проблеми с карината
проблеми с карината
Мнение от gunner » 23 Май 2007 13:57
Здравеите фенове на ТОЙОТА . Отскоро и аз съм щастлив собственик на ТОЙОТА КАРИНА Е '96г. 7А-FЕ 1.8 LEANBURN и нямам никакви проблеми освен 1. При загрят двигател усещам някакво прекъсване и загуба на мощност,но за известно време и после се оправя.Ако е на празни обороти усещам неприятно притрисане и стрелката на оборотите запо4ва да играе,пада на около 400 после ска4а на 900 и пак пада...Мисля 4е 1-ия цилиндър направо не работи .Записах си 4ас в ТМ,след 10 дни ми дойде реда и ... нищо не разбраха.Според тях колата била ОК ама не е. ще съм благодарен,ако някой с подобен проблем сподели опит 

CARINA E 7A-FE
gunner
jamie
b_d
Мнение от the_rider » 23 Май 2007 16:08
Колега имах абсолютно същия проблем. Идва от инжекторите. Има два варианта. Или се запушват (и сега ми се случва защото повече карам на газ) или правят някакви глупости и когато загрее започват да не работят добре. Проблемният даваше различно съпротивление и се наложи да го сменя. Купих си от ...Ауто Плюс май беше, те внасят Бош, за 260 лв. май. В ТМ беше 360, доколкото си спомням. Замери ги с мултицет когато започнат да правят проблеми и ако всичките имат еднакво съпротивление, значи се запушват. В тоя случай ги дай някъде на ултра звук и сипвай добавки за прочистване в бензина. Ако някой от тях дава различно съпротивление - нов, бате, сменя се за 10 мин. Ако незнаеш как питай.
the_rider
gunner
gunner
the_rider
Мнение от the_rider » 23 Май 2007 17:36
не няма опастност, със сигурност обаче ще ти скъса нервите. преживял съм го, не барай нищо по запалването да не го разбъзикаш, може да ти се наложи да се връщаш на 3 цилиндъра и ако пуснеш и климатика.....gunner написа:А между другото да попитам,нали докато оправя проблема колата няма да ме остави на пътя?(ако грешката е в инжекторите),4е ми предстои пътуване за празниците.преджарително благодаря
the_rider
b_d
gunner
Мнение от gunner » 23 Май 2007 18:23
.....а освен това исках да попитам, каква добавка да пробвам за отпушване на инжекторите и на пълен резервоар ли да я сипвам (или както един приател ме посъветва като останат 10-15 л., въпреки указанията на опаковката на добавката. Отново благодаря.
CARINA E 7A-FE
gunner
ceko26
max-2
jamie
Мнение от gunner » 24 Май 2007 01:22
Колега как разбра, че не работи точно първи цилиндър?
И не е ли странно ,че става само на загрял двигател?
Според мен е датчик или сондата.
sorry,не съм се изразил правилно.Единия цилиндър не работи(не първия).А ако е дат4ик или сонда не би ли трябвало при диагностиката да си проли4и
И не е ли странно ,че става само на загрял двигател?
Според мен е датчик или сондата.
sorry,не съм се изразил правилно.Единия цилиндър не работи(не първия).А ако е дат4ик или сонда не би ли трябвало при диагностиката да си проли4и
CARINA E 7A-FE
gunner
Обратно към “Общи технически въпроси”
Иди на
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru