Икономичен автомобил ли е Prius?

Публикувай отговор

Какво мислите по въпроса?

Да
110
51%
Не
25
12%
Зависи от шофьора
80
37%

Общо гласове: 215

Аватар
iovkito
Благодарил/а: 18 пъти
Получена  благодарност: 95 пъти

Re: Икономичен автомобил ли е Приус?

Мнение от iovkito » 12 Ное 2014 15:11

prius 3 написа:Дори и заклетите нафтаджии немците го установиха.
Не знам кои са тези немци нафтаджии. За цялата си обиколка видях един авенсис комби , един land cruiser 150 и на всеки 20 мерцедеса таксита има по 1 тойота. Немците продължават да си карат нови audi , bmw , mercedes и vw , дали им е изгодно или не , не знам , но е факт , че карат само такива и това се вижда по магистралите.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014

stoyankirov

Мнение от stoyankirov » 12 Ное 2014 15:16

prius 3 написа:
BOz написа:
prius 3 написа:
tooth.gif
Сега остава и да споменеш марка, модел и година на нафтовата печка с които ги постигаш! tooth.gif
Ами след като стъпнах на извънградското след това, целия път ми беше с разход 4.18/100.
А този разход го постигам с 80% от всички дизелови автомобили, с тази мощност с която е Приуса, при същите условия на каране.
Това, че Приуса при дадени режими на работа прави такива ниски разходи, това не означава, че винаги превъзхожда дизеловия двигател.
Като дойдеш в София, обади се да те пробвам какъв ще ти е разхода София-Пловдив-София. Със 170км/ч на автопилот. Ще те пробвам с кола горе долу 2.5 пъти по-мощна, горе долу с 40% по-тежка и движеща 4-те колела. Не ти давам повече от 1 литър разлика. В положителна посока. tooth.gif
Така, че да не издребняваме отново.
Айде, айде на стар краставичар, краставици не продавай! Карам дизели от много години и в момента едната ми кола е дизел, така, че тези ги разправяй на някой с бензин в кръвта, както ти си с нафта в кръвта. :whistle:
И никога, никъде не съм споменавал, че хибрида превъзхожда дизела при всякакви условия, дори напротив. Както виждаш обаче, при повечето случай превъзходството е на хибрида. При нормално каране със спазване на ограниченията средния разход на Приус е по-добър. А като цяло поддръжка и разходи Приус е ненадминат. Дори и заклетите нафтаджии немците го установиха.
Ти хубаво ме каниш да идвам и да си ги мерим, но нещо тая скорост не ти ли се вижда неразумна. Интересно как караш в участъците в ремонт при ограничение 80. Пак ли със 170 профучаваш? И кога караш с такава скорост на КК от София до Пловдив ми е интересно? През деня е абсурд. Може би нощем?
И накрая пак да ти напомня, че Приус не е създаден да го караш на предела на възможностите му, да се състезаваш и т.н. Предназначението му е съвсем различно и много добре го знаеш и не е нужно да се праскаш, че видите ли на някакви високи скорости щял да не е толкова икономичен.
По този начин колегата само доказва че Приус е с ненадминат разход при градско каране. Хората които карат като мен 80% от километрите си само градско, смело могат да си направят извода дали е икономичен Приус или не е. :thumbsup:

Аватар
Airfan
Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Airfan » 12 Ное 2014 15:48

iovkito написа:
Не знам кои са тези немци нафтаджии. За цялата си обиколка видях един авенсис комби , един land cruiser 150 и на всеки 20 мерцедеса таксита има по 1 тойота. Немците продължават да си карат нови audi , bmw , mercedes и vw , дали им е изгодно или не , не знам , но е факт , че карат само такива и това се вижда по магистралите.
И в Англия е така.
Изображение Изображение

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 12 Ное 2014 15:52

BOz написа:Какво не разбра от това, което казах, че Приуса превъзхожда дизела на градско, а на извънградско няма полза и е абсолютно съизмерим, пак да попитам?
170км/ч по принцип и през деня до Пловдив си се поддържат без абсолютно никакъв проблем. И въобще не си на състезание, а си се движиш с обстановката, като изпреварваш повечето коли и то не с много голяма разлика в скоростта, ако приемем, че всеки останал ще си се движи в ограничението от 140км/ч. А едно намаляване от 170 до 140 става само с отпускането на газта, ако някой случайно е пред теб.
Явно за теб тези скорости са извънземни. То и аз като карам Приуса и на мен ми се струват извънземни, няма какво да си кривя душата. tooth.gif
Но пак да ти напомня - не аз пусках клипчета да се изтъкне Приуса колко върви, а сега изведнъж 170км/ч са граница на възможностите. Та аз толкова съм вдигал с Москвича и на него му бяха границите на възможностите, че малко и отгоре, та трябваше и някой друг жокер да се използва, за да може да ги вдигне. За това те разбирам много добре.
И в крайна сметка пак - 136кс автомобил и 170км/ч са му границите на възможностите. Малиии.
Най-учтиво те моля да отидеш да се прегледаш. Не си наред с главата и за пореден път го доказваш, като преиначаваш думите ми. Ако не ми вярваш ми кажи, дай цитат, къде казвам, че 170 км/ч е предела на възможностите на Приус! Къде? Ако за пореден път не успееш да потвърдиш думите си с нещо конкретно, работата е ясна... stretcher.gif
А за пътя София-Пловдив–София лакърдиите, които пущаш ги разправяй на някой, който не е карал по този път. Така и не разбрах на ограниченията и местата в ремонт с колко караш? А ако мислиш и по-скоро добре знаеш, че лъжеш по магистралите в Бг не всеки кара със 140 км/ч. Доста са пречкащите се и именно за това те попитах през коя част на денонощието поддържаш скорост 170 км/ч на КК/автопилот.
Аз за разлика от теб ще те цитирам:
BOz написа:Като дойдеш в София, обади се да те пробвам какъв ще ти е разхода София-Пловдив-София. Със 170км/ч на автопилот.
И тези скорости за мен не са извънземни, ако случайно си виждал снимките, които съм пускал във форума. Поразтърси се , може пък да се окаже, че не са извънземни. И съм ги правил на места където няма ограничения на скоростта, а не като теб да се барам на големия състезател. Отклонихме се пак от темата. Та какво искаше да кажеш не стана ясно? Че Приус до 170 км/ч е по-икономичен или нещо друго? Рядко карам с толкова, предполагам и останалите колеги от което следва, че в повечето случай Приус е по-икономичната машина. А болшинството шофьори карат предимно из града, където никой дизел не може да се доближи до разхода на Приус.

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 12 Ное 2014 15:55

iovkito написа:
Виждам, че на статистика нещо си го обърнал. biggrin.gif
Хайде сега се разходи до Япония и виж там какви коли карат и ни дай подробен отчет!
Сигурно повечето ще са японски. Направо да им се чуди човек на немците и японците... tooth.gif

Аватар
BOz
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 217 пъти

Мнение от BOz » 12 Ное 2014 16:19

prius 3 написа: Най-учтиво те моля да отидеш да се прегледаш. Не си наред с главата и за пореден път го доказваш, като преиначаваш думите ми. Ако не ми вярваш ми кажи, дай цитат, къде казвам, че 170 км/ч е предела на възможностите на Приус! Къде? Ако за пореден път не успееш да потвърдиш думите си с нещо конкретно, работата е ясна... stretcher.gif
prius 3 написа:...
И накрая пак да ти напомня, че Приус не е създаден да го караш на предела на възможностите му....
Разход на електричарка -> Изображение
Разход на хибрид -> Изображение
Разход на дизелов автоматик -> Изображение

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 12 Ное 2014 16:29

BOz написа:
prius 3 написа: Най-учтиво те моля да отидеш да се прегледаш. Не си наред с главата и за пореден път го доказваш, като преиначаваш думите ми. Ако не ми вярваш ми кажи, дай цитат, къде казвам, че 170 км/ч е предела на възможностите на Приус! Къде? Ако за пореден път не успееш да потвърдиш думите си с нещо конкретно, работата е ясна... stretcher.gif
prius 3 написа:...
И накрая пак да ти напомня, че Приус не е създаден да го караш на предела на възможностите му....
Доказа го! stretcher.gif

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 12 Ное 2014 19:03

Добре де,вече и на най-малоумния е ясно че Приус е един изключително икономичен автомобил с чудесна иновативна и надеждна технология и недостижими потребителски качества.И само хора с недостатъчно гънки на мозъка не искат да си сменят досегашните автомобили с Приус.Ама понеже явно хората в огромната си част са такива,затова и Приус се броят на пръсти.Кофти,ама тва е положението,Минке.Що не вземете Вие Двамцата да си впрегнете интелекта в нещо друго,което да е по-полезно и интересно на останалите участници във Форума.
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....

Аватар
veso_hds
Благодарил/а: 51 пъти
Получена  благодарност: 39 пъти

Мнение от veso_hds » 12 Ное 2014 19:23

nowyaris написа:...Що не вземете Вие Двамцата да си впрегнете интелекта в нещо друго,което да е по-полезно и интересно на останалите участници във Форума.
Аз се чудя докога Слоу ще издържи и ще сложи катинарчето.Осемдесет и три страници изписахте и как не ви хванаха мазоли по пръстите.Превърнахте Форума във своеобразен фейсбук.А сапикясайте се малко,моля ви! guns.gif
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от Kiki » 12 Ное 2014 19:35

veso_hds написа:
nowyaris написа:...Що не вземете Вие Двамцата да си впрегнете интелекта в нещо друго,което да е по-полезно и интересно на останалите участници във Форума.
Аз се чудя докога Слоу ще издържи и ще сложи катинарчето.Осемдесет и три страници изписахте и как не ви хванаха мазоли по пръстите.Превърнахте Форума във своеобразен фейсбук.А сапикясайте се малко,моля ви! guns.gif
Няма страшно, Слоу е доста търпелив човек. hmm.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 12 Ное 2014 19:42

Kiki написа:
veso_hds написа:
Няма страшно, Слоу е доста търпелив човек. hmm.gif
..... до някое време,после........ icon_n_bann
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 27 Ное 2014 00:01

Една седмица карам Приуса градско. Може да видите какъв разход постигнах отдолу.
Но днес жената го взе да го кара тя по нейния си маршрут и ето това е резултата:
Изображение
worthy.gif

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 360 пъти
Получена  благодарност: 395 пъти

Мнение от slowtraveler » 27 Ное 2014 07:43

Това над 10л/100км ли ще рече mellow.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 27 Ное 2014 10:04

slowtraveler написа:Това над 10л/100км ли ще рече mellow.gif
Ахам..
Ама гледай какви са хитри и как са лимитирали скалата. За да не те заболи главата. tooth.gif

Аватар
Rudy
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Rudy » 27 Ное 2014 10:38

BOz написа:...Но днес жената го взе да го кара тя по нейния си маршрут и ето това е резултата:
Изображение...
Това са глупости (и много добре го знаеш) - всяка кола на място (в задръстване или на паркинг) ще гори толкова, когато е пуснато отоплението - я изкарай иинформацията колко километра и изминала за този половин час?
Не наливай масло в огъня, защото знаеш какво ще последва... Форума няма нужда от още една закл. тема.
Изображение

Публикувай отговор