slowtraveler написа: ↑04 Яну 2019 13:45
Това както сам знаеш, не е вярно...
Не мога да не се съглася с теб, но лично аз не познавам нито 1 човек, който си купува винетка предварително. Дори и аз не го правя това нещо, в смисъл винаги си купувам на последния ден от валидността на старата или на същия ден, когато съм купил колата.
Относно купуване днес и валидност от Юни, това вече не е възможно, защото в момента предварителното купуване е със срок от 30-ина дни от датата на купуване. Тоест купуваш днес (04.01.2019) и може да стане валидна най-късно от 03.02.2019:

- Untitled.png (41.25 KiB) Преглеждано 2664 пъти
На картинката горе се вижда, че 3 февруари е последния активен за избиране ден, а след това са посивени и неактивни за избиране.
С хартиените най-вероятно е било възможно, но тук пак опираме до факта, че никога няма да си купя винетка за след 5-6 месеца при положение, че може да се случи нещо от следните неща:
- аз да съм под земята
- колата да е под земята
- продал съм колата
- откраднали са ми колата
И може и още, ама ме мързи да мисля други глупости, но все пак да не забравяме, че горепосочените неща (с изключение на 1-то) са директно свързани с регистрационния номер на автомобила и в случай, че едно от последните 3 влезат в сила, то си оставам с 97 лева назад
И като заключение, абсолютно съм съгласен, че ако/като те спрат за проверка, то лицата, които ти правят проверката, трябва да въведат в системата данните за твоята хартиена винетка. А дано, ама на дали!
Иначе колегата
liav_dolen_(no)pedal е напълно прав, но тази тема е безкрайна.