Здравейте,
Дойде време да заменя моята скромна Корола Е10 и поради факта, че съм изключително доволен от Тойота без съмнение следващият ми автомобил ще е пак от същата марка ;)
Решил съм колата да е голяма ( комби ), надеждна и с не много голям разход на гориво. Не държа на многото екстри но ел. стъклата и климатика са задължителни
Спрял съм се основно на Тойота Авенсис от 2001 до 2003-та година като предпочитанието ми е за бензин 1.8 vvti / 136 к.с. тъй като смятам, че бензиновия 1.6/ 110к.с. ще е малък за комби. Никога до сега не съм карал дизел и не знам дали да се спра на такъв, но като че ли бензинките 1.8 по-рядко се намират за сметка на дизела 2.0 D4D. Чувал съм че D4D двигателя е много здрав но с тази наша нафта ...

Друг вариант е Тойота Корола също комби и от горе долу същите години, но с бензиновият 1.6 мотор 110 коня и макар и по малка от авенсиса също смятам че е малък за това купе.
Вариантите тук са 2.0 D4D с 116 и 90 коня. Проблема тук е че по желаният от мен мотор ( 116 коня ) е по рядко срещан, а за комби 90 коня ми се струват прекалено малко ( дори и за двулитров дизел )
Та въпросите са :
- Да се престраша ли за дизел или да си търся Авеинсиса с 1.8 бензин.
- Ако ще е дизел на авенсис или на корола да се спра и на кои от двата мотора 110 или 90 коня.
А и да не забравя определеният ми бюджет е до 5000лв, но ако колата си струва може и малко повече.