Здравейте, някой сменял ли е такава помпа и има ли алтернативи от друг автомобил ?
Разположена е на казанчето с измиваща течност и гледа напред към фара, а другите две помпи се падат в страни към калник .След демонтаж и пълно разглобяване на старата установих, че уплътнението на ел.двигателчето е заминало и е проникнала течност в самия мотор.
Вариант втора употреба мисля, че не е удачен.
за тази става въпрос:
http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-Headlight ... 1475593534
Помпа за измиване на фарове авенсис Т25
yuzi_e
Мнение от noemis » 08 Май 2017 22:20
Здравей, точно преди месец си сменях моята помпа. Счупиха ми я след боядисване на предна броня.
Поръчах точно тази, която си дал от линка(същия продавач). Дойде бързо, някъде за около седмица, седмица и половина. Сложих я и работи перфектно. Произведена е в UK. Гледах, че и оригиналната е произведена в UK. Направо я поръчвай за 70 лева. В ТМ Ауто ми казаха цена за около 300, и на други места я търсих и я намерих за около 160 лева. По моргите пак искаха по 50-80 лева.
Поръчах точно тази, която си дал от линка(същия продавач). Дойде бързо, някъде за около седмица, седмица и половина. Сложих я и работи перфектно. Произведена е в UK. Гледах, че и оригиналната е произведена в UK. Направо я поръчвай за 70 лева. В ТМ Ауто ми казаха цена за около 300, и на други места я търсих и я намерих за около 160 лева. По моргите пак искаха по 50-80 лева.
Toyota Avensis 2.2 d4d 2009 Т25
Toyota Yaris 1.3 2008
Toyota Yaris 1.3 2008
noemis
yuzi_e
Мнение от noemis » 09 Май 2017 21:43
Няма да имаш проблеми с поръчката, праща я с tracking number и можеш да я проследиш кога е пристигнала в BG, че нашите пощи са ... ;)
Единственият "проблем", който имах е че тънкия накрайник на помпата, където се вкарва маркуча, който отива към пръскалките е с малко по-различен размер от на оригиналната помпа. И трябваше да махна пластмасовата щипка на маркуча и направо да го вкарам в накрайника на помпата. И за да е по- здраво захващането използваш, желязното пръстенче, което стяга пластмасовата щипка към маркуча.
Единственият "проблем", който имах е че тънкия накрайник на помпата, където се вкарва маркуча, който отива към пръскалките е с малко по-различен размер от на оригиналната помпа. И трябваше да махна пластмасовата щипка на маркуча и направо да го вкарам в накрайника на помпата. И за да е по- здраво захващането използваш, желязното пръстенче, което стяга пластмасовата щипка към маркуча.
Toyota Avensis 2.2 d4d 2009 Т25
Toyota Yaris 1.3 2008
Toyota Yaris 1.3 2008
noemis
Мнение от yuzi_e » 12 Май 2017 15:26
За протокола поръчах помпа от
https://www.aliexpress.com/item/For-TOY ... 141f4f71bd
https://www.aliexpress.com/item/For-TOY ... 141f4f71bd
Avensis 2.2 T25
yuzi_e
Мнение от yuzi_e » 28 Юни 2017 22:02
Помпата пристигна работи без проблем, както е споменал колегата аз също махнах пласмасовия накрайник и минах директно на маркич с скоба.
Avensis 2.2 T25
yuzi_e
Обратно към “Електрическа система, навигация, музика”
Иди на
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru