pove4eto avtomobili strelkata ot full do sredata pada po-bavno, otkolkoto ot sredata do min.
Ako e tova gore-dolu, nqma mqsto za pritesnenie.
Ne moga da ti kaja na 100% dali e normalno, za6toto ne znam kolko mnogo ti duha ot rezervoara.
PO-dobre otidi da q pregledat!

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
Japanese_fever
b_d
- racing_fan
Мнение от racing_fan » 13 Авг 2007 15:39
racing_fan
- sluchaen_fen
- Обратна връзка:
Мнение от sluchaen_fen » 13 Авг 2007 16:19
Филтъра за бензиновите пари е под трябата, която свързва кутията на въздушния филтър и дроселовата клапа.
Филтъра за бензиновите пари има размерите на голяма и висока чаша за чай или бурканче за лютеница (в момента не се досещам за по-подходящо сравнение).
sluchaen_fen
Re: Голямо налягане в резервоара?
Мнение от newmiro » 13 Авг 2007 16:25
интересно че и аз имам такъв проблем, моята е корола <2002, забелязах го след много лек удар с друга кола (не знам дали има връзка).racing_fan написа:...
sluchaen_fen мислиш че е от филтъра ли???
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

newmiro
Мнение от b_d » 13 Авг 2007 16:54
Сигурен ли си, че не го бъркаш с fuel filter?sluchaen_fen написа:Филтъра за бензиновите пари е до казанчето за спирачна течност.
Филтъра за бензиновите пари е под трябата, която свързва кутията на въздушния филтър и дроселовата клапа.
Филтъра за бензиновите пари има размерите на голяма и висока чаша за чай или бурканче за лютеница (в момента не се досещам за по-подходящо сравнение).

По принцип от резервоара (при коли с EFI) излизат 3 тръби:
1. За подаване на гориво към двигателя. Тази тръба е най-дебела и накрая стои бензиновия филтър;
2. За връщане на горивото в резервоара. Тази тръба започва от FPR (fuel pressure regulator) и връща излишъка от гориво обратно в резервоара;
3. Къса тръбичка, на чийто край седи едно клапанче, което трябва да изравнява налягането в резервоара. Нормално е да има лека разлика с атмосферното налягане, но не прекомерна.
За съжаление нямам снимка.
b_d
dzto
- sluchaen_fen
- Обратна връзка:
Мнение от sluchaen_fen » 13 Авг 2007 18:49
Горивния филтър от горната снимка на bad_dog е малко по-надолу.
sluchaen_fen
Мнение от Reptile » 13 Авг 2007 18:53
Има екрани за защита на резервоара, но веднъж пипнати от български майстор "грънчар", трбите добиват невиждани форми сечения и посоки на кривините.
При мен от една дупка излизаха горещи газове точно до резервоара, "човека" просто не е могъл да завари хубаво тръбата и от там със страшна сила излизат газове!
Сега съм с цяла нова генереция на 50мм и всичко е във ВИСОКИТЕ ОБОРОТИ......
ПОЗДРАВИ
Reptile
- racing_fan
Мнение от racing_fan » 13 Авг 2007 21:48
Я да попитам и за друго нещо - и на други, не само на моя двигател(4E-FE) от капака на клапаните излизат две маркучета - едното влиза след, а другото преди дросела. На нашата Корола бяха обединение с тройник и отклонени под двигателя, като на Жигулите както са правили. Понеже случайно открих предишния италиански собственик на колата в нета, го попитах и ми каза, че той го е правил така за да смучела само чист въздух. Ама ние го върнахме както си е било. Едното маркуче трябва да е за картерни газове, а другото откъде идва не знам? И преди като работеше на място колата и смърдеше в купето на бензин, преди да го оправим.
racing_fan
- sluchaen_fen
- Обратна връзка:
Мнение от sluchaen_fen » 13 Авг 2007 22:47
Обърни внимание на друга подобна Корола, за да си сигурен, че нямаш още доработки.
sluchaen_fen
Мнение от poli » 14 Авг 2007 00:25
Трудно отварям капачката на резервуара от Вакум biggrin.gif
1.Тoyota Glanza V Turbo-290ps-RHD
2.Toyota Previa-156ps-LHD
3.Toyota Corolla AE86-165ps-LHD
4.Mazda RX7 FD-500ps-RHD
5.Subaru Justy 68ps-LHD
poli
- sluchaen_fen
- Обратна връзка:
Мнение от sluchaen_fen » 14 Авг 2007 01:00
Би трябвало отдушника на резервоара да е запушен. Горивото се изразходва, но не влиза въздух в резервоара, за да компенсира изразходваното гориво. Затова се получава вакуум.poli написа:И аз забелязах нещо подобно на моята Celica GT4 само дето е братен.
Трудно отварям капачката на резервоара от Вакум biggrin.gif
sluchaen_fen
poli
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru