Малко оффтопик: колега, на тази бензиностанция читави ли са горивата? Почти под носа ми е, но винаги съм се чудел а гледам, че доста коли зареждат.krasengn написа: - Купувам си дизел от тук: https://bg.fuelo.net/gasstation/id/2052?lang=bg малко по-евтино от Марешки. Сигурен съм, че е контрабанда и качествено.
Гориво - (лъжат ли ни със) зареждано количество, качество и цена в България
- miso25
- Получена благодарност: 1 път
Цени на горива
Мнение от miso25 » 25 Мар 2018 08:07
ex Toyota Verso 2.0, 126hp, 2011
ex Toyota Corolla Verso 2.2, 136hp, 2006
miso25
Kiki
- krasengn
- Автомобил: Corolla e12
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
- Обратна връзка:
Цени на горива
Мнение от krasengn » 25 Мар 2018 09:47
krasengn
- miso25
- Получена благодарност: 1 път
Цени на горива
Мнение от miso25 » 25 Мар 2018 10:26
Аз зареждам на Круиз бензиностацията на Цветан Лазаров, която като тази може да кажеш, че е съмнителна, но е факт, че зимата не съм имал проблем а разхода градско ми е сравним със скъпите горива. Факт в, че сипвах преди на една много нелегална и наплива бе огромен от скъпите коли, но разхода ми скочи с литър - литър и малко градско. Иначе и нея я бях тествал с шише във фризера и за седмица не замръзна....
ex Toyota Verso 2.0, 126hp, 2011
ex Toyota Corolla Verso 2.2, 136hp, 2006
miso25
- krasengn
- Автомобил: Corolla e12
- Получена благодарност: 4 пъти
- Обратна връзка:
Цени на горива
Мнение от krasengn » 25 Мар 2018 12:02
krasengn
- Veni1
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Цени на горива
Мнение от Veni1 » 25 Мар 2018 16:04
Има той и една сергия, с два бензодизелови и два газови маркуча, на криво място.
За късмет ли, що ли, Марешки направи една сергия точно срещу тази.
Човека се принуди да продава на цени, по-ниски от марешките. Само че - продава нормално, плаща се с карта, издават се касови бонове..
И какво стана - на сергията на Светльо се чака по 4-5 коли на маркуч, на сергията на Марешки - не се чака.
Днес цената на газта беше 0.85, на бензина - 1.89 BGN/l
Ами - там зареждам - пък и ми е почти на път.
Nissan Micra K12 - wife car
Toyota RAV 4.2 2000 LWB - city car
Driving experience - since 1976
Veni1
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 360 пъти
- Получена благодарност: 395 пъти
Цени на горива
Мнение от slowtraveler » 25 Мар 2018 16:09
На каква база за пореден път твърдиш това?
Какъв опит имаш в зареждане на чуждо и руско гориво, и как си стигнал до извода, че българското е най-некачественото ?

Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Получена благодарност: 16 пъти
Цени на горива
Мнение от Kiki » 25 Мар 2018 16:37
Парафинът със сигурност го има в по-големи от нормите количества, а той не запушва веднага дюзите.miso25 написа: която като тази може да кажеш, че е съмнителна, но е факт, че зимата не съм имал проблем а разхода градско ми е сравним със скъпите горива. Факт в, че сипвах преди на една много нелегална и наплива бе огромен от скъпите коли, но разхода ми скочи с литър - литър и малко градско. Иначе и нея я бях тествал с шише във фризера и за седмица не замръзна....
Kiki
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 360 пъти
- Получена благодарност: 395 пъти
Цени на горива
Мнение от slowtraveler » 25 Мар 2018 17:21
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Цени на горива
Мнение от nowyaris » 25 Мар 2018 18:24
Даже в България са най-качествените горива по бензиностанциите.Тук в Австрия хората взимат по 1600/2000 евра на месец,а некачествените им горива са по 1,10/1,15 евро на литър.В България взимат по 400/500 евра на месец,а горивата са пак са горе-долу толкова.Значи в България са 2-3 пъти по качествени от австрийските бензина и дизела.
nowyaris
-
Цени на горива
Мнение от stoyanov.bs » 25 Мар 2018 18:37
Няма норма за съдържание на парафинови въглеводороди.Да, съдържанието им в горивото корелира с нискотемпературните му свойства, но тези свойства са гарантирани с това, че големите производители са обезпечили продукта да съответства на EN 590, а в немалко случаи и със запас по отношение на споменатите свойства. По-проблемен е пътя от там до крайния потребител. Аз лично съм резервиран към малките бензиностанции, а и за тези на франчайз съм с едно наум.Kiki написа:Парафинът със сигурност го има в по-големи от нормите количества, а той не запушва веднага дюзите.miso25 написа: която като тази може да кажеш, че е съмнителна, но е факт, че зимата не съм имал проблем а разхода градско ми е сравним със скъпите горива. Факт в, че сипвах преди на една много нелегална и наплива бе огромен от скъпите коли, но разхода ми скочи с литър - литър и малко градско. Иначе и нея я бях тествал с шише във фризера и за седмица не замръзна....
stoyanov.bs
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 217 пъти
Цени на горива
Мнение от BOz » 25 Мар 2018 18:48
Винаги обичам да следвам невероятната ти логика.nowyaris написа:Даже в България са най-качествените горива по бензиностанциите.Тук в Австрия хората взимат по 1600/2000 евра на месец,а некачествените им горива са по 1,10/1,15 евро на литър.В България взимат по 400/500 евра на месец,а горивата са пак са горе-долу толкова.Значи в България са 2-3 пъти по качествени от австрийските бензина и дизела.
Значи един Ярис купен от български дилър е също 2-3 пъти по-качествен.
п.п. Вчера заредих дизеляка на по 1.84 литъра. Просто информативно.

Разход на хибрид ->

Разход на дизелов автоматик ->

BOz
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Получена благодарност: 16 пъти
Цени на горива
Мнение от Kiki » 25 Мар 2018 19:36
За съжаление в България изискванията за качество на продуктите в съответните производства, не се спазват със сигурност. Много колеги пестят от всичко и дори слагат евтини филтри по колите си.stoyanov.bs написа:Няма норма за съдържание на парафинови въглеводороди.Да, съдържанието им в горивото корелира с нискотемпературните му свойства, но тези свойства са гарантирани с това, че големите производители са обезпечили продукта да съответства на EN 590, а в немалко случаи и със запас по отношение на споменатите свойства. По-проблемен е пътя от там до крайния потребител. Аз лично съм резервиран към малките бензиностанции, а и за тези на франчайз съм с едно наум.Kiki написа:Парафинът със сигурност го има в по-големи от нормите количества, а той не запушва веднага дюзите.miso25 написа: която като тази може да кажеш, че е съмнителна, но е факт, че зимата не съм имал проблем а разхода градско ми е сравним със скъпите горива. Факт в, че сипвах преди на една много нелегална и наплива бе огромен от скъпите коли, но разхода ми скочи с литър - литър и малко градско. Иначе и нея я бях тествал с шише във фризера и за седмица не замръзна....
Когато в нафтата има по-голямо количество парафин, то по-некачествения горивен филтър го пропуска и парафинът отива в дюзите и ги запушва. Добрият горивен филтър задържа парафина и се запушва той. В противен случай заминават дюзите. Това имах предвид за нафтата с по-малко съдържание на парафин.
Kiki
BOz
-
Цени на горива
Мнение от stoyanov.bs » 25 Мар 2018 20:10
Бихте ли конкретизирали кои производства визирате? В най-голямото такова определено се спазват.Kiki написа: За съжаление в България изискванията за качество на продуктите в съответните производства, не се спазват със сигурност.
stoyanov.bs
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru