Икономичен автомобил ли е Prius?
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 360 пъти
- Получена благодарност: 395 пъти
Re: Икономичен автомобил ли е Приус?
Лично аз съм удовлетворен от представените от prius логове - показва явно спокойно бавно шофиране без спиране и без някакви ускорения...
Общо взето - идеални условия за хибрида...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 217 пъти
Според мен не може да няма спиране някъде.
Предвид, че графиката показва някаква скорост спрямо километрите по абцисата, то си мисля, че това са семплите на всеки няколко метра от движението на автомобила.
Ако абсисата беше по време, тогава щеше да бъде отбелязано и времето на престой.
Това са мои разсъждения, които трябва колегата да ги потвърди.
Предвид, че графиката показва някаква скорост спрямо километрите по абцисата, то си мисля, че това са семплите на всеки няколко метра от движението на автомобила.
Ако абсисата беше по време, тогава щеше да бъде отбелязано и времето на престой.
Това са мои разсъждения, които трябва колегата да ги потвърди.
Разход на електричарка -> 
Разход на хибрид ->
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на хибрид ->

-
- Получена благодарност: 2 пъти
Само дето по снимките не разбрах как през цялото време - с кола и колело - се използва Wi-Fi интернет доставчик.Поне това показват снимките на дърто ченге като менеslowtraveler написа:Лично аз съм удовлетворен от представените от prius логове - показва явно спокойно бавно шофиране без спиране и без някакви ускорения...

Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....
- Airfan
- Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
В моята има постоянно нет от мобилната мрежа през рутерче.nowyaris написа:Само дето по снимките не разбрах как през цялото време - с кола и колело - се използва Wi-Fi интернет доставчик.Поне това показват снимките на дърто ченге като менеslowtraveler написа:Лично аз съм удовлетворен от представените от prius логове - показва явно спокойно бавно шофиране без спиране и без някакви ускорения...
Общо взето - идеални условия за хибрида....Може би защото съм изключително глупав дърт простак (жалко за щерката
) който има смартфон /дървен/ от едва три месеца.Те че в Мюнхен са напред с материала е ясно,ама чак пък толкова....Моля от клуба на знаещите за разяснение !!!
-
- Получена благодарност: 2 пъти
И на колелото ли имаш рутерче?Airfan написа:В моята има постоянно нет от мобилната мрежа през рутерче.nowyaris написа:Само дето по снимките не разбрах как през цялото време - с кола и колело - се използва Wi-Fi интернет доставчик.Поне това показват снимките на дърто ченге като менеslowtraveler написа:Лично аз съм удовлетворен от представените от prius логове - показва явно спокойно бавно шофиране без спиране и без някакви ускорения...
Общо взето - идеални условия за хибрида....Може би защото съм изключително глупав дърт простак (жалко за щерката
) който има смартфон /дървен/ от едва три месеца.Те че в Мюнхен са напред с материала е ясно,ама чак пък толкова....Моля от клуба на знаещите за разяснение !!!
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....
- biro
- Получена благодарност: 123 пъти
Има едни устройства, Mi-Fi рутер се казват. Вкарваш вътре SIM карта от мобилен оператор с активиран интернет пакет и устройството го разпространява по Wi-Fi. Има батерия и букса за зареждане, размера е по-малък от нокиа с фенерче.nowyaris написа:Само дето по снимките не разбрах как през цялото време - с кола и колело - се използва Wi-Fi интернет доставчик.Поне това показват снимките на дърто ченге като менеslowtraveler написа:Лично аз съм удовлетворен от представените от prius логове - показва явно спокойно бавно шофиране без спиране и без някакви ускорения...
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
- slowtraveler
Губиш тренингnowyaris написа:...
И на колелото ли имаш рутерче?

Иначе за колата - понякога заради децата включвам телефона си като AP и 'раздавам' Wi-Fi интернет из колата (или апартамента за почивка)...
Или пък давам една даннова карта на някое от децата да я вкара в таблета - той поне държи много...
- Not_active_user_1
Спиранията са най-малко 10, а светофарите са около 15-16 на брой. Леко задръстване, трафик имаше и също така карам в зони 30 км/ч.slowtraveler написа:Лично аз съм удовлетворен от представените от prius логове - показва явно спокойно бавно шофиране без спиране и без някакви ускорения...
Графиката не е съвсем вярна, защото не показва спиранията. Явно ще трябва да пробвам друго приложение.
- Not_active_user_1
Имах такова соларно зарядно, но почти никаква работа не вършеше. Просто площа му е малка и явно соларната клетка е с много малък заряд. Сега съм с по-голям солар, който може да се закача на раница, на колелото, става за кола да си зареждаш акумулатора и т.н. За доста неща може да зарежда и наистина върши работа. 

- slowtraveler
Вържи го да зарежда голямата батерия на приусаprius 3 написа:Имах такова соларно зарядно, но почти никаква работа не вършеше. Просто площа му е малка и явно соларната клетка е с много малък заряд. Сега съм с по-голям солар, който може да се закача на раница, на колелото, става за кола да си зареждаш акумулатора и т.н. За доста неща може да зарежда и наистина върши работа.

Соларното действа добре, обаче батерията сдаде багажа, защото имах глупостта да го оставя на слънце и презареди батерията (или батерията е прегряла, или електрониката не е ограничила заряда)

Т.е. след две години се поду батерията

Иначе и аз бях взел едно по-голямo соларно зарядно без батерия - само панел (с преходник за акумулатор или запалка), обаче не смея да го включа в джипа, щото акумулатора му е AGM

- Not_active_user_1
Бая слънчеви изригвания ще трябва да има, докато е зареди. biggrin.gifslowtraveler написа:Вържи го да зарежда голямата батерия на приусаprius 3 написа:Имах такова соларно зарядно, но почти никаква работа не вършеше. Просто площа му е малка и явно соларната клетка е с много малък заряд. Сега съм с по-голям солар, който може да се закача на раница, на колелото, става за кола да си зареждаш акумулатора и т.н. За доста неща може да зарежда и наистина върши работа.![]()
...
Обаче, ако стандартната батерия ти е зле, соларното панелче върши перфектна работа. Или пък си за риба, пуснал си си музиката и не мислиш за изтощен акумулатор...
- slowtraveler
Имах предвид, че солара, който го взех има напрежение на 'празен ход' 18В...prius 3 написа:...Обаче, ако стандартната батерия ти е зле, соларното панелче върши перфектна работа. Или пък си за риба, пуснал си си музиката и не мислиш за изтощен акумулатор...
А AGM акумулатора е капризен към пренапрежение, и ако няма по-сериозна консумация (например ако го оставя само на аларма при зареден акумулатор) може да прескочи 'границата' и акумулатора да не му стане хубаво...
Иначе да захранва например вентилаторче за постоянна циркулация на въздуха в купето би трябвало да няма проблеми...
-
- Благодарил/а: 27 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Темата е съвсем друга, но се е получило отклонение към соларни панели – да използвам и аз да попитам ползвалите. Дали избора ми е подходящ или да търся нещо по мощно.
Соларно зарядно, 7 вата, дали ще бъде достатъчно за поддържане на малък таблет – 7 инчов и не много мощен. Няма да е изложено оптимално към слънцето, даже често ще е в сянка. А и ще е зад стъклото, челното, с известна соларна защита. Идеята ми е да го сложа на таблото до таблета, докато работи като джипиес при дълъг път. За да не прекарвам кабела от запалката до таблета който е закрепен на предното стъкло в ляво от шофьора. (Е да го ползвам и по предназначение в планината. Може и за юесби вентилаторче, докато колата е на паркинга, както бяхте дали идея.) Избрал съм нещо такова - Може би ще може да се закрепи и с вендузи за стъклото, предното или страничното – докато работи с вентилатора, сравнително леко е.
Соларно зарядно, 7 вата, дали ще бъде достатъчно за поддържане на малък таблет – 7 инчов и не много мощен. Няма да е изложено оптимално към слънцето, даже често ще е в сянка. А и ще е зад стъклото, челното, с известна соларна защита. Идеята ми е да го сложа на таблото до таблета, докато работи като джипиес при дълъг път. За да не прекарвам кабела от запалката до таблета който е закрепен на предното стъкло в ляво от шофьора. (Е да го ползвам и по предназначение в планината. Може и за юесби вентилаторче, докато колата е на паркинга, както бяхте дали идея.) Избрал съм нещо такова - Може би ще може да се закрепи и с вендузи за стъклото, предното или страничното – докато работи с вентилатора, сравнително леко е.
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
- Not_active_user_1
Ако отговаря на характеристиките е ОК, но има много, които се предлагат, но с много по-ниски показатели от обявеното. Най-добре, чети рецензиите на купилите го вече и ако повечето са положителни ще си по-спокоен, че нещата са наред. С немския Амазон така процедирам и до сега не съм удрял на дърво с нещо закупено от там. Всичко е коректно и не съм случвал на манипулации с мнения или неточни данни по отношение на продукт.
- BOz
- Получена благодарност: 217 пъти
Така, вчера си намерих джанти от Приус за зимните гуми и реших да се разходя днес, за да си ги взема.BOz написа:Започвам сам да си говоря. biggrin.gif
Но да споделя, че под 4.0/100 разход на Приус-2 е много трудна мисия за извънградско, засечено на една и съща бензиностанция - демек в двете посоки на дадена дестинация.
Като захладнее малко (около 18 градуса външна температура), тогава ще изляза специално за извънградски рекорд и да видя до колко ще мога да я смъкна.
И понеже реших, че искам да стигна с нисък разход, а и хем да видя колко харчи този автомобил, когато не се използва климатик ето, че вече имам отговор на моя въпрос/тест.
Изминато разстояние от точно 149.0 километра с 5.24 литра гориво.
Или направо да го кажа, че постигнах извънградски разход от 3.52/100. Заредено на тръгване и съответно на връщане на една и съща колонка до гърлото.
Доволен.
Разход на електричарка -> 
Разход на хибрид ->

Разход на хибрид ->