Покупка на Corolla E15 VVTi и D4D /2007-2012/ - мнения,съвети и въпроси
Мнение от marchinov » 10 Дек 2014 22:46
моля за мнение за Corolla E15 1.6 VVTi 2007.
Мой познат продава такава - той е първи собственик и колата е на 117 000 км.
Колата ми харесва на външен вид, но моля някой който има преки впечатления от модела да сподели.
Причина: Променено заглавие.Моля прочетете правилата и важните теми.
marchinov
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 104 пъти
- Получена благодарност: 191 пъти
Re: Мнение за Toyota Corolla 1.6 vvti 2007
Мнение от Akima » 10 Дек 2014 23:06
моля дайте линк към конкретна обява.
Ползвайте търсачката - теми има достатъчно.
Ако имате конкретен въпрос може да го зададете - в противен случай отговорът ми е КУПУВАЙТЕ!

Akima
Мнение от marchinov » 10 Дек 2014 23:22
marchinov
- Akima
Мнение от Akima » 10 Дек 2014 23:36
от написаното разбирам,че става дума за Corolla Е15:

-двигателят е балансиран - разход около 10 градско и около 6 извънградско;
-може да се сложи газ - зависи от годишният пробег - повечето слагат и системи от типа на http://www.flashlube.bg/;
-нивото на обурудване трябва да е SOL, не помня дали имаше и SOL+;
-цената е добра - като за близки;
Хубаво е да я огледате в сервиз.По ВИН може да се провери при дилъра.
Успех.

Akima
marchinov
Bass_Man
marchinov
LEXUS
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение от zi_zi_top » 16 Дек 2014 18:45

Не виждам какъв проблем ще има при грамотно поставен качествен ГИ.

Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
Мнение от marchinov » 17 Дек 2014 07:29

marchinov
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение от zi_zi_top » 17 Дек 2014 08:00
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
-
- Благодарил/а: 182 пъти
- Получена благодарност: 118 пъти
Мнение от dracunculus » 19 Дек 2014 11:30
Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line ->
https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html
dracunculus
Мнение от ka4oni » 11 Юли 2016 13:35
обмислям покупка на този автомобил: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=elshik
Бих се радвал да споделите мнения, плюсове и минуси, двигател, разход, поддръжка и евентуално добре ли е да се сложи газ?
Благодаря Ви за помощта.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Добре дошъл.Моля прочети правилата и ползвай търсачката.
ka4oni
- Akima
Мнение от Akima » 11 Юли 2016 17:01
Двигателят е 1ZR-FE - https://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_ZR_engine#1ZR-FE.ka4oni написа: обмислям покупка на този автомобил: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=elshik
Повече за него - http://toyota-club.net/files/faq/12-11- ... ne_eng.htm.
Търсачката също си поработва..
Успех с покупката.

Akima
Toyota Corolla 2.0 дизел 2009 г.
Мнение от Vidic » 08 Сеп 2017 12:07
След 8 години и 150 000 км. продадох Королата и реших да напиша едно ревю за впечатленията ми от автомобила.
Колата е двигателят със 126 конски сили, най-високо ниво на оборудване, закупена е нова. Това е първата ми японска кола. Впечатленията ми са преобладаващо добри.
След 150 000 км. проблемите с автомобила са бяха: 1 сменена крушка на преден фар на 15 000 км., бълбукане във волана при рязко завиване още от нова при рязко завиване, което в Тойота не успяха да отстранят, отказало жило за отваряне на багажника. През последната година колата започна да изпуска миризми отвън дори при включен филтър за рекооперация на въздуха. В ТМ Ауто отново не можаха да се справят с проблема. Имаше проблем също отнова със запалването при температури под 10 градуса - първият път не пали, при второ натискане пали веднага. В ТМ, както и в Русе не можаха да остранят проблема - казаха, че било от стелките, но не беше. През последните 2 години започнах да зареждам от авио дизел от ЕКО и проблемът изчезна.
Като по-сериозни консумативи за това време съм сменил едни път предни и задни накладки, предни спирачни дискове, акумулатор, антифриз и разбира се дежурните масла и филтри.
Това което мога да кажа, е че качеството на изработка е прилично. Пласмасите в интериора не скърцаха преди да продам автомобила, нещо което не мога да кажа за европейските автомобили, които съм карал. Двигателят е чудесен особено за магистрала. Сравнително икономичен е. Извънградският разход е 6.2-7.5. Градският в в София 8-9. Колегите, които твърдят, че постигат разход от 5 на 100 според мен карат с 70-80 километра извън града. Тогава е постижим. При скорост 140 на магистралата е невъзможно да се постигне. Въпреки това никога не ми се е увиждало да зареждам. Резервоарът е сравнително малък - 55 литра и това е леко изнервящо, защото не издържа 1000 километра с едно зареждане и се налага сравнително често зареждане при дълъг път. Колата не е брилянтно обезшумена, но е прилично и не дразни. При по-висока скорост се чува шум от гумите, който е висок, но не и шум от двигателя. Окачването е добре настроено, но изисква свикване с автомобила особено при преминаване през неравности с ниска скорост. Багажника е нефункционално измислен, защото е загубено много пространство от куките, които пречат на по-високи предмети да бъдат разполагани в двете му страни. Въпреки това не е малък. Изпробвано побира повече от багажник на Тигуан или Кашкай. За мен е голям плюс, че подът отзад е равен, без трансмисионен тунел и 5-ма пътници могат да пътуват комфортно. Лаковото покритие е слабо. Боята се наранява лесно. Предното стъкло също не е е особено качествено, защото се бяха появили поредица от дребни шупли като точици, без обаче да са големи или дразнещи. Застраховятелят съще не ги хващаше, но се виждаха. Не съм имал такива с предишните ми коли. Пластмасата на подлакътниците във вратите подлежи на надраскване.
Въпреки многото дреболии, които изброих, съм изключително доволен от качеството на автомобила и достойнствата му. Освен хубавия, мощен и надежден двигател колата има доста екстри за годините си, салонът е много просторен и добре проектиран. Климатичната инсталация е много мощна и работи супер. Зимата парното загрява изключително бързо - буквално за 2 минути. Във връатите без проблем се събират бутилк 1.5 литра. Има множество места за малки предмети. 2 жабки. Изключително удобен подлакътник, който липсва при Аурис. Аудиото работи супер и напълно безпроблемно, за съжаление при силен бас пласмасите вибрират неприятно. Нещо, с което не можах да се примиря. Предполагам, че след фейслуфтът това е остранено. Дългите светлини са добри, късите са малко слаби и ниски.
След опита с Королата, отново бих си купил Тойота, ако имаха това което търся и мога горещо да препоръчам покупка на такъв автомобил. Мисля си, че ако е поддържана правилно е доста солидна. За обаче съжаление ще се наложи да изляза от Тойота клуба, тъй като не предлагат дизелов автоматик със 170 или повече конски сили, а хибридите, поне за мен са доста разочароващи. С голямо желание и надежда тествах Рав хибрид, но при толкова посредствено, шумно и виещо ускорение при изпреварване не моят автомобил.
Поздрави
Vidic
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru