Къде да дарим 225.71 лева ?
Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
- Xeku
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от Xeku » 06 Апр 2018 21:05
Аз предлагам парите да си останат при колегата Калин. В крайна сметка, на него ги пращахме. Нека подпомогне семейството си, нека се поглезят за празниците, сигурен съм, че с ремонтирането на колата, дереджето на тези хора не се е оправило завинаги и този малък бонус няма да е излишен.
Xeku
Митхат
- liav_dolen_(no)pedal
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от liav_dolen_(no)pedal » 06 Апр 2018 21:26
Съгласен съм.
Toyota Corolla E11 05.10.2001 SEDAN 110 кс/81 kW + Toyota Corolla E181 21.02.2017 SEDAN 132 кс/98 kW
Engine: 3ZZ-FE 1600CC 16-VALVE
Engine oil: Pentosin Pentosynth HC 5W-40 --> RAVENOL VST USVO SAE 5W-40 ---> ROWE HIGHTEC SYNT RSi SAE 5W-40 HC
Engine: 3ZZ-FE 1600CC 16-VALVE
Engine oil: Pentosin Pentosynth HC 5W-40 --> RAVENOL VST USVO SAE 5W-40 ---> ROWE HIGHTEC SYNT RSi SAE 5W-40 HC
liav_dolen_(no)pedal
-
Мнение от Silvestroff Gabrovo » 06 Апр 2018 22:46
Може би така е най добре. Да останат за Калин. Да вземе да види за гуми за лятото, или за зимата.
Абе нещо което ще върши работа.
Абе нещо което ще върши работа.
Silvestroff Gabrovo
Airfan
- krasengn
- Автомобил: Corolla e12
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
- Обратна връзка:
Мнение от krasengn » 07 Апр 2018 00:05
Polski Fiat 125p (1980) --> VW Passat 1.8 RP (1990) --> Toyota Corolla Hatch 1.4 D-4D MMT (2005)
krasengn
- flammen
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
Мнение от flammen » 07 Апр 2018 07:39
Където и да отидат парите, вярвам че ще е за добро. Но в началото на кампанията се обеща, че излишъка ще се дари някъде. От друга страна, парите се даряваха на Калин. Мисля, че е най-редно той да посочи къде да отиде сумата.
Corolla E15 2.0 D4D
Lexus LBX
Lexus LBX
flammen
Kiki
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 360 пъти
- Получена благодарност: 395 пъти
Мнение от slowtraveler » 07 Апр 2018 08:37
Пуснах анкетата...
Споделям лично мнение - абстрахирайте се, че съм Администратор - не налагам на никого избора и ще се съобразя с избора на масата. Просто споделям обосновката за това си мнение (гласувам - да се дадат като подаръци в детски дом).
Каква е причината да смятам за най-правилно дарение на подаръци в дом за деца :
1. Децата ще видят, че не са забравени от обикновените хора (ако отидат повечко хора от форума на предаването - още по-добре)
2. Избягва се възможността за некоректно използване на дарението от дребни душички
Да, убеден съм, че сумата би била добре дошла за Калин (както и за всеки от нас), и би използвана разумно и по предназначение. Но смятам, че е по-добре да се зарадват и други дечица, които със сигурност са по-нуждаещи се.
Разбира се, не бих имал нищо против сумата да се използва за лечение на конкретно дете, но за което има пълна и коректна информация...
Споделям лично мнение - абстрахирайте се, че съм Администратор - не налагам на никого избора и ще се съобразя с избора на масата. Просто споделям обосновката за това си мнение (гласувам - да се дадат като подаръци в детски дом).
Каква е причината да смятам за най-правилно дарение на подаръци в дом за деца :
1. Децата ще видят, че не са забравени от обикновените хора (ако отидат повечко хора от форума на предаването - още по-добре)
2. Избягва се възможността за некоректно използване на дарението от дребни душички
Да, убеден съм, че сумата би била добре дошла за Калин (както и за всеки от нас), и би използвана разумно и по предназначение. Но смятам, че е по-добре да се зарадват и други дечица, които със сигурност са по-нуждаещи се.
Разбира се, не бих имал нищо против сумата да се използва за лечение на конкретно дете, но за което има пълна и коректна информация...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Мнение от veso_hds » 07 Апр 2018 10:10
Подкрепям напълно Жоро.Всички знаем как децата се радват на подаръци,а с парите стават злоупотреби.Нямам нищо против да останат и при Калин,но това той ще го реши.Все пак парите ги събирахме за него.Нека анкетата каже!
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
veso_hds
flammen
kickata
Airfan
-
Мнение от Калин Лазаров » 07 Апр 2018 17:27
Колеги и Приятели,гласувах да се направят подаръци на деца лишени от родителска грижа.Мотива ми за това е ,че вече съм участвал в такава кампания когато членувах в Нисан Клуб България и няколко пъти сме ходили с Колегите в дома за сираци в село Дрен.След уточнение с Директорката сме закупували храни като боб,леща,брашно и други такива.На децата около 60 бяха по спомен сме купували плодове,сокове и дребни сладки лакомства.Абсолютно е забранено да се закупува месо и месни продукти поради нужда от предоставяне на съответните сертификати и документи.Със съпругата обсъдихме темата и решихме другата седмица като взема заплата да закръглим останалата в сметката сума на 250 лева,не е много но това можем да си позволим на този етап. Според мен с общата сума бихме могли да зарадваме децата с плодове и лакомства.Също така могат да се носят чисти и здрави дрехи и играчки.При съгласието на всички тук за подобно нещо се наемам с организацията мисля,че имам телефона на Директорката.На всички гласували тези пари да останат при мен Благодаря,но смятам,че както не биха били излишни на мен така няма да са излишни и на други Колеги в нужда.Освен това първоначалната идея беше такава останат ли средства да се дарят за друга кауза.Съгласен съм да се дарят и за болно дете,но след проверка защото за съжаление има много злоупотреби с здравето на деца,но за това си има Съдник.Това е от мен засега.Весели празници на всички бъдете Здрави.
Калин Лазаров
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 360 пъти
- Получена благодарност: 395 пъти
Мнение от slowtraveler » 07 Апр 2018 19:21
Благодаря на Калин за разбирането и оценявам желанието му и той да бъде в помощ.
Лично аз нямам нищо против да бъдат предадени на сираци в село Дрен щом вече има добра практика с този дом. Предполагам умерено количество плодове и остатъка - лакомства би било добро решение. Освен ако имат нужда от нещо по-належащо разбира се..
Мисля бях споменавал, че бях подарявал професионална джага на дома в Берковица (там са юноши), и бях останал леко разочарован от отношението на администрацията ... Джагата я монтирахме със сина в една красива зала, която явно се ползва само за демонстрация 'на просперитета', защото се заключваше. А и остана у мен едно съмнение дали въобще ще остане там.. Затова изисках официално писмо какво дарение са приели (да не си помислят да си я присвоят за лични цели). И в момента не бих предложил да се помогне на този дом (децата не са виновни, но са потърпевши от лошото административно управление).
За съжаление нямам възможност да участвам лично в закупуване и предаване...
Лично аз нямам нищо против да бъдат предадени на сираци в село Дрен щом вече има добра практика с този дом. Предполагам умерено количество плодове и остатъка - лакомства би било добро решение. Освен ако имат нужда от нещо по-належащо разбира се..
Мисля бях споменавал, че бях подарявал професионална джага на дома в Берковица (там са юноши), и бях останал леко разочарован от отношението на администрацията ... Джагата я монтирахме със сина в една красива зала, която явно се ползва само за демонстрация 'на просперитета', защото се заключваше. А и остана у мен едно съмнение дали въобще ще остане там.. Затова изисках официално писмо какво дарение са приели (да не си помислят да си я присвоят за лични цели). И в момента не бих предложил да се помогне на този дом (децата не са виновни, но са потърпевши от лошото административно управление).
За съжаление нямам възможност да участвам лично в закупуване и предаване...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
slowtraveler
Иди на
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru