Имаш ли някаква документална възможност да подкрепиш твърденията си с факти-например снимки,фактури,квитанции...... Нещо , което да доказва че продавача те е завлякъл с пари ?gogostiv написа: Прав си колега.Единствено ми стана неприятно за 100те лв.,но беше редно, след като Нико разбира толкова много да ме предупреди за някои неща които могат да не станат и най вече, да ми каже, имам двигател от лексус, а не от тойота, а аз да си направя сметка дали да се разкарвам до него или да търся друг.Относно за 100 лв. за майстора, човекът си беше заделил един ден да "накичи" двигателя на лексуса с моите части и затова не беше взел други автомобили, а си има и помощник, надница се плаща все пак. Като цяло човекът ми взе 450 лв за да свали моя двигател и да качи новия, което не е много, така мисля.Като за последно, единственото нещо което адски ме издразни е 100лв.с които Нико ме "опари".
Приключвам с това, защото не искам да се превръщам в хейтър в очите на всички колеги. Живи и здрави да сме всички. Пари се изкарват.
Некоректен колега ли е '' НиКо ' ?
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Мнение от nowyaris » 17 Ное 2017 06:24
nowyaris
gogostiv
WoLF
stefo91
-
Мнение от nowyaris » 17 Ное 2017 14:36
Значи , в такъв случай колегата НиКо е страшно коректен . щото на юнашко доверие ти е върнал парите и си е взел мотора. Аз или някой друг може би не бихме постъпили толкова коректно с тебе , дали сме ти двигателя , взели сме ти парите и толкова . Пито-платено . Ти оттам нататък каквото искаш си прави с покупката.
Естествено , осъзнавам че подобен тип действие от страна на продавача е ужасно неправилно , но е напълно възможно , след като гарант по сделката е единствено и само доверието.Така не се прави.Взима се майстора,отива се на моргата и той,само той и никой друг си преценява каво му е нужно.После ако има проблеми,той да си го отнесе.Твой ангажимент е само да обезпечиш финансово сделката,а те,"майсторите" да си се разбират по между си.Мой съвет.Щото е пълно с мошеници в тоз свят.
nowyaris
Мнение от gogostiv » 17 Ное 2017 17:59
gogostiv
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 171 пъти
- Обратна връзка:
Мнение от TATI » 17 Ное 2017 19:02
Каква е точно ситуацията (драмата) с прословутите 100 лв., които се спрягат във всяко второ изречение?
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
TATI
Мнение от gogostiv » 17 Ное 2017 20:11
П. П:А сега ходи докажи, че са 1400, а не 1500лв.
Приключвам с тази драма, вече го преживях.
gogostiv
-
Мнение от Iliyа Damyanov » 17 Ное 2017 23:13
15 или 1500 все са си пари но явно не знаеш колко струва големия ремонтен кит гарнитури който не включва гарнитурата на главата.gogostiv написа: Двигателя струваше 1500лв.Докато броех парите Нико гледаше дали са точно. Когато ми ги върна, бяха по на дребно. Даде ми ги, обърна се и си влезе в сервиза сърдит. Като ги преброих се оказаха 1400 лв.
П. П:А сега ходи докажи, че са 1400, а не 1500лв.
Приключвам с тази драма, вече го преживях.
Ако колата ти харесва и си решил да я задържиш ти препоръчвам да и сменяш маслото на 10000км с истинко , ЕГР-а да е по чист от устата ти(защо? - може да се отвори цяла тема) , скоростната кутия трябва да раздаде 400 нютона а синхронизаторите са особени и търпи само тойтското масло без да прави проблеми зимата , налей нов тойотски антифриз за да не търсиш после и радиатори или да ти прави накипи в алуминия. Има и други подробности но нашата работа е да си караме колите а майсторите да се грижат за тях. Интересно ми е защо си сменил мотор на който съм виждал над 750 000км навъртяни (и то не единични случаи) в отлично здраве без да са сменяни , дюзи или верига.
Iliyа Damyanov
Мнение от gogostiv » 17 Ное 2017 23:36
gogostiv
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 360 пъти
- Получена благодарност: 394 пъти
Мнение от slowtraveler » 17 Ное 2017 23:39
А по темата - уведомихте ли на НиКо за установеното несъответствие в парите?
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
Мнение от gogostiv » 18 Ное 2017 00:08
gogostiv
-
Мнение от nowyaris » 18 Ное 2017 13:26
Добре де,гадно се е получило може би в твоя случай.Приеми го като "платено образование" и другия път/ако има такъв/ внимавай - и с търговци , и с майстори . Ние за това сме тука - съвет винаги ще получиш , а също и правилен отговор на правилно зададен въпрос

nowyaris
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 360 пъти
- Получена благодарност: 394 пъти
Мнение от slowtraveler » 18 Ное 2017 14:21
Случвало ми се е дори в банката - грешка и в едната и в другата посока... Веднъж грешката май бе над 500 Евро... Обаждам им се да проверят и касиерката 'а аз се чудя що не ми излиза касата'

И съм убеден, че не е искала да ме излъже. Случвало се е и обратното - обаждам се, и им казвам, че са ми дали повече... А уж гледаме четири очи

За съжаление в момента НИКО явно е в командировка, защото не е прочел ЛС, което му пратих, но съм убеден, че когато влезе във форума, ще има коментар и от другата страна

Наистина е добре да се изяснят нещата - останат ли недомлъвки, винаги ще остане и съмнението

- Моше, нали сме стари приятели
- Да разбира се
- Снощи нали бе вкъщи и ядохме и пихме до късно
- Ами да
- Изчезнали са ми 10 долара
- Как може да помислиш, че аз съм ги взел - все пак сме приятели от десетилетия, съученици сме били, навсякъде сме заедно....
- Абе аз след това ги намерих, ама чувството остана

Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
-
Мнение от nowyaris » 18 Ное 2017 22:34
nowyaris
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru