Avensis T25 2.0 D4D 116HP и 126HP - общи въпроси - ремъци,масло,паразитни шумове и т.н.
jkisiov
ikobek
Avensis T25 2.0 D4D 116HP и 126HP - общи въпроси - ремъци,масло,паразитни шумове и т.н.
Мнение от beatsound » 06 Яну 2017 18:57
beatsound
-
Мнение от baba_metca » 09 Яну 2017 22:36
baba_metca
Мнение от ikobek » 11 Яну 2017 15:45
Така е било. Само с пуснато парно вдига оборотите. Не можах да разбера ефекта на този подгрев все още.beatsound написа: @ikobek - имам същия автомобил , сигурен ли си , че когато си пуснал подгрева не си пуснал и парното? Защото на моята само на включен подгрев колата си работи на нормални обороти, само когато е включено парното , само тогава вдига оборотите. Иначе аз парно не пускам докато не стигне 1/4 от скалата за водата.
ikobek
Мнение от ikobek » 09 Фев 2017 16:22
ikobek
Akima
Мнение от beatsound » 04 Юли 2017 21:27
Така , колата ми вече е значително по-добре. Няма ги вече резонанси и странни шумове благодарение на това, че смених четири броя разпръсквачи, понеже 3 от тях бяха тотално заминали. Обаче преди това изскочи нов проблем - след предпоследната смяна на маслото се появи проблема - паля колата и след 20-30 секунди работи и изведнъж угасва. Угасва и след това върти доста докато запали. В последно време попаднах на добър механник и той ме светна от къде може да е проблема - а именно от стойката на горивния филтър (оригинален номер - 233800G031 ) Обясни ми ,че гумичката на механизма за помпене се заносвала и горивната система губи налягане от там , в последствие на което колата угасва и след това докато подкачи наново върти доста и чак след това запалва. Та сега той направи така - обясни ми ,че е изолирал оригиналния горивен път през филтъра и е пуснал горивото по друг път през друг филтър ( нали , за да установи дали наистина от там е проблема) , и ето ,че сега няма угасване изобщо. Въпроса е следния - освен оригинална стойка от Тойота (където струва 190лв) , има ли от къде другаде да намеря и евентуално такава от морга би ли била надеждна (ако има изобщо , защото в Русе няма никакви тойоти по моргите)
Ако на някой му се намира такова нещо може да се свърже с мен и да я закупя (ако е сигурен ,че е здрава де)
И другия проблем , който се появи - като дам на контакт и нещо отпред зад жабката почва да бучи и след 10-15 секунди изчезва , предполагам някоя клапа , но не съм сигурен и не съм я носил още да я погледнат. Има ли някой със сходен проблем?
Благодаря Ви за отделеното време!
beatsound
- miso25
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от miso25 » 05 Юли 2017 08:15
Тук може да питаш за ново http://toyotabg.eu/viewtopic.php?f=5&t=11597
ex Toyota Verso 2.0, 126hp, 2011
ex Toyota Corolla Verso 2.2, 136hp, 2006
miso25
-
Мнение от baba_metca » 21 Юли 2017 12:06
Това зад жабката е всъщност под жабката, а именно клапата за студен и топъл въздух. Наблюдава се мнооооого често когато се пуска климатика. Аз лично съм го чистил моето. Имаше някъде тема, където климатика не духа студено от лявата страна,точно защото пистите на моторчето за клапата са зацапани и не се мести на студено, а седи на топло.beatsound написа: Здравейте колеги , пак съм аз.
И другия проблем , който се появи - като дам на контакт и нещо отпред зад жабката почва да бучи и след 10-15 секунди изчезва , предполагам някоя клапа , но не съм сигурен и не съм я носил още да я погледнат. Има ли някой със сходен проблем?
Благодаря Ви за отделеното време!
baba_metca
Мнение от beatsound » 10 Сеп 2017 17:11
За изгасването уточнихме проблема - датчика за вода на горивния филтър - и по точно , там където се завива самия датчич , при пренатягяне пластмасата се цепи и почва да гълта въздух. Извода - нов датчик за 180лв от Тойота , но за сега закрепихме проблема като намерихме друг филтър - същия , просто без датчик. За сега е така - нито светят лампи , няма проблеми.
Така - и това за клапата за стоплия и студения въздух решихме - за сега е откачена , докато майстора се поосвободи да я оправи. Но сега пък почна някоя друга явно да се чува , този път - зад волана. Та тук въпроса ми е - трябва ли да се сваля таблото , за да се ремонтират или подменят(не знам какво се прави) тези клапи - или само почистване ще свърши работа? Ако някой е прави тази операция моля да сподели опита си , за да не правим грешни работи.
Благодаря и поздрави!
beatsound
-
Мнение от baba_metca » 11 Сеп 2017 18:26
baba_metca
porcaro
-
Мнение от baba_metca » 19 Сеп 2017 16:57
Проблема с клапите за въздуха ли?
baba_metca
porcaro
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru