Проблемчета...
-
Гост
Проблемчета...
Тия дни паднаха темперетурите и като запаля колата рано сутрин ми работи като.....трактор
.Така 3-4 секунди и после се оправи.На средни обороти го прави това.Като че ли работи на 3 или 2 цилиндъра.
.Не ми свети лампата за инжекциона!
От какво ли може да е това?
Колеги помагайте.Дайте съвет!
-
Гост
Май не е от маслото...
Като купувахме колата сме сменили дистрибуторната капачка свещите и кабелте с оригинални от Тойота -Дензо.От тогава сме минали 20-25 хил километра,не ми се вярва да е от тях
.Мисля си да не е някой датчик на мотора,но при такова положение трябва да свети лампата на инжекциона???Маслото е 10W-40 на ВР полусинтетика.И е сменяно преди месец.Няма да ми се смеете сега но го купувам от....ъъъъ....Опел. laugh.gif .Имам един приятел,който работи в Бояна Ауто и го купувам оттам.Доверили сме се на него,защото го карат директно от Германия и е произведено за техните ЕкоТек мотори 2002 год. модел и не е менте(в България почти всички масла са ментета).И на двете коли си ги купуваме от там.Вече 4 смени на колите сме правили с това масло и зима и лято караме с него и нямаме никъкви проблеми.Днеска ще я карам на диагностика doctor.gif
nishto i nyama na kolata! smeni masloto s 5W-40, v evropa 5w-30 trudno se namira! vzemi si go pak ot tvoya priyatel, i karai s nego prez zimata! tova trakane idva ot fakta che masloto ne se kachva vednaga nagore po sistemata!
edno profesionalno izchistvane na dvigatelyat pri sledvashtata smyana, i kachvane 5W-40 shte ti opravyat rabotata.

edno profesionalno izchistvane na dvigatelyat pri sledvashtata smyana, i kachvane 5W-40 shte ti opravyat rabotata.
-
Гост
Ние като купихме колата преди година и половина я взехме много изгодно.Чак да не повярва човек и ни останаха пари да смениме някой неща.И отидохме в ТМ Ауто и купихме-дистрибуторна капачка,кабели,свещи,маслен филтър,въздушен филтър-всичко оригинално на Denso.Досега не сме имали никъкви проблеми с нея.Толкова пари ни спести тая количка и сме прекалено доволни от нея и аз си казах-ооо,щом е така винаги ще и купувам оригинални части-в знак на благодарност към нея.jamie написа:Абе БОСС, защо палиш и веднага - на средни обороти ?????
Моят съвет - смени си САМо масления филтър с оригинален от ТМ-АУТО. Говоря от опит. И при палене поне 10-15 секунди - ниски обороти. Дори автоматичен смукач ще е под 2000 оборота.
А за средните обороти-като я запаля той автоматичния смукач си държи 1100-1200 об/мин и аз не пипам педала на газта докато леко загрее.Никога не я форсирам като е студена.На мене не ми е ясно ама нали 1200 об/мин са средни обороти.Ако ли пък не-извинявам се -
объркал съм терминологията.
Мерси за съветите,но аз грешно обяснихpunkara написа:nishto i nyama na kolata! smeni masloto s 5W-40, v evropa 5w-30 trudno se namira! vzemi si go pak ot tvoya priyatel, i karai s nego prez zimata! tova trakane idva ot fakta che masloto ne se kachva vednaga nagore po sistemata!
trybav ti edna zica 3-4cm, edin moliv i edin list hartiya. otvaryash kapachkata diagnostika, davash na kuso s kabela TE1 i E1 syadash na sedalkata, davash kliucha na ON (bez da zavurtash na starter) i pochvash da gledash datchika na injekciona na tabloto, toi shte miga i ti shte pishesh. za podrobni instrukcii viz tuka:
http://www.off-road.com/toyota/tech/codes/
mislya che kircho nikolov, beshe postnal, oshte po dobur site za tezi kodove, neotdavna na cluba v dir.ba, taka che ako iskash idi na nego.
posle pishesh tuk, koi kodove ti e dala greshni (ako izobshto ima takiva) i shte mu mislime.
uspehi,
punky

http://www.off-road.com/toyota/tech/codes/
mislya che kircho nikolov, beshe postnal, oshte po dobur site za tezi kodove, neotdavna na cluba v dir.ba, taka che ako iskash idi na nego.
posle pishesh tuk, koi kodove ti e dala greshni (ako izobshto ima takiva) i shte mu mislime.
uspehi,
punky
-
Kiril Nikolov
- Обратна връзка:
ето го линка за diagnosis, обаче доколкото разбирам е само ако ти свети лампата по принцип - тогава ще има ефект от diagnosis mode -
www.troublecodes.net/toyota
www.troublecodes.net/toyota