Както някои от вас знаят от скоро съм собственик на Ярис Версо с 1,3 мотора 2000г, сутрин обаче като е студена прави едни номера, пали си нормално, на място работи нормално, но ако не я изчакам да позагрее се държи доста странно. Тръгвам бавно и усещам че педала на газта не е много отзивчив. Спирам, пускам спирачката (колата е автоматик) и тя потегля сама но като и дам газ нищо не се случва, все едно не съм натиснал педала, ако задържа така натиснат след секунда две изведнъж се сеща че е дадена газ и рипва да върви, много неприятно щото кръговото е баш до нас , спирам там отваря се дупка да мина, аз давам газ и нищо

така е горе долу докато изгасне лапата че е позагряла. Лошото е че няма съединител да го натисна и да я изфорсирам да влезе в обороти и да тръгна. Ясно е че ще трябва и диагностика може би, но реших да попитам щото си им знаете болежките може да е нещо често срещано и да знаете лека за него

Свещите са сменени с иридиеви на дензо ИК16 не са чисто нови но си имат ресурс според предписания за тях нормален пробег от 50к.км. Не Пречи и да ги сменя пак за всеки случаи имам и комплект обикновени НГК, но като че ли го имаше и със старите свещи, които бяха Дензо на не знайно колко.км но видимо си бяха за смяна, лошото е че с тях я карах много малко студена.
п.п. Забравих да спомена нещо което може да е важно, бях свалил акумулатора да се зареди, щото покраи КАТ и обслужване само пали гаси. Та да не би да и е трябвало време да поработи на празен ход малко да се обучи или знам ли, щото аз бързах запалих и тръгнах. Ще си покаже довечера маи дали се е обучила или проблема остава