Обновяване на навигация РАВ4 2013г.
Здравейте,
опитвам се да обновя картите на навигацията ми. Опитах през сайта на тойота който директно ме препрати към представителството на тойота, които ми казаха, че намям проблем и срещу 600лв ще се случат нещата. За същото нещо едни момчета от Пловдив ми казаха 250лв ( като за това момчето ми обясни ,че трябва да отида на място и там да ми се случат нещата, а друго момче от Варна ми каза 130лв. (той каза, че можело и дистанционно) .
Молбата ми е ако някой е минавал скоро през този проблем, да сподели колко би струвало това удоволствие. 600лв няма да им дам на тойота, по-скоро не знам дали някой из моя край се занимава с това ( Русе ). Другото е ,че ако се наложи да ходя някъде по-надалеко да не мятам крачоли до някой край на България само ей така. Прикачам и снимкa която показва инфо за навигацията, защото откровено не разбрах кой точно модел е моя.
Благодаря предварително!!!
опитвам се да обновя картите на навигацията ми. Опитах през сайта на тойота който директно ме препрати към представителството на тойота, които ми казаха, че намям проблем и срещу 600лв ще се случат нещата. За същото нещо едни момчета от Пловдив ми казаха 250лв ( като за това момчето ми обясни ,че трябва да отида на място и там да ми се случат нещата, а друго момче от Варна ми каза 130лв. (той каза, че можело и дистанционно) .
Молбата ми е ако някой е минавал скоро през този проблем, да сподели колко би струвало това удоволствие. 600лв няма да им дам на тойота, по-скоро не знам дали някой из моя край се занимава с това ( Русе ). Другото е ,че ако се наложи да ходя някъде по-надалеко да не мятам крачоли до някой край на България само ей така. Прикачам и снимкa която показва инфо за навигацията, защото откровено не разбрах кой точно модел е моя.
Благодаря предварително!!!
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 139 пъти
- Получена благодарност: 447 пъти
Ако закачиш и снимката ....
При мен излиза само надпис navi.jpg
Погледни дали братушките не са измислили нещо "фор фре" на 4Pda
При мен излиза само надпис navi.jpg
Погледни дали братушките не са измислили нещо "фор фре" на 4Pda
Opel Astra F Estate (1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L
-> Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
Аз понеже не съм много вещ, подпитах тук там и ми казаха, че чак "фор фре" май няма да стане. Снимката при мен излиза, прикачих я отново, надявам се да стане.
- Прикачени файлове
-
- navi.jpg (180.47 KiB) Преглеждано 6564 пъти
- mapamop
Device ID ти е "серийният" номер на конкретният модул / бройка / касетофон и т.н.
Software version - добре, ID на комплекта с картите - добре. Но все пак модела, който много вероятно го пише някъде по пластмасите ако може?
По него ще се наложи да се рови из сайтовете...
И какво точно трябва да се обнови?
- Само картите
- Софтуера (заради региона?)
- и двете
Питам за да разбера каква е крайната цел която те задоволява.
Software version - добре, ID на комплекта с картите - добре. Но все пак модела, който много вероятно го пише някъде по пластмасите ако може?
По него ще се наложи да се рови из сайтовете...
И какво точно трябва да се обнови?
- Само картите
- Софтуера (заради региона?)
- и двете
Питам за да разбера каква е крайната цел която те задоволява.
За номера който споменаваш и го има изписан и е 53888. Аз порових малко, но нищо като цяло не излезе. Това което искам е да обновя картите, защото пътувайки из България разбрах, че нещата не са никак добре, много пътища липсват, т.е. всичко превено като пътища през последните 5-7 години го няма. Сега дали трябва целия софтуеър да се обнови или може само картите не знам, затова се надявам някой по-вещ да каже мнение.
- mapamop
Погледни тук, но с VIN номера по каталожните сайтове си виж каталожния номер на навигацията. Не е този на панелчето.
http://4pna.com/showthread.php?t=10415
http://4pna.com/showthread.php?t=10415
- aalexieff
- Автомобил: Toyota Avensis, Т27, III Wagon
Ходих лятото в Пловдив, много са точни и отзивчиви, но ти трябват няколко часа, навигацията ни е iGo, обновиха ми я към 12,2018 година, не сложих само картата на Русия. В Тойота , еди коя си, ми искаха 750 лева а ми струваше в Пловдив 280 но не смятам пътя, защото щерката живее в Пловдив. Ако имаш въпроси пиши на ЛС!
С поздрав
С поздрав
AlAleksiev
Има ли няко който да е успял да завърши до край обновяването? Моля за помощ в същата ситуация съм.