Икономичен автомобил ли е Prius?

Публикувай отговор

Какво мислите по въпроса?

Да
110
51%
Не
25
12%
Зависи от шофьора
80
37%

Общо гласове: 215

Аватар
Not_active_user_1

Re: Икономичен автомобил ли е Приус?

Мнение от Not_active_user_1 » 29 Апр 2014 22:40

scorpion написа:Тази темачика доста набъбна но в крайна сметка колкото и да я следя не разбирам "Икономичен автомобил ли е Приус"...
- Щом до сега не си разбрал, въпреки изложеното (факти, снимки и видео) остава да си вземеш такъв, за да разбереш! biggrin.gif
scorpion написа:...и кой би ме убедил да си сменя в момента притежавания Авенсис.
- Защо мислиш, че някой иска да те убеждава да си сменяш автомобила с Приус? Май, точно дизелджиите сте тук, за да убеждавате. tongue.gif
scorpion написа:И още нещо. От всичките отговорили в ангетата 75 човека, колко от тях притежават Приус, и най-вече тези отговорили с "ДА".
- Отговорилите с „ДА“, явно не са предубедени. За тях е имало доста нагледни неща, които да ги убедят. Интересно ми е за отговорилите с „НЕ“ на каква база са отговорили така? Ти как отговори примерно и защо? Имаш или имал ли си Приус?
scorpion написа:И е добре като правим сравнение за икономичност да поставяме на везните автомобили от един и същи клас и категория, защото аз спокойно мога да твърдя, че икономичността на Приуса моментално ще изчезне, ако следва да поддържа моята средна скорост при извънградско движение, особено на магистрала но пък в града предимството особено на къси разстояния ще е очевидно. Но пък дали ще е икономичен Приуса, ако го натовариш с 5 човека, багажник пълен и го подгониш с максимално разрешената скорост по магистралата до Бургас. И колко комфортно ще бъде пътуването !?!
- Рестарт на темата ли правиш? На тези твои въпроси има дадени отговори онагледени прилежно. Ако случайно си ги забравил се върни в началото!
scorpion написа:За всеки влак си има пътник. Приуса е чудесен автомобил, което многократно АB са подчертвали в техните статии и сравнения. Но пък AB, казват и нещо друго, че технологията на Приус вече остарява,...
- Толкова е остаряла, че още никой не може да изкопира Приус и да доближи всичките му характеристики. Някой успяват, но за сега само на книга го правят.
scorpion написа:...а конкурентите крачат напред, вкл. и към осигуряване на максимално автономен пробег на електричество с едно зареждане и т.н. и т.н. ...
- На каква цена? На непродаваема да ти подскажа. Мислиш ли, че и Тойота не може да вкара повечко батерии и да вдигне пробега на електричество? Може, но са си направили много добре сметката и са създали, абсолютно балансиран хибрид във всяко отношение. Дори да не го разглеждаме, като хибрид, а като обикновен автомобил, то Приус е много балансиран по всеки показател и най-важното е че е кола, която се продава, а не прашасва по шоурумовете. smile.gif

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 29 Апр 2014 22:47

BOz написа:...
А за хибридите на БМВ не сме дорасли още. Нито аз, нито ти, нито Тойота към днешна дата. tooth.gif
Все бях чел глупости, но като тази, скоро не бях. Къртиш! laugh.gif

Аватар
BOz
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 217 пъти

Мнение от BOz » 29 Апр 2014 22:59

prius 3 написа:
А за хибридите на БМВ не сме дорасли още. Нито аз, нито ти, нито Тойота към днешна дата. tooth.gif
Ами с твоя Приус или с някой друг хибрид, може ли да изкараш следните параметри:
Maximum speed in km/h: 250
Acceleration from 0–100 km/h in seconds: 4.4
Total Power output: 354hp/550nm
И най-важното:
Consumption in l/100 km: 2.1
Както казах, към днешна дата, в техническо естество, Тойота няма такава хибридна технология.
Да БМВ-то може да се чупи на всеки 100км и да кара по месец в сервиза на всеки 2 дни. Това не го обсъждаме, нали?
Та кой има най-адванс хибридна технология към днешна дата?
Разход на електричарка -> Изображение
Разход на хибрид -> Изображение
Разход на дизелов автоматик -> Изображение

Аватар
Rudy
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Rudy » 29 Апр 2014 23:06

BOz написа: Да БМВ-то може да се чупи на всеки 100км и да кара по месец в сервиза на всеки 2 дни. Това не го обсъждаме, нали?
worthy.gif worthy.gif worthy.gif worthy.gif worthy.gif Бббръъъъъъъммммммпауа... tongue.gif
Изображение

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 29 Апр 2014 23:09

BOz написа:
prius 3 написа:
Ами с твоя Приус или с някой друг хибрид, може ли да изкараш следните параметри:
Maximum speed in km/h: 250
Acceleration from 0–100 km/h in seconds: 4.4
Total Power output: 354hp/550nm
И най-важното:
Както казах, към днешна дата, в техническо естество, Тойота няма такава хибридна технология.
Да БМВ-то може да се чупи на всеки 100км и да кара по месец в сервиза на всеки 2 дни. Това не го обсъждаме, нали?
Доообре! tooth.gif stretcher.gif

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 29 Апр 2014 23:11

prius 3 написа: Доообре! tooth.gif stretcher.gif
Амм, добре, я.
Както казах още не сме дорасли за тези автомобили. tooth.gif

Аватар
acf_prius

Мнение от acf_prius » 29 Апр 2014 23:21

BOz написа: Ами с твоя Приус или с някой друг хибрид, може ли да изкараш следните параметри:
И най-важното:
Виж сега, колега, дай да си поговорим реални неща, моля те. Ще ти дам само един пример с обсъждания веднъж тук Опел Ампера. Знаеш ли какъв е разходът на Амперата? 1,2! ЕДНО ЦЯЛО И ДВЕ НА СТО! Който не вярва - моля - ЦЪК. Звучи страхотно, нали? И знаеш ли как се достига този разход? Ами зареждаш си ток за 80 км (пробегът зависи от условията, 80 е най-най-оптималното) и като свърши, тръгва на бензин. И накрая усредения разход на бензин се получава 1,2/100. Е хубаво де, ама ако решиш да караш повече от 100 км? Реалния разход знаеш ли колко е, ако тръгнеш на дълъг път? Около 6-6,5/100. Така че ми се струва, че и твоя рекламиран 2,1 е формиран по същия блестящ начин... :whistle: Не от теб, не ме разбирай погрешно, просто такава е стратегията, за да вървят продажбите. Горе-долу като тия всичките от Дупница в mobile.bg, които пишат, че разходът на Приус 2005 г. в града е 4/100, а извънградско - 3,5 tooth.gif
p.s. Един-единствен път съм стигал 3,9 и то с огромен зор tongue.gif
Изображение

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 29 Апр 2014 23:28

acf_prius написа:
BOz написа: Ами с твоя Приус или с някой друг хибрид, може ли да изкараш следните параметри:
И най-важното:
Виж сега, колега, дай да си поговорим реални неща, моля те. Ще ти дам само един пример с обсъждания веднъж тук Опел Ампера. Знаеш ли какъв е разходът на Амперата? 1,2! ЕДНО ЦЯЛО И ДВЕ НА СТО! Който не вярва - моля - ЦЪК. Звучи страхотно, нали? И знаеш ли как се достига този разход? Ами зареждаш си ток за 80 км (пробегът зависи от условията, 80 е най-най-оптималното) и като свърши, тръгва на бензин. И накрая усредения разход на бензин се получава 1,2/100. Е хубаво де, ама ако решиш да караш повече от 100 км? Реалния разход знаеш ли колко е, ако тръгнеш на дълъг път? Около 6-6,5/100. Така че ми се струва, че и твоя рекламиран 2,1 е формиран по същия блестящ начин... :whistle: Не от теб, не ме разбирай погрешно, просто такава е стратегията, за да вървят продажбите. Горе-долу като тия всичките от Дупница в mobile.bg, които пишат, че разходът на Приус 2005 г. в града е 4/100, а извънградско - 3,5 tooth.gif
p.s. Един-единствен път съм стигал 3,9 и то с огромен зор tongue.gif
Да, абсолютно си прав.
Само, че този разход е даден при режим на тока от 35км. Демек както и да го гледаме разхода на бензин идва за следващите 65км. Естество ако караш на ЕКО режим, че ако караш на умряло, нали не си въобразяваме, че тия 350 коня се хранят със слама. tongue.gif
Та ако минаваме 65км с 2.1л гориво, то пак имаме разход от 3,3/100км, което пак по характеристики не е постижимо за Приус-а. Може би за Ярис, да. Добре, че не са направили скутер хибрид, че да може да хване такъв разход. punk.gif

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 29 Апр 2014 23:32

BOz,
това бимерче с тези феноменални характеристики от къде мога да си го купя? Извинявай, но не мога да спра да се хиля. tooth.gif
Та какво викаш от къде? На хартия признавам са ги докарали нещата. А ако търсиш спортни хибриди не се хващай с Приуса! Много добре го знаеш. Мини през Лексус и там ще намериш нещото, което търсиш и което е с по-добри РЕАЛНИ данни. :whistle:
П“П“ Ако наистина вярваш на изнесените от теб данни, значи нищо не си чел за хибридите ,колите и т.н., както твърдиш. Вярвам, че по-скоро се опитваш да вкараш малко веселие в темата. Признавам, че при мен проработи. biggrin.gif

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 29 Апр 2014 23:37

prius 3 написа:BOz,
това бимерче с тези феноменални характеристики от къде мога да си го купя? Извинявай, но не мога да спра да се хиля. tooth.gif
Та какво викаш от къде? На хартия признавам са ги докарали нещата. А ако търсиш спортни хибриди не се хващай с Приуса! Много добре го знаеш. Мини през Лексус и там ще намериш нещото, което търсиш и което е с по-добри РЕАЛНИ данни. :whistle:
П“П“ Ако наистина вярваш на изнесените от теб данни, значи нищо не си чел за хибридите ,колите и т.н., както твърдиш. Вярвам, че по-скоро се опитваш да вкараш малко веселие в темата. Признавам, че при мен проработи. biggrin.gif
Ако имаш около 130к Евро (по спомен), отиваш в шоурума в Германия и започва шоуто. Пробвай, ако ти е зор. w00t.gif
Иначе да, позабавлявахме се. И без това последните мнения са шоуменски. punk.gif

Аватар
acf_prius

Мнение от acf_prius » 29 Апр 2014 23:46

BOz написа: Само, че този разход е даден при режим на тока от 35км. Демек както и да го гледаме разхода на бензин идва за следващите 65км. Естество ако караш на ЕКО режим, че ако караш на умряло, нали не си въобразяваме, че тия 350 коня се хранят със слама. tongue.gif
Та ако минаваме 65км с 2.1л гориво, то пак имаме разход от 3,3/100км, което пак по характеристики не е постижимо за Приус-а. Може би за Ярис, да. Добре, че не са направили скутер хибрид, че да може да хване такъв разход. punk.gif
Виж сега, не знам как за ти го кажа по-директно rolleyes.gif Аз ПОЗНАВАМ човек, който ИМА Ампера и на дълъг път му дава посочения от мен разход. Човек, който не само много е чел и продължава да чете за технологията и експлоатацията на колата, но и я притежава и си я кара вече близо година и има именно тези наблюдения, които съм посочил в предишното си мнение.
BOz написа: то пак имаме разход от 3,3/100км, което пак по характеристики не е постижимо за Приус-а.
2013-11-17 18e.jpg
2013-11-17 18e.jpg (172.46 KiB) Преглеждано 946 пъти
И за да не стане както казваше един стар форумен общ познайник, дето го баннаха май - "това сигурно е по надолнище", само дето не уточняваше къде са тия надолнища tooth.gif , уточнявам - не е надолнище happy.gif

Лека и поздрави wink.gif
Изображение

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 30 Апр 2014 00:00

Колега acf_prius,

Явно ти караш Приус-2 и може да дадеш реално мнение.
Засичаш ли си колата на колонка, а не да разчиташ по дисплей?
Ако я засичаш може ли да кажеш колко е най-високият реален разход, който си правил?

Аватар
acf_prius

Мнение от acf_prius » 30 Апр 2014 00:31

Не, съжалявам, не съм засичал досега нито веднъж по друг начин, освен чрез бордкомпютъра. Иначе веднъж бях стигал малко над 7 градско tongue.gif Не знам как го бях постигнал, но друг път не само, че не се е случвало, но дори не съм се доближавал. Извънградско пък съм писал поне два пъти за най-високия си разход - 6,3 (май, карам по спомен) с круиз контрол на 150 км/ч (по скоростомер) Бургас - София. Сори, не си водя стриктна статистика, защото не ме и интересува особено. Приятно ми е, когато постигна нисък разход и понякога го снимам, защото като съм разказвал, е имало хора, които не са вярвали, та оттам имам и "доказателствен материал" в някои случаи :thumbsup:
Изображение

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 30 Апр 2014 00:33

BOz написа:
prius 3 написа:BOz,
Ако имаш около 130к Евро (по спомен), отиваш в шоурума в Германия и започва шоуто. Пробвай, ако ти е зор. w00t.gif
Иначе да, позабавлявахме се. И без това последните мнения са шоуменски. punk.gif
Умишлено ти зададох въпроса, за да разбереш, че въпросните данни са на хартия. Нито е има в шоурумовете, нито можеш да е караш пробно, нито нищо. Можеш само да си е поръчаш, да платиш и да чакаш. Иначе още, като излезе, като концепт е видях, снимах се до нея и е пипнах. Нищо особено бих казал. На снимките изглежда ефектно, но на живо не ме кефи. Както и да е, да се насочим към Приус и да не се отклоняваме с хартиените модели на БМВ или по-скоро с хартиеният им разход!

Аватар
D4D

Мнение от D4D » 30 Апр 2014 08:25

lele, lele kakva temichka ste si spretnali :whistle:

sorrry za latinicata, ama tuka e taka ne samo hibridni bmw-ta njama, a i kirilitzata ja e fanala lipsata. biggrin.gif

@Rudi- Doctore ne se pali tolkova - choveka e prost jichkadjia - shte mu se prius kato nov, ama na ceni kato 10 godishen... Vuv vsjako mnenie si protivorechi, ama napisanoto ostava - ako se vurne da prochete kakvo e pisal sigurno shte go hvane sram.

Публикувай отговор