Чукане във волана при завиване - Корола
Чукане във волана при завиване - Корола
Здравейте, колеги! Моля за малко помощ. Имам Корола (Е140 мисля, че е означението на модела) 2009 г. и от известно време чувам някакво чукане във волана при завиване. Не се появява винаги, а само при завиване с ниска скорост - около 20 км. и при пълен или почти пълен оборот на волана (мисля, че най-често, когато завивам на ляво се чува). В момента, в който волана започва да се връща сам, се чува това пукане. Първоначално мислех, че е някакъв проблем със cd-то, защото звука като че ли малко наподобява на прескачане на диск, но после разбрах, че не е от това. При въртене на волана на място няма проблем, звукът не се чува. По принцип колата е гаражна, но тази седмица стоя навън и при завиване по гореописания начин, пак се чу това пукане докато завивах, но този път и след това, когато въртях волана, за да паркирам, така че предполагам че студът може и да влияе. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем? Знаете ли какво може да бъде и трябва ли да се притеснявам за нещо? Колата все още е гаранционна. При смяната на последното масло казах в ТМ Ауто за проблема, но тогава още не знаех в кои случаи се появява и те не успяха (или не искаха да го установят). Същевременно никъде не отбелязаха, че съм казал за проблема и те не са могли да го установят, а гаранцията ми изтича лятото. Това ме притеснява, защото няма да се учудя, ако след като ми изтече гаранцията някак си изведнъж открият проблема и ми кажат, че следва скъп ремонт. Затова моля за съвет, как да постъпя. Следва ли да ми издадат някакъв документ, че не могат да открият проблема, за да имам гаранция, че ако се прояви след изтичането на гаранционния срок за колата ще го отстранят за тяхна сметка?
Проверявах нивото отпред (не знам маслото ли е или хидравличната течност), но резервоарчето е пълно.
(За пояснение звукът е нещо средно между чукане и пукане, трудно ми е точно да го определя)
Проверявах нивото отпред (не знам маслото ли е или хидравличната течност), но резервоарчето е пълно.
(За пояснение звукът е нещо средно между чукане и пукане, трудно ми е точно да го определя)