Икономичен автомобил ли е Prius?

Публикувай отговор

Какво мислите по въпроса?

Да
110
51%
Не
25
12%
Зависи от шофьора
80
37%

Общо гласове: 215

Аватар
BOz
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 217 пъти

Re: Икономичен автомобил ли е Приус?

Мнение от BOz » 27 Ное 2014 12:55

Rudy написа:Това са глупости (и много добре го знаеш) - всяка кола на място (в задръстване или на паркинг) ще гори толкова, когато е пуснато отоплението - я изкарай иинформацията колко километра и изминала за този половин час?
Не наливай масло в огъня, защото знаеш какво ще последва... Форума няма нужда от още една закл. тема.
Просто показвам, че ако маршрута ти е тежък, то не е проблем Приус да си гори 10+. Колко над 10 не мога да кажа, защото това е максималното показание на борда в историята.
Казвам го за хората и да не си мислят, че такива разходи са невъзможни. Това е.
Както се и вижда, че аз като карам колата, то средния разход е около 5/100. Ама като я кара жената, то разхода скача над 10.
Всичко зависи от маршрута. drunk.gif
Разход на електричарка -> Изображение
Разход на хибрид -> Изображение
Разход на дизелов автоматик -> Изображение

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 360 пъти
Получена  благодарност: 395 пъти

Мнение от slowtraveler » 27 Ное 2014 13:16

Не виждам конфликт в случая - неслучайно по-горе в анкетата 33% са посочили 'зависи от шофьора'...
Както всеки друг автомобил, и приуса можеш да го накараш да гори много - няма 'идеално' решение ...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 27 Ное 2014 18:03

Пак леки манипулацийки разни. Що не е занулен БК да видим колко е разхода! Аз виждам среден разход 5,2/100. Хистограмата ти показва за момента, а не средно. И аз мога да тръгна да качвам някой проход примерно и да ми покаже толкова. После, като се спускам ще е 0/100 и като го усредним колко се получава? Но дори и да се качва проход, дори и да се кара душмански, каквото и да се прави, този разход е крайно нетипичен, да не кажа и нещо по-силно. Я вижте ръчната да не е затегнала нещо или да сте я натиснали случайно! biggrin.gif

Аватар
Rudy
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Rudy » 27 Ное 2014 19:26

@Boz - казах ли ти?!
Изображение

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 27 Ное 2014 19:51

Rudy написа:@Boz - казах ли ти?!
Какво?
Мисля, че казах каквото имаше.
Както и колегата slowtraveler сподели същата логика, каквато имам и аз. Споделял съм както ниски, така и високи резултати в разхода. Не виждам проблеми в това. drunk.gif

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 360 пъти
Получена  благодарност: 395 пъти

Мнение от slowtraveler » 27 Ное 2014 19:57

prius 3 написа:Пак леки манипулацийки разни. Що не е занулен БК да видим колко е разхода!...
Какви манипулации?!
Може ли да гори Приус над 10л/100км - очевидно може...
Може ли да гори и под 5л/100км - също така очевидно може.
Очаквах да прочета и въпрос 'Що не е карала икономично жената, та да даде по-нисък разход'...
Ами така е карала - колите са за каране и да си вършиш работата. И не винаги обстоятелствата и условията са подходящи и предразполагат икономично каране...
Колегата е представил факт и толкова - всеки да си го тълкува както иска offtopic.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 27 Ное 2014 20:30

Аха, сега разбирам коментара на Руди за какво било.
Явно колегата търси под вола теле, отново. Но от както не му виждам постовете не може да завърти интрига. Поне не с мен. Простено да му бъде. laugh.gif

nebrejen

Мнение от nebrejen » 27 Ное 2014 21:38

Темата е за Приус, но ще споделя за Аурис 2014 хибрид. Днес имах три 5км шофирания.
Разход: първото за деня-7.6
второ, два часа след първото: 3.3
трето, два часа след второто: 5.6
Градско, без голям трафик(40-50км/ч).
Второто и третото са по един и същи маршрут в различни посоки..

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 27 Ное 2014 21:56

slowtraveler написа:
prius 3 написа:Пак леки манипулацийки разни. Що не е занулен БК да видим колко е разхода!...
Какви манипулации?!
Може ли да гори Приус над 10л/100км - очевидно може... - 5,2/100 е средния разход или греша?
Може ли да гори и под 5л/100км - също така очевидно може. - И под 3/100 може и то не за 30 мин. а за над 150 изминати км.
Очаквах да прочета и въпрос 'Що не е карала икономично жената, та да даде по-нисък разход'...
Ами така е карала - колите са за каране и да си вършиш работата. И не винаги обстоятелствата и условията са подходящи и предразполагат икономично каране...
Колегата е представил факт и толкова - всеки да си го тълкува както иска offtopic.gif
Айде моля ти се не се прави и ти и другите на ощипани. Когато пусках снимки и почнаха коментари от рода: „не, това не може да е истина“, „манипулация“, „колата нещо съм е гласял и БК също“. Почнах с клипчета. Там пък защо не съм бил карал най-малко 100 км или да изгоря цял резервоар, „то всеки можел за 5 мин. да направи подобен разход“ и др. подобни глупости. Винаги обаче БК ми е бил занулен. И най-големия профан по темата ще се съгласи, че така се прави, а не да цъкнеш някакъв там си разход и да обявиш, че еди колко си можела да гори еди коя си кола. И пак казвам, че това не е нормален разход за автомобила или за някой е нормален? Когато харчи малко не е нормално, а когато някой сложи надвишен разход поради някакви неясни причини, които не споделя, не споделя маршрут и не казва защо БК не е занулен, като иска да покаже висок разход. Ето на всички гадаем колко му е разхода всъщнст. 10 ли е или е над 10/100 и колко над 10/100. В какъв режим е направен, къде, маршрут, натовареност на движението и т.н. Всеки може да отиде на някоя писта и да почне да форсира и да прави чалъми и после да покаже бомбастичен разход, нали или пак опираме до двойните стандарти. biggrin.gif

Аватар
iovkito
Благодарил/а: 18 пъти
Получена  благодарност: 95 пъти

Мнение от iovkito » 27 Ное 2014 22:00

Айде стига го хвали тоя приус. На влизане в Мюнхен спрях само на 1 светофар за 2 минути. Целият град опасан с околовръстни с по 3 ленти , аз не видях да има нужда от хибрид.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 27 Ное 2014 22:02

Rudy написа: Това са глупости (и много добре го знаеш) - всяка кола на място (в задръстване или на паркинг) ще гори толкова, когато е пуснато отоплението - я изкарай иинформацията колко километра и изминала за този половин час?
Не наливай масло в огъня, защото знаеш какво ще последва... Форума няма нужда от още една закл. тема.
Глупости и то големи! :thumbsup: Някой тук обаче или не го знаят или се правят на разстреляни. biggrin.gif
Обяснил съм го в предния пост.
Колкото до заключването на темата, какъв е проблема? На който не му харесва от (без)отговорните ppp.gif лица да е заключва Няма нито да е за пръв, нито за последен път. :whistle:

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 27 Ное 2014 22:07

iovkito написа:Айде стига го хвали тоя приус. На влизане в Мюнхен спрях само на 1 светофар за 2 минути. Целият град опасан с околовръстни с по 3 ленти , аз не видях да има нужда от хибрид.
Къде видя да го хваля?
Да не си на ракия седнал и да ти се привиждат разни работи? wacko.gif
На влизане в Мюнхен от къде си влязъл и до къде си стигнал с влизането? или може би искаш да кажеш, че само по околовръстни се кара? Ти, че и дори да се кара примерно само по околовръстни и според теб няма нужда от хубрид по някакви необясними причини, би ли споделил какво трябва да се кара?

Аватар
Airfan
Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Airfan » 27 Ное 2014 22:12

prius 3 написа:Пак леки манипулацийки разни. Що не е занулен БК да видим колко е разхода! Аз виждам среден разход 5,2/100. Хистограмата ти показва за момента, а не средно. И аз мога да тръгна да качвам някой проход примерно и да ми покаже толкова. После, като се спускам ще е 0/100 и като го усредним колко се получава? Но дори и да се качва проход, дори и да се кара душмански, каквото и да се прави, този разход е крайно нетипичен, да не кажа и нещо по-силно. Я вижте ръчната да не е затегнала нещо или да сте я натиснали случайно! biggrin.gif
Хистограмата не показва ли за последните 30 мин? В случая показва, че за 30 мин е постигнал среден разход за всеки 5 мин от тези последни 30 мин над 10/100. Нулиране на борд компютъра е ненужно.
Изображение Изображение

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 27 Ное 2014 22:19

Щом не е нужно нулиране, очаквам някой да каже какъв му е разхода за тези 30 мин. Хайде да видим има ли хора, които хвърлят боб, гледат на карти, стъклени сфери или други методи за познаване. Хайде давайте, пробвайте се! biggrin.gif

Аватар
iovkito
Благодарил/а: 18 пъти
Получена  благодарност: 95 пъти

Мнение от iovkito » 27 Ное 2014 22:50

prius 3 написа: Къде видя да го хваля?
От Берлинската магистрала до Manzingerweg . За ракията - не пия .
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014

Публикувай отговор