Всъщност авенсис е по-широк с 15мм. :-)
Ами след Avensis?
IvoDobrev
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 360 пъти
- Получена благодарност: 395 пъти
Ами след Avensis?
Мнение от slowtraveler » 05 Дек 2018 13:05
Впечатленията:
Вътре - приятно, но на втория ред - тясно за краката. Което ме учуди - все пак говорим за автомобил над 5м..
За първи път се качвам в нов автомобил, който не мирише на такъв ... Явно тенденцията е такава...
Екрана - продължават да залагат на малко информационно екранче и стрелки... Скоростомера - до 260км/ч, при условие, че според спецификация автомобилът най-вероятно е ограничен на 180км/ч

Иначе сравнително тих. Динамиката - без промяна... Комфорта - също е ОК... Да, липсва му пневматиката...
Централния дисплей - голям и удобен. Може да се дели на две.. Общо взето - засега това...
Фаровете - добри... Пише, че са от матричните, но не го пробвахме извън града и бе само здрач, а не плътен мрак...
Визия и дизайн - много добри... Може да ползваш данъчен кредит (6+1).. Багажникът - голям... Доста голям...
Има разлики в софтуера между LS и RX - например на RX камерите се включваха чак след като си карал дълго време бавно или си спрял... Ако само за момент спреш на стоп - трябва да чакаш 5-6 сек за да се включат...
Абе - хубава машинка, ще я видим как ще е...
Но недостатъците отново ми припомниха защо не избрах този модел на времето...
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
Ами след Avensis?
Мнение от nitsodar » 05 Дек 2018 13:17
Колега,явно на мен този сантиметър и половина ми се е сторил доста повече

Skoda Superb III FL 2020 2.0 TSI 190 DSG
nitsodar
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 123 пъти
Ами след Avensis?
Мнение от biro » 05 Дек 2018 13:44
Твоя човек явно не е бил много в час или са му дали C-HR с в еко режим. Имах авенсис 2.0 d4d 126к.с. 2008г комби първоначалното впечатление от C-HR на тест драйв беше за слаб мотор. Натискам газта, онова ръмжи и тласък няма. Обаче погледнах скоростомера - 130км/ч (на извънградско). Не разбрах как стана товаbatececo написа: ↑05 Дек 2018 11:37 Човекът който ми го каза това за мощността има доста по-големи възможности от половината собственици на нови коли пишещи тук (собственик на малка компания). 2008 мисля му беше авенсиса, купуван от нов. По форуми не пише. Много искаше CHR точно заради визията, но след тест драйв каза, че му е слабо (при това спрямо не особено мощния, но приятен и добре вървящ 2.0 д4д около 120 и няколко коня). Та... точно на него не му е кисело гроздето, в момента гледа лексус сувове.
Иначе относно визията е изцяло въпрос на вкус.

За бившият ми авенсис смятах, че 126к.с. са излишни. Никога не ми е трябвала всичката тази мощност, не знам какво ги правите тия конски сили - ремаркета ли дърпате, товари ли возите или се правите на състезатели на неподходящите за целта места.
За протокола - като избирах нов хибрид тествах и RAV4. Нещата, които ми харесаха там - отварянето на багажника, завиващите линии на задната камера според волана, 360 градусова камера (беше най-високото ниво). Всичко останало

biro
Airfan
Ами след Avensis?
Мнение от nitsodar » 11 Дек 2018 08:43
И аз започвам така да си мисля,колега! Опциите при "нашата"марка започват доста да намаляват. Аз не съм запознат дали е възможно за хибрид,ама не мога да проумея защо не сложиха по едно турбо на бензиновите/хибридни двигатели

nitsodar
- Airfan
- Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Ами след Avensis?
Мнение от Airfan » 11 Дек 2018 09:23
Не харесвам СУв и джипки като цяло, но реших да я проверя тази какво представлява. Липсата на сериозен бензинов мотор съвсем ме отказа от Тойота и съм се насочил към Ауди, но не веднага - сега ми е друг приоритета, но се оглеждам.nitsodar написа: ↑11 Дек 2018 08:43 И аз започвам така да си мисля,колега! Опциите при "нашата"марка започват доста да намаляват. Аз не съм запознат дали е възможно за хибрид,ама не мога да проумея защо не сложиха по едно турбо на бензиновите/хибридни двигателиИ Хонда, и Шкода/VW имат бензинови,и то 1500 кубика.....С турбо е друга работа. Все по-интересно ми става доколко новия РАВ ще е наистина комфортен и иновативен. Но ако не искаш СУВ - доколко Камри ще е просторния семеен седан? Там определено Тойота започват да губят от други конкуренти, според мен
![]()
Airfan
Ами след Avensis?
Мнение от nitsodar » 11 Дек 2018 10:43
nitsodar
- slowtraveler
Ами след Avensis?
Мнение от slowtraveler » 11 Дек 2018 10:50
Какво не ти харесва във возията на СУВ-овете? За мен имат голямо преимущество по нашите пътища

slowtraveler
- Митхат
- Автомобил: E38
- Благодарил/а: 47 пъти
- Получена благодарност: 138 пъти
Ами след Avensis?
Мнение от Митхат » 11 Дек 2018 11:04

Мое мнение, аз така го преживях.

Митхат
- slowtraveler
Ами след Avensis?
Мнение от slowtraveler » 11 Дек 2018 11:50
Да, СУВ-а не стои на пътя в завой така, както стои лек автомобил - друг център на тежестта и друга маса.... Но клатене, дискомфорт - не...
А преимуществата на дългоходовото окачване и големия диаметър гуми е голямо по нашите пътища... Писна ми да псувам при скок във всяка неравност... Със СУВ-а нямам такива проблеми.
Дори ставаш прекалено непукист...
Последния път на изхода на Кнежа чак след поклащането разбрах, че съм минал на ход през бордюр към място, което в първия момент помислих за паркинг

slowtraveler
Ами след Avensis?
Мнение от nitsodar » 11 Дек 2018 11:56
Кжлега, чувствам се точно като @mfandakov. Сравненията ми са спрямо 2 джипки Mercedes МL,както и РАВ 4 3-та генерация. Клатенето и люшкането ме карат да не харесвам джипките. Преди 2-3 години ходихме 2 семейства (4 души) с РАВ до Банско. По магистралата всичко бе ОК. Като тръгнахме от Пазарджик към Балкана направо ми се разказа играта. Отделно,че на отиване бах отзад..... Направо ми се разказа играта,като шофьорът не караше бързо. Зад нас се беше оформила прилична колона от автомобилиslowtraveler написа: ↑11 Дек 2018 10:50Какво не ти харесва във возията на СУВ-овете? За мен имат голямо преимущество по нашите пътища![]()

nitsodar
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 123 пъти
Ами след Avensis?
Мнение от biro » 11 Дек 2018 16:45
biro
- slowtraveler
Ами след Avensis?
Мнение от slowtraveler » 11 Дек 2018 17:15
Така, че разбирам колегите... Но за клатене - РАВ-ката ми 'подскачаше' повече - усещане като в старите джипки, за която трябва да правиш постоянни корекции. GL - люлее та не се трае.. А колега след 'скок' на неравност по магистралата едва не се отъркаля с висока скорост заради прогресиращо люлеене, но успя някакси да я вкара в пътя, и повече не искаше да чуе за GL

На Джипа не съм усещал нито един от тези ефекти, дори и с 200км/ч стои като залепен без люлеене. Отдавам го на повтвърденото окачване заради негативните отзиви на дофейслифтовия модел при 'лосовият' тест на едно холандско списание... В завой не се накланя, но пък масата му е такава, че гумите започват да издават специфично бучене, след което джипката почва да отваря завоя... Три тона както и да ги смяташ са сериозна маса за динамична промяна на посоката...
Както и да е - комфортът при нормален джип е доста добър... Щом съпругата, на края на 'разходка' от 13 хиляди километра на въпроса 'искаш ли да продължаваме към Владивосток' (14х.км в едната посока) директно отговори положително

slowtraveler
Ами след Avensis?
Мнение от nitsodar » 11 Дек 2018 18:30

П.С. Не съм карал/се возил на някои от по-новите Land Cruiser, но като гледам какъв камион е, не съм обнадежден относно комфорта и при него.Имащите опит могат да споделят

nitsodar
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru