Диапазон на ЕТ на джанти
- alexander79
Диапазон на ЕТ на джанти
Мнение от alexander79 » 16 Окт 2017 20:30
alexander79
biro
- alexander79
Диапазон на ЕТ на джанти
Мнение от alexander79 » 17 Окт 2017 23:28
alexander79
-
- Благодарил/а: 8 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Диапазон на ЕТ на джанти
Мнение от tora » 18 Окт 2017 08:07
tora
- spiridoncho
Диапазон на ЕТ на джанти
Мнение от spiridoncho » 18 Окт 2017 08:43

По отношение на втулките мисля, че ако е малка разликата в диаметрите, втулките ще са тънки, и ако са пластмасови ще се чупят бързо. Общо взето са си малко консуматив. Моите примерно са с громни втулки. Най-добре е джантите да са с диаметъра на главините, но нека и някой по запознат да се изкаже.
spiridoncho
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 123 пъти
Диапазон на ЕТ на джанти
Мнение от biro » 18 Окт 2017 10:16
Тези ми излязоха на 380лв бройката:

16"x6.5J
Дори не ми взеха пари за монтаж на гумите върху джантите и баланс.
biro
- alexander79
Диапазон на ЕТ на джанти
Мнение от alexander79 » 19 Окт 2017 19:08
Аз сега съм 7J ЕТ50. Реално това е 6.5J ЕТ45. Въпросът бе до колко от този размер може да варира. В тойота казаха че не могат да дадат такава информация и препоръчаха оригинални. Предложиха ми джанти ENZO или нещо подобно с размер 6.5J ET 40 и си мисля, че всичко ще е наред, но харесах едни други които бяха. 6.5J. ET50 което вече си мисля че ще доближи прекалено спирачния апарат. Затова попитах тук. Може пък някой да кара с неоригинални джанти с втулки и да няма проблем.spiridoncho написа: Мисля, че ЕТ50 на 7J няма да ти е проблем според ТОЗИ САЙТ, и май няма да има нужда от фланци. Подбери си джантите така, че да не ползваш скъп размер гуми. Мисля, че ЕТ-то може да се свали до 30 без проблем. Също подбери ширината на джантата. Ако искаш да караш с гуми 195 то джанта 7J е на ръба на долна граница и не стои особено добре. Оптималния размер за 6.5J e 195 - 205, а за 7J мисля да беше 205 - 215. Много зависи с какви гуми искаш да караш. ЕТ-то не го сваляй много, за да нне почнат джантите да стърчат от колата.
По отношение на втулките мисля, че ако е малка разликата в диаметрите, втулките ще са тънки, и ако са пластмасови ще се чупят бързо. Общо взето са си малко консуматив. Моите примерно са с громни втулки. Най-добре е джантите да са с диаметъра на главините, но нека и някой по запознат да се изкаже.
@biro много са хубави тези джанти и сякаш цената е добра. От кой дилър ги купи и имаше ли по-евтини оригинални?
alexander79
biro
- alexander79
Диапазон на ЕТ на джанти
Мнение от alexander79 » 19 Окт 2017 21:08
На фона на 500лв обявени по телефона, 380лв направо си е "без пари"! Явно ще бъдат някой заместител!
alexander79
- spiridoncho
Диапазон на ЕТ на джанти
Мнение от spiridoncho » 20 Окт 2017 08:16
Най-добре е да пробваш. Това дали ще се приближи до спирачния апарат зависи и от концепцията на джантата. Премери си свободните разстояния и прецени спрямо джантите и съобрази модела. Има модели, при които ЕТ50 би задрало в спирачния апарат, и такива при които не би се получило това. Ако примерно сложиш стоманена джанта с ЕТ50, ще задере било то и със 7J. Попитай дали не можеш да пробваш джантите на място. Не виждам какъв би бил проблема. Да сложат найлонки да не се изцапат нещо и слагаш само джантата на предно, след това на задно колело. Иначе може само да гадаем, и да чакаме някой с такъв размер да се включи, което пък е съмнително.
spiridoncho
- alexander79
Диапазон на ЕТ на джанти
Мнение от alexander79 » 21 Окт 2017 16:57
Питах ги, много са любезни хората. НАд определена сума има 14% отстъпка, а монтажът е от тях. Само не разбрах дали ако им занеса гуми монтажът е безплатен. Редовно пътувам до Русе, а и вече съм набрал на Карком и най-вероятно ще дойда специално да си обуя колата. Тук никой не ми каза че има такива отстъпки, да не говорим, че датчиците са 500лв без обучение, а в Ником 400 със обучение

alexander79
biro
- alexander79
Диапазон на ЕТ на джанти
Мнение от alexander79 » 21 Окт 2017 18:38
А предвид, гаранционния автобил да не излезе, че гаранцията е паднала? Твоите датчици сам ли си ги "обучи"? Гумите и тях ли купи от тях? Предложената цена беше малко над пазарната по гумаджийниците. Във Варна ме убедиха, че ще ми напрвят подарък една гума и накрая цената на 4 гуми във всяка гумаджийница бе доста по-ниска от 3 във Карком! Дразнещо е да те правят на балък. За джантите е по-различно. Факт е, че като няма конкурент цената ще е по-висока, а и се предполага, че качеството на оригиналната е по-добро или поне тестовете на колата са правени с такива джанти. От заместителите основното, което ме притеснява е втулката. Доста хора от които потърсих впечатления се оплакаха от втулките. Стана много дълго, поздрави!
alexander79
tora
- alexander79
Диапазон на ЕТ на джанти
Мнение от alexander79 » 21 Окт 2017 20:35
Да, а централния отвор. Има и с точния размер, но тоези които аз намерих са само марка ОХХО! Даже не бях чувал за тях. Със заместителите никак не е лесно, а и по магазините предлагащи ги нямат много налични. Работи се по каталог и като се добави цената на доставката достигаме една сериозна цена. Иначе навсякъде са любезни и предлагат проба, което вече мен ме притеснява. Самият факт, че самите те не са сигурни дали ще стане джантата мен ме отказва! Май на чисто нова кола подхождат чисто нови оригинални джанти

alexander79
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru