Казанчето за водата на чистачките
Казанчето за водата на чистачките
Някой може ли да ми каже как се сваля пластмасовото казанче за водата на чистачките, трябва ли да си качвам колата на канал и да бъркам отдолу или може по друг начин. Вярно е , че проблема ми е незначителен но ми се иска да го сваля и да го измия от вътре , съмнявам се че има утайки и постоянно се запушват маркучите и по специално онези неща - черните дето са на капака на колата , с тънка тел не могат да се отпушат , намират ли се по магазините. Става въпрос за Авенсис -VVT i -2001
Колега, аз наскоро имах подобен проблем, но само задната пръскалка бе напълно запъщена. При мене нямаше утайки в казанчето, а бях попаднал на някаква свъх-менте течност за чистачки - Velind/Германия закупена от Метро. Съвет не купувайте нищо с тая марка - пълен боклук. Оказа се, че оцветителя й цапа всичко, през зимата смесвайки се със снега образува кишава маса която зацапва в бяло-синьо стъклото, а и оставя отлагания по тръбната система. Аз си изчистих задната пръскалка като една топлийка я лиших от връхчето й и после с пила или чуг я ущърбих отстрани, за да може като се вкара навътре в отвора и с въртеливи движения като свредло да разшири и свали отлаганията, същото и на предните чистачки и сега ми пръскат като водни пистолети.
Не си копувайте текива работи от МЕТРО или ПРАКТИКЕР в тези магазини се гони цената а не качеството . От МЕТРО един колега също си беше купил течност за чистачките и тя му стопи качанчето в последствие се установи че имало ацетон или някакъв такъв разтворител
Toyota Avensis 2.0 D4, 147ps, 1AZ-FSE, 2006
Здравейте , имам проблем оказа се ,че съм се предоверил на течността за чистачки от лятото която се оказа незимна и казанчето ми за течност за тистачките замръзна! Когато налях нова течност започна да тече. Предполагам е спукано и ще трябва да се смени. Имам няколко въпроса свързани с това:
1.Каква е вероятността казанчето да не е спукано, а някое маркуче да се е извадило ?
2. Как се сваля казанче на Тойота Ярис Версо 2001г (в смисъл последователността фар-решетка от долу ли се вади ,ако някой има информация ще е много добре)
3.От къде и на каква цена мога да си намеря такова казанче втора ръка или ново?
Благодаря Ви предварително за помощта!
1.Каква е вероятността казанчето да не е спукано, а някое маркуче да се е извадило ?
2. Как се сваля казанче на Тойота Ярис Версо 2001г (в смисъл последователността фар-решетка от долу ли се вади ,ако някой има информация ще е много добре)
3.От къде и на каква цена мога да си намеря такова казанче втора ръка или ново?
Благодаря Ви предварително за помощта!
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Защото това е един от най-големите "проблеми" на Карина-та . Питай в правилния раздел за цени на ново не вярвам да е много скъпо . Ако вземеш друго старо и то ще се рони .Caesar написа:Ще си позволя да попитам - Някой знае ли откъде да си купя втора ръка казанче за чистачките. Моето е почнало да се рони и напуква (не знам защо) по ръба в горния край. Колата е лифтбак Карина Е, 1994 г.