Казанчето за водата на чистачките

naskos

Казанчето за водата на чистачките

Мнение от naskos » 02 Дек 2006 14:52

Някой може ли да ми каже как се сваля пластмасовото казанче за водата на чистачките, трябва ли да си качвам колата на канал и да бъркам отдолу или може по друг начин. Вярно е , че проблема ми е незначителен но ми се иска да го сваля и да го измия от вътре , съмнявам се че има утайки и постоянно се запушват маркучите и по специално онези неща - черните дето са на капака на колата , с тънка тел не могат да се отпушат , намират ли се по магазините. Става въпрос за Авенсис -VVT i -2001

bobsn

Мнение от bobsn » 02 Дек 2006 19:17

Колега, аз наскоро имах подобен проблем, но само задната пръскалка бе напълно запъщена. При мене нямаше утайки в казанчето, а бях попаднал на някаква свъх-менте течност за чистачки - Velind/Германия закупена от Метро. Съвет не купувайте нищо с тая марка - пълен боклук. Оказа се, че оцветителя й цапа всичко, през зимата смесвайки се със снега образува кишава маса която зацапва в бяло-синьо стъклото, а и оставя отлагания по тръбната система. Аз си изчистих задната пръскалка като една топлийка я лиших от връхчето й и после с пила или чуг я ущърбих отстрани, за да може като се вкара навътре в отвора и с въртеливи движения като свредло да разшири и свали отлаганията, същото и на предните чистачки и сега ми пръскат като водни пистолети.

Caesar

Мнение от Caesar » 02 Дек 2006 21:12

Ще си позволя да попитам - Някой знае ли откъде да си купя втора ръка казанче за чистачките. Моето е почнало да се рони и напуква (не знам защо) по ръба в горния край. Колата е лифтбак Карина Е, 1994 г.
Toyota Carina E Liftback 1.6,
116ps, 4A-FE, 1994

Аватар
tntony

Мнение от tntony » 02 Дек 2006 22:20

Не си копувайте текива работи от МЕТРО или ПРАКТИКЕР в тези магазини се гони цената а не качеството . От МЕТРО един колега също си беше купил течност за чистачките и тя му стопи качанчето в последствие се установи че имало ацетон или някакъв такъв разтворител
Toyota Avensis 2.0 D4, 147ps, 1AZ-FSE, 2006

paskal40

Мнение от paskal40 » 11 Дек 2010 21:26

Здравейте , имам проблем оказа се ,че съм се предоверил на течността за чистачки от лятото която се оказа незимна и казанчето ми за течност за тистачките замръзна! Когато налях нова течност започна да тече. Предполагам е спукано и ще трябва да се смени. Имам няколко въпроса свързани с това:
1.Каква е вероятността казанчето да не е спукано, а някое маркуче да се е извадило ?
2. Как се сваля казанче на Тойота Ярис Версо 2001г (в смисъл последователността фар-решетка от долу ли се вади ,ако някой има информация ще е много добре)
3.От къде и на каква цена мога да си намеря такова казанче втора ръка или ново?
Благодаря Ви предварително за помощта!

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 12 Дек 2010 04:34

Caesar написа:Ще си позволя да попитам - Някой знае ли откъде да си купя втора ръка казанче за чистачките. Моето е почнало да се рони и напуква (не знам защо) по ръба в горния край. Колата е лифтбак Карина Е, 1994 г.
Защото това е един от най-големите "проблеми" на Карина-та . Питай в правилния раздел за цени на ново не вярвам да е много скъпо . Ако вземеш друго старо и то ще се рони .

Публикувай отговор