Завишен разход на гориво
-
Завишен разход на гориво
Мнение от ludzavrazvane2 » 29 Окт 2016 00:41
ludzavrazvane2
- spiridoncho
Завишен разход на гориво
Мнение от spiridoncho » 29 Окт 2016 14:18
това пълнене до капачката с преливане ли е, или до изключване на пистолета, че при различните автомобили може да има голяма разлика с вместимостта на тръбните пъчища? Тия 12,5л/100 и на мен ми се виждат много. Е много зависи и как е карана и колко висяла в задръстване де, но щом се изненадваш предполагам не си я карал рейсърски.
Това отпред или отзад? Отпред е свързано с теч, а отзад с неизгорало гориво. Освен ако нямаш пропуски в изпускателната система. На мен ми е сълзяла връзка при дюза, и като стоях в задръстване ми понамирисваше на нафтица. Тогава затегнах тръбите при сълзящата дюза и за късмет пък пропусна дифтунгата на съседната и почна да мирише в купето на изгоряла нафта

spiridoncho
-
Завишен разход на гориво
Мнение от ludzavrazvane2 » 31 Окт 2016 00:26

ludzavrazvane2
-
- Получена благодарност: 39 пъти
Завишен разход на гориво
Мнение от мехаННика » 31 Окт 2016 07:34
мехаННика
-
Завишен разход на гориво
Мнение от ludzavrazvane2 » 31 Окт 2016 08:30
ludzavrazvane2
мехаННика
- BOz
- Благодарил/а: 7 пъти
- Получена благодарност: 221 пъти
Завишен разход на гориво
Мнение от BOz » 31 Окт 2016 15:59
На дизел е необосновано да зареждаш така и да вземеш заключение на база 100км.
Примерно при такова зареждане, ако първоначално резервоара е бил по-празен, то образуването на пяна е повече. След това е спаднало да кажем 7-8 литра и ти си добавил още 3-4 отгоре, вместо пяна.
Или казвам директно, че шанса за статистическа грешка в твоя случай е много голям.
За това карай докато свърши резервоара и тогава го зареди, и след това прави някакви заключения.

Разход на хибрид ->

Разход на дизелов автоматик ->

BOz
- spiridoncho
Завишен разход на гориво
Мнение от spiridoncho » 31 Окт 2016 16:16
Не се разочаровай от колата. Проблемите са наследство от предишният собственик. Мен така ме "натресоха" с едно пежо, и редовно ходя на сервиз за отстраняване на проблеми причинени от лошо сервизиране при първоначалното обслужване и малко след това. Изобщо не ми провървя с тази кола. Но не мога да кажа, че колата е виновна или пък че съм разочарован защото не е влизала в бокса за повреда от употреба от 5г насам, но редовно е влизала в бокса за не евтини ремонти предизвикани от повреди поради лош монтаж. Откакто намерих правилният сервиз всичко е 6, но наследствените простотии още не са свършили.
Обърни голямо внимание на това
Днес Пежака го закарах на "профилактичен" ремонт заради несменени втулки и дифтунги след тест на дюзите. Яко А

spiridoncho
-
Завишен разход на гориво
Мнение от ludzavrazvane2 » 31 Окт 2016 23:12
ludzavrazvane2
veso_hds
e 10
-
- Благодарил/а: 1 път
Завишен разход на гориво
Мнение от ItsTimeToChoose » 01 Ное 2016 11:32
Колега, то всеки автомобил се чувства най-добре на магистралата на дълъг път. Освен ако не карате с 200, при извънградското/магистрално каране има най-малка амортизация на всеки компонент от системата.
Тази "разтривка", за която говорите се отнася главно за по-съвременните дизели със DPF филтър (за твърди частици). Да - те наистина не обичат градското каране повече от останалите автомобили.
Може би не е подходящото за вас, че автомобилът е на близо 17 години, или че сте попаднали на "куца" бройка.
Corolla Verso 2007, 2.2D4D, 2AD-FTV, facelift
ItsTimeToChoose
Завишен разход на гориво
Мнение от stefo91 » 01 Ное 2016 12:13
Най-здравите са колега! Доказано е от не 1 или 2 проучвания, стига да са Made in Japan, а не в Англия, Турция и къде ли още не. Не е ли произведена в Япония, Тойотата е като всички останали коли! Аз карам Селика TS 192 коня (изцяло Made in Japan), имам я от почти 5 години, не съм минал много 43 000 км. но за това време ако щеш ми вярвай съм сменял - масло, филтри, накладки, гуми, акомулатор, пистов ремък, антифриз, спирачна течност и съм сипвал бензин - все консумативи! Абсолютно никакви грижи не ми е създавала колата, нито с двигателя нито с окачването (биалетка не съм смянял и обсолютно нищо не тропа по колата а не я жаля много). Брат ми има Корола 1998г. пак изцяло Японска кола. Има я от 10 години - смо биалетни е сменял, а по двигателя нищо! Някои казват, че завода в Турция правел най-здравите Тойоти - по-здрави дори и от Японските - абсолютни глупости насадени от продавачите! От Японските по-здрави няма, кой каквото иска да говори, но това е факт! Японците са фанатици и за тях да сгрешат е равносилно на смърт, за това са най-добрите! В Японските заводи се спазват абсолютно стриктно всички предписания за състава на материалите и на начина сглобяване, това ги прави най-добрите! Мога да ти дам стотици примери за това как една Тойота, като съдържа части които не са произведени в Япония и нещата се объркват. Ще ти дам само 2 примера:
1. Двигателя на слабата Селика T23 (1ZZ-FE) се произвежда в САЩ (въпреки, че колата се зглабя в Япония - рамите им започват с J). Въпросния двигател 1ZZ-FE гори масло на поразия! Моята Селика е с един от най-мощните двигатели без турбо спрямо мощността си - 1.8 - 192 коня, До колкото знам само Хонда S2000 е по-мощна спрямо обема на двигателя. Двигателя на моята кола (2ZZ-GE) е произведен и сглобен изцяло в Япония съвместно с Ямаха (блока е на Ямаха) и не пипа маслото, нито има други проблеми. Така е и със всички останали Селики с двигател 2ZZ-GE!
2. Королите след 1999 са Английски и както сам можеш да се убедиш са в пъти по чупливи от тези преди 1999! Факт!
Не на последно място искам да отбележа, че има и голямо значение кой е карал колата и как я е поддържал, но това е относително, а нещата които ти написах по-горе са факт!
Поздрави!
stefo91
-
- Получена благодарност: 1 път
Завишен разход на гориво
Мнение от Scott » 01 Ное 2016 14:41
Пълни глупости, 1ZZ-FE се прави на три места - Tianjin (China), Buffalo (West Virginia) и Shimoyama (Japan). Американския завод произвежда за местния пазар и единствения начин да попаднеш на такъв двигател е да си купиш внос от Щатите или Канада. Горенето на масло е обсъждано много обширно във форума и няма нищо общо с мястото на производство, защото от него страдат и 3ZZ и 4ZZ двигателите, които се правят Япония.stefo91 написа:Двигателя на слабата Селика T23 (1ZZ-FE) се произвежда в САЩ (въпреки, че колата се зглабя в Япония - рамите им започват с J).
Scott
Завишен разход на гориво
Мнение от stefo91 » 01 Ное 2016 15:08
stefo91
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru