Икономичен автомобил ли е Prius?
-
- Благодарил/а: 20 пъти
- Получена благодарност: 29 пъти
Re: Икономичен автомобил ли е Приус?
Иво, я казАх ли ти?! biggrin.gif
Сподели как е направена газовата, все пак.
Сподели как е направена газовата, все пак.
- Not_active_user_1
BOz, пак го играеш Чукча! Типично в твой стил. Май наистина ще спра да ти отговарям, защото тъпите ти изцепки минават всякакви граници. Прочете ли това:
п.п. Сега е рад на феновете на нафтовите печки пак да се включат и да почнат старата песен на нов глас, че те и дизелите им харчели толкова или по-малко. Някой с АГУ за цвят ще добави, че на газ или метан е още по-тънко, а колоездачите накрая, пак ще бият всички по разход. biggrin.gif
п.п.1 А не беше ли точно ти този, който показа снимка на хистограмата на разходомера на твоя Приус с почти запълнени чертички до горе? Я си признай! Тогава те хванах, че си карал по Витиня нагоре или по някой друг стръмен склон, за да покажеш колко са неикономични хибридите! Така, че не се прави много на умряла лисица. Разбрахме те как бързо обръщаш палачинката. biggrin.gif
Е на него отговарям да те светна. Така, че съветите си ги запази за себе си до тогава, когато започнеш да четеш и разсъждаваш!IVOtuning написа:...
Накрая една снимка със среден разход за 1500км показва 6 по борд. компютър, реално е 7л/100км ГАЗ! Май не е толкова "мега", "хипер", "ултра" икономичен колкото се опитват да го изкарат някои колеги.
...
п.п. Сега е рад на феновете на нафтовите печки пак да се включат и да почнат старата песен на нов глас, че те и дизелите им харчели толкова или по-малко. Някой с АГУ за цвят ще добави, че на газ или метан е още по-тънко, а колоездачите накрая, пак ще бият всички по разход. biggrin.gif
п.п.1 А не беше ли точно ти този, който показа снимка на хистограмата на разходомера на твоя Приус с почти запълнени чертички до горе? Я си признай! Тогава те хванах, че си карал по Витиня нагоре или по някой друг стръмен склон, за да покажеш колко са неикономични хибридите! Така, че не се прави много на умряла лисица. Разбрахме те как бързо обръщаш палачинката. biggrin.gif
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 217 пъти
Да, точно аз бях и аз показах такъв разход, както показах и обратното - как може да направи и 2.5/100, нали?
Винаги гледам да говоря истината, а не да си измислям и придавам разни нереални неща.
Точно и за това показвам какъв разход прави моя Приус в профила си.
И това ще бъде много точно, а няма да показвам един разход от 2013-та година, когато съм бил направил 3.8/100.
Както днес мога да направя 4/100 с моя Приус, така и утре мога да направя и 8/100. В крайна сметка е важно да видя средностатистически колко ми харчи през целия експлоатационен живот на колата в мен и да видим какво ще покаже. А не да давам разни снимки и хората да си мислят, че разбираш ли винаги Приус харчи по 3.8/100.
Проумей, че има различни хора, различен маршрут, различен стил на каране.
За това ако може да споделяш твоите неща, то прави го. Така ще бъдеш полезен на тази тема. А не с частични случаи от дадено зареждане от някакво си пътуване.
Ама колко пъти си попадал в задръстване, когато батерията не ти стига да стоиш и започва колата да се пали всяка минута? Тогава разхода ти пак ли е 3.8/100?
Хайде няма нужда да ми отговаряш мисля аз.
Винаги гледам да говоря истината, а не да си измислям и придавам разни нереални неща.
Точно и за това показвам какъв разход прави моя Приус в профила си.
И това ще бъде много точно, а няма да показвам един разход от 2013-та година, когато съм бил направил 3.8/100.
Както днес мога да направя 4/100 с моя Приус, така и утре мога да направя и 8/100. В крайна сметка е важно да видя средностатистически колко ми харчи през целия експлоатационен живот на колата в мен и да видим какво ще покаже. А не да давам разни снимки и хората да си мислят, че разбираш ли винаги Приус харчи по 3.8/100.

Проумей, че има различни хора, различен маршрут, различен стил на каране.
За това ако може да споделяш твоите неща, то прави го. Така ще бъдеш полезен на тази тема. А не с частични случаи от дадено зареждане от някакво си пътуване.
Ама колко пъти си попадал в задръстване, когато батерията не ти стига да стоиш и започва колата да се пали всяка минута? Тогава разхода ти пак ли е 3.8/100?
Хайде няма нужда да ми отговаряш мисля аз.

Разход на електричарка -> 
Разход на хибрид ->
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на хибрид ->

- Not_active_user_1
Ти к'во очакваш! Да му ръкопляскаме ли? Как едни могат, а други не! Как за едни колата е икономична, а за други не! Как специалистите в областта и дори самите германци казват, че от Приус по икономично няма, а разни форумни „специалисти“ са на съвсем друго мнение! И между другото разхода на колата с АГУ зависи от много неща.mirott написа:Сега ще те нахокат, че не мое да караш...
Един въпрос-когато гасне бензиновия мотор на всяко "включване" ли заработва на бензин и минава на газ или?!
А коментар да направиш за моя разход. Нереален е нали! По нанадолнище съм карал или някаква друга глупост ще се появи? Значи пак излиза, че когато Приус харчи много е нормално за „специалистите“ тук, а когато харчи малко е нереално. Нещо на двойни стандарти приличат тези работи. Както и да е, на кой колкото иска да му харчи колата! Моята ми харчи доволно малко и съм доволен. Тези, които са се „набутали“ с НЕикономични Приуси да си мислят, че колата им е крива! Типично по български да търсим вината винаги някъде другаде, но не и в нас.

- Not_active_user_1
BOz ти и истина сте оксиморон. Толкова си хлъзгав, че няма просто на къде. Да не ти припомням другите глупости, които си изписал. И видео съм снимал за такива, чугуни, като теб, ама не та не, те си знаят своето. Снимката била от 2013 г. Колата и шофьора същите ли са? А да времето е било друго преди година и Луната е греела по-иначе. biggrin.gif
И други разходи съм дал, а не да манипулирам, като теб, как батерията заминавал след еди колко си години, как всичко тракало и др. подобни глупости. Аре със здраве! Карай си колата и стига се прави на компетентен!
И други разходи съм дал, а не да манипулирам, като теб, как батерията заминавал след еди колко си години, как всичко тракало и др. подобни глупости. Аре със здраве! Карай си колата и стига се прави на компетентен!
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 217 пъти
Пич, някой да ти казва, че твоя разход не е истински? Много си зле, честно.prius 3 написа:BOz ти и истина сте оксиморон. Толкова си хлъзгав, че няма просто на къде. Да не ти припомням другите глупости, които си изписал. И видео съм снимал за такива, чугуни, като теб, ама не та не, те си знаят своето. Снимката била от 2013 г. Колата и шофьора същите ли са? А да времето е било друго преди година и Луната е греела по-иначе. biggrin.gif
Но проумей, проумей и отново проумей, че не всички карат като теб. Не всички имат твоя маршрут. Ама си дървен философ и не ти пречеше веднага да обвиниш човека, че не можел да кара, че на криво нещо, нещо си му пречило и разни такива високоинтелектуални форми на общуване. Поне да беше задал няколко въпроса и да го питаш нещо специфично. Ама побърза да си дадеш отново снимката с бележката и разхода. Сега и аз ли да си дам снимката от моя Приус, който ми даде 4/100 разход и да ти кажа колко си тъп и как със следваща генерация Приус едвам сваляш само с 0.2л/100км по-нисък разход и да хвърля заключение, че П3 харчи с 0.2л по-малко от П2. Това би било точно в твой стил.
Баси, какъв си кон с капаци не е истина.
То на мен си ми е така, значи и на другите трябва да е така -> точно така мислиш.

Разход на електричарка -> 
Разход на хибрид ->

Разход на хибрид ->

-
- Благодарил/а: 20 пъти
- Получена благодарност: 29 пъти
Приусе, с всеки автомобил може да се постигне разход под каталожните данни. И доста над тях. Това, че можеш не те прави по-добър от другия! Въпрос на приоритет. Дал си едни пари за един кенеф, кефи те и толкоз! Дали е Приус или БМВ-се е кенеф! Проумейте го! Мерене на пишки е имало и винаги ще има. Не е нужно обаче. Аз като с Кадет 1.6 LZ съм постигал 4/100 газ много добър ли съм?! Ама е изгарял и 14! Иво си кара Приуса в негов стил и гори толкова. Може да го настъпва яко-отде знаеш?! Или викаш колкото и да го тумбиш-4/100?! Айде поспрете се малко! Ела го покарай в БГ твоя, с бензин от БГ(има голяма разлика), в задръстване Софийско или трафик през някой проход с газ-спирачка, 40-100 км/час и пак снимай снимки. Да ти видим тогава "майсторлъка" и Приуса! Ако и тогава дадеш разход под 4(което не е невъзможно!), значи целенасочено гониш такъв и не караш нормално! По-спокойно малко, като деца сте!
- Rudy
- Получена благодарност: 1 път

Ей чшш, Спрете се малко с тоя "та*ак" бе! И дизелджиите, и велосипедистите (да не би да не ядете, докато "въртите" п-п-педалите?)
Елате да ми се обадите като постигнете такъв разход - ей ви снимки с преход, разход и ср. скорост...

- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Е нема толкоз дълъг баир надолу... а и там не съм сигурен дали може да се докара такъв разход при включе двигател biggrin.gifRudy написа:![]()
Ей чшш, Спрете се малко с тоя "та*ак" бе! И дизелджиите, и велосипедистите (да не би да не ядете, докато "въртите" п-п-педалите?)
Елате да ми се обадите като постигнете такъв разход - ей ви снимки с преход, разход и ср. скорост...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
- Получена благодарност: 2 пъти
- Обратна връзка:
Prius 3 : Браво, поздравления, много добър разход си показал. Свалям ти шапка.
Би ли споделил колко ти е нормалния среден, а не най-добрия.
Явно моя стил на каране не е подходящ за Приус, защото аз на моя 3Г никога не съм му правил под 4л по борд, камо ли за толкова много километри.
Щом ти го можеш и аз трябва да го мога, нали така biggrin.gif
Което ме навежда на мисълта, че трябва да се кара "по-икономично" ( в повечето случаи е равно на "по-бавно"). Аз не мисля заради няколко стотин грама гориво на 100км да си променям начина на каране.
От друга страна бензина е по скъп от дизела в Европа.
За багажника бих те изслушал , за теглича също - не е добре да коментираме само това което ни е угодно.
Също така за шума на дизел и хибрид..провери какво дават Тойота в каталозите си и ще се изненадаш- Дизеловите Ярис и Аурис са по тихи от бензиновите и хибридите.
BoZ Колко километра си навъртял на твоя Приус? Какъв разход имаше твоето БМВ?
Mirott Кото е студена пали на бензин . Един път загряла само на бензин пали. АГУ Тартарини. Все още не съм намерил подходящ начин как да подредя багажника след поставянето АГУ. На дълъг път вземам нормална резервна гума....тогава е ужас..трябва да се избира или куфари или сигурност....Но така е с този "огромния" багажник

Би ли споделил колко ти е нормалния среден, а не най-добрия.
Явно моя стил на каране не е подходящ за Приус, защото аз на моя 3Г никога не съм му правил под 4л по борд, камо ли за толкова много километри.
Щом ти го можеш и аз трябва да го мога, нали така biggrin.gif
Което ме навежда на мисълта, че трябва да се кара "по-икономично" ( в повечето случаи е равно на "по-бавно"). Аз не мисля заради няколко стотин грама гориво на 100км да си променям начина на каране.
От друга страна бензина е по скъп от дизела в Европа.
За багажника бих те изслушал , за теглича също - не е добре да коментираме само това което ни е угодно.
Също така за шума на дизел и хибрид..провери какво дават Тойота в каталозите си и ще се изненадаш- Дизеловите Ярис и Аурис са по тихи от бензиновите и хибридите.
BoZ Колко километра си навъртял на твоя Приус? Какъв разход имаше твоето БМВ?
Mirott Кото е студена пали на бензин . Един път загряла само на бензин пали. АГУ Тартарини. Все още не съм намерил подходящ начин как да подредя багажника след поставянето АГУ. На дълъг път вземам нормална резервна гума....тогава е ужас..трябва да се избира или куфари или сигурност....Но така е с този "огромния" багажник
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
А каква по-голяма сигурност дава нормалната резервна гума пред тази с по-малакия размер? Да не говорим, че в повечето случаи може да се мине и без резервана гума въобще. А съм чувал и за разни спрейове...IVOtuning написа:На дълъг път вземам нормална резервна гума....тогава е ужас..трябва да се избира или куфари или сигурност....Но така е с този "огромния" багажник
-
- Обратна връзка:
Спокойствие да кажем......Имал съм случай на спукана гума в неделя, тук в нашите земи никой не работи неделя, да се влачиш с 80км/ч по магистралите за мен не е опция. Аз лично не тръгвам на дълъг път без нормална резевна гума.Vesko написа:А каква по-голяма сигурност дава нормалната резервна гума пред тази с по-малакия размер? Да не говорим, че в повечето случаи може да се мине и без резервана гума въобще. А съм чувал и за разни спрейове...IVOtuning написа:На дълъг път вземам нормална резервна гума....тогава е ужас..трябва да се избира или куфари или сигурност....Но така е с този "огромния" багажник
И аз съм чувал за спрейове

-
А , и аз съм чувал за такива спрейове - DUREX и други подобни . Ама друго си е читавата резервна гума laugh.gif . Аз само да питам - какъв е смисъла да си купиш Приус и след това да го газифицираш - във финансов смисъл разбира се . Съвсем сериозно , щото тук в Австрия ми излезе опция за Приус 2 на тънка лайсна biggrin.gif . Ама след всичко изчетено в двете теми нещо не съм във възторг от идеята....
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....
-
- Обратна връзка:
грубо смятано 7л газ по 0,73= 5,1е/100кмnowyaris написа:А , и аз съм чувал за такива спрейове - DUREX и други подобни . Ама друго си е читавата резервна гума laugh.gif . Аз само да питам - какъв е смисъла да си купиш Приус и след това да го газифицираш - във финансов смисъл разбира се . Съвсем сериозно , щото тук в Австрия ми излезе опция за Приус 2 на тънка лайсна biggrin.gif . Ама след всичко изчетено в двете теми нещо не съм във възторг от идеята....
6л бензин по 1,37= 8,2е/100км
3е/100км общо взето...
пробег 45000км за една година
-
грубо смятано 6/100 дизел по 1,28 евро = 7,7 евро /100 км. за 10-12 хиляди годишно не се връзват аритметиките.Все пак сърдечно благодаря за инфото,много ценно,ама ще си юркам Гранд Вояджъра-с Приуса нямат нищо общо.IVOtuning написа:грубо смятано 7л газ по 0,73= 5,1е/100кмnowyaris написа:А , и аз съм чувал за такива спрейове - DUREX и други подобни . Ама друго си е читавата резервна гума laugh.gif . Аз само да питам - какъв е смисъла да си купиш Приус и след това да го газифицираш - във финансов смисъл разбира се . Съвсем сериозно , щото тук в Австрия ми излезе опция за Приус 2 на тънка лайсна biggrin.gif . Ама след всичко изчетено в двете теми нещо не съм във възторг от идеята....
6л бензин по 1,37= 8,2е/100км
3е/100км общо взето...
пробег 45000км за една година
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....