Неприятен звук при работа на студен двигател, Toyota Corolla 2.0, D4D; 2004 год, kombi
Неприятен звук при работа на студен двигател, Toyota Corolla 2.0, D4D; 2004 год, kombi
Мнение от Fan_T » 18 Дек 2017 16:27
Здравейте,
Извинявам се за непрофесионалното обяснение, ще се опитам да обясня проблема, който имам и невъзможността да бъде отстранен от определено време след няколко опита. При палене на студен двигател сутрин или след като не е работил няколко часа, се чува силен и неприятен звук идващ от към зоната на пистовия ремък и по-малкия такъв зад него, докато работи двигателя, след като загрее звука изчезва. Първоначално ми бе обяснено, че пистовия ремък и този зад него са проблем и се смениха, но проблема остана, след което се оказа че трабва да сменим и обтегача на малкия ремък, но след няколко дни звука отново се появи и всичките смени се оказаха напразни и скъпи, разбира се.
Моля за съвет или ако някой е имал същия проблем да сподели как може да се оправи, тъй като ремонта вече ми излиза скъп, а резултат няма.
Благодаря ви.
Извинявам се за непрофесионалното обяснение, ще се опитам да обясня проблема, който имам и невъзможността да бъде отстранен от определено време след няколко опита. При палене на студен двигател сутрин или след като не е работил няколко часа, се чува силен и неприятен звук идващ от към зоната на пистовия ремък и по-малкия такъв зад него, докато работи двигателя, след като загрее звука изчезва. Първоначално ми бе обяснено, че пистовия ремък и този зад него са проблем и се смениха, но проблема остана, след което се оказа че трабва да сменим и обтегача на малкия ремък, но след няколко дни звука отново се появи и всичките смени се оказаха напразни и скъпи, разбира се.
Моля за съвет или ако някой е имал същия проблем да сподели как може да се оправи, тъй като ремонта вече ми излиза скъп, а резултат няма.
Благодаря ви.
Fan_T
Karaboev
Fan_T
Мнение от Fan_T » 21 Дек 2017 10:22
Оказва се, че не може нито avi нито mov формат да се качи клип

Fan_T
Karaboev
Мнение от Fan_T » 21 Дек 2017 13:32
Благодаря за идеята, ето и линка:
https://youtu.be/IZpnqZwvb-c
Като доуточнение, установявам, че като спра парното и оборотите паднат шума намалява до спиране, но в момента в който го включа и се вдигнат оборотите, се появява отново.
https://youtu.be/IZpnqZwvb-c
Като доуточнение, установявам, че като спра парното и оборотите паднат шума намалява до спиране, но в момента в който го включа и се вдигнат оборотите, се появява отново.
Fan_T
tora
Fan_T
valioman
Мнение от Fan_T » 22 Дек 2017 14:08
Отиграхме го това, свалихме първо Пистовия ремък, и шума остана, след това свалихме , този по-малкия, който се намира зад него и тогава шума спря. Дори и след смяната и на двата ремъка плюс обтегача, след само 2 дни шума се появи отново. До колкото знам алтернатора е слабо място на Королата, но не мислех че може това да е проблема.
Fan_T
- valioman
- Автомобил: Toyota Corolla Verso 1CD-FTV
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
- Обратна връзка:
Мнение от valioman » 22 Дек 2017 14:11
Е ремък не може да шуми, а щом сте сменили и обтегача , остава да шуми нещото което е задвижвано от ремък.По думите ти разбирам че след сваляне на "малкия" ремък нещата утихват .. е какво върти този малък ремък ?
Toyota Corolla Verso D4D 2003г.
valioman
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Мнение от dokkito » 22 Дек 2017 14:13
Трябва да върти хидравличната помпа
Който не може да работи с главата , трябва да работи повечко с ръце.
dokkito
Обратно към “Общи технически въпроси”
Иди на
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru