Икономичен автомобил ли е Prius?

Публикувай отговор

Какво мислите по въпроса?

Да
110
51%
Не
25
12%
Зависи от шофьора
80
37%

Общо гласове: 215

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Re: Икономичен автомобил ли е Приус?

Мнение от Vesko » 26 Апр 2014 00:39

Днес хибрида ми даде 6.5л/100 от шела след перник до кулата :thumbsup: Ама влязох в гръцко и разхода почна да се доближава до нормалният си punk.gif tooth.gif
Преди: Авенсис 1.6 4АФЕ/1999г, Авенсис 1.8/2003г, Ярис 1.3 Авт/2004г, Авенсис 2.2Д4Д/2005г
Изображение

Аватар
BOz
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 218 пъти

Мнение от BOz » 26 Апр 2014 02:11

jim_beam написа:
BOz написа:...
Наистина съм сигурен, че ако една такава кола попадне в моите ръце, то ще дава по-нисък разход. Аз съм фен на ниския разход и то не, за да пестя пари, а просто ми е хоби. ...
колега ако това е така значи твоя автомобил е хибрида,поне в немския хибрид-форум съм срещал подобни изказвания.явно си има хора и хора,напълно ок го намирам!
ти си се интересувал достатъчно по въпроса,мисля също като някои,че прекалено си правиш ядове предварително.може би и аз имам нещо от твоята зодия,но те разбирам. biggrin.gif
да се върнем на темата,тази концепция се е доказала и е читава,ще надживее почти всички стандартни автомобили.
може би трябва да ти направя една препоръка като бивш авто-търговец,макар и преди доста време.важи не само за хибриди,а изобщо>
1.само 1 собственик!
2.сервизна книжка,квитанции от обслужвания
3.никога такси,рента кар,фирмени
4.не е била катастрофирала,оглед!
нищо ново,предполагам всеки ги знае тия неща,но по този начин взимаш 99% употребявана кола с гарантиран произход и км.
от гледна точка качество на изработка в купето,имаш добър избор при лексус,дори аурис(защо не и стария).
пробег от 100к доказани км би осигурило мин. поне 2 пъти по толкова безпроблемен пробег.при всички случаи според мен е за предпочитане кола на по-малко год. от такава на по-малко км,но това е мое лично мнение.
успех в избора! :thumbsup:
Както спомена, наистина си правя ядове предварително. Но винаги като си наумя да купувам нещо, то го изучавам из основи и не лежа само на приказките на някой. Не случайно си купих и сервизното ръководство, за да видя що за стока е въпросния автомобил. Ако разчитах на мнението на хората от този форум само, то ще остана с впечатление, че Приуса никога, ама никога не може да му стане нищо. Ако ще и на 40 години да стане и на поне 2,5 милиона километра.
И както каза, защото разходът ми е хоби, то реших да се сдобия с хибрид. А из между тези автомобили, то Приуса няма равен на себе си. Здрав, че и чак леко красив. Да, вътре не е цвете с тия пластмаси, но на фона желанието ми да карам хибрид, то ще го преглътна някак си.
Също така разбирам, че във форум на Тойота да кажеш нещо против Тойота, то е нормално да скочат доста хора. Има голяма доза предубеденост. За това винаги гледам реалистично на нещата и ги оценявам без да съм привърженик на една марка. Мисля, че реално мога да поставям и плюсове и минуси на даден автомобил възможно най-реално, а не просто да съм вманиачен фен на дадена марка и тя за мен да е най-добрата, както се опитват да направят и тук, и в БМВ форума и в Алфа форума и т.н.
Както казах Приуса си има своите минуси отвътре, но има и повече плюсове отвън.
А и искам да карам на ток, защото за мен това е бъдещето. На темата ток съм вманиачен, та в нас дори и солницата и мелницата за пипера са ми на батерии. Ама ето, винаги някой ще гледа да се направи на важен и ще ти донесе от 100 кладенеца вода.

Също изводът, който направих от всичко изчетено е, че е по-важно да се вземе по-млад Приус, от колкото на по-малко километри. Това единствено и само да попаднеш в малкият процент на възможност от провал на батерията, защото именно с годините шанса за умирането ѝ расте експоненциално. Жалко, че с умряла батерия колата не може да се движи. Ако можеше да се движи, то въобще нямаше да ми пука дали ще умре или не.
И тъй, че на годишна база не минавам много километри - над 90% от километрите ще са градски, то при мен единствения фактор за живота на батерията ще бъде годините, а не пробегът.
Както казах -време имаме на този свят, за сега, пък да видим какво ще стане.

Поздрави. :thumbsup:
Разход на електричарка -> Изображение
Разход на хибрид -> Изображение
Разход на дизелов автоматик -> Изображение

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 26 Апр 2014 09:35

prius 3 написа:... нищо не каза за мигачите или те на твоята високотехнологична немска таратайка никога не горят. Е не всички сме, тежкари като теб и на някой им изгарят тук-таме по някоя лампа...
Мигачите ми са с ЛЕДчета, както ти ги наричаш и не горят. Но най-вероятно ти ще покажеш сега няколко снимки, за да ме обориш колко са ненадеждни. Относно горенето на лампи на Приуса, сигурен ли си в това? Не споделяй такава информация, че Колегата LEXUS ще колабира на часа tooth.gif

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 26 Апр 2014 09:37

BOz написа:.... Ако можеше да се движи, то въобще нямаше да ми пука дали ще умре или не.
И тъй, че на годишна база не минавам много километри - над 90% от километрите ще са градски, то при мен единствения фактор за живота на батерията ще бъде годините, а не пробегът.
Както казах -време имаме на този свят, за сега, пък да видим какво ще стане.

Поздрави. :thumbsup:
Малко оф топик: Единственото време с което разполагаш е настоящия момент и затова не му мисли много-много. Движи си по задачите и подходящия автомобил ще се появи, когато дойде момента. Да не говорим, че за малък пробег хибрид и дизел са напълно излишен разход и "вкарване във филми".
Успех в намирането на подходящ автомобил! :thumbsup:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 26 Апр 2014 09:48

zi_zi_top написа:Да не говорим, че за малък пробег хибрид и дизел са напълно излишен разход и "вкарване във филми".
Самото наличие на автомобил при малък разход си е напълно излишен разход и вкарване във филм. Дари и само разправията за паркоместа със съседите пред блока tooth.gif
Преди: Авенсис 1.6 4АФЕ/1999г, Авенсис 1.8/2003г, Ярис 1.3 Авт/2004г, Авенсис 2.2Д4Д/2005г
Изображение

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 26 Апр 2014 12:26

Сигурно имаш в предвид малък пробег biggrin.gif . От кола под ръка винаги има смисъл,особенно ако не гори много и не се чупи изобщо - като моя Ярис например.Място за паркиране в моя гараж за Яриса винаги има.И честно като се замисля,един Приус макар и на години ще ми върши чудесна работа и в Русе,и в Залцбург.Защото е икономичен и не се чупи.
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....

Scott

Мнение от Scott » 26 Апр 2014 12:41

nowyaris написа:?.. като се замисля,един Приус макар и на години ще ми върши чудесна работа и в Русе,и в Залцбург.?.
Айде отидоха 5-6 вноски в Лондон... tongue.gif

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 26 Апр 2014 13:25

То сина на баба ще дава парите,ама трябва да съм първо много убедителен,и второ да му забраня достъпа до някои постове на някои колеги.Но колкото пъти съм говорил с него толкова пъти съм се убеждавал,че май вече ги е чел-за него от 6 цилиндров дизел на БМВ по-хубаво на света няма и това си е.Жена му е по-умна,тя е с Суифт бензинов . Само дето никой не я пита. sad.gif
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....

Scott

Мнение от Scott » 26 Апр 2014 14:14

nowyaris написа:?..трябва да съм първо много убедителен ... -за него от 6 цилиндров дизел на БМВ по-хубаво на света няма и това си е...
Даа, редки са случаите от 6-цил BMW да се скочи на Приус, направо единични или по-скоро - клинични tongue.gif

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 26 Апр 2014 18:07

Scott написа:
nowyaris написа:?..трябва да съм първо много убедителен ... -за него от 6 цилиндров дизел на БМВ по-хубаво на света няма и това си е...
Даа, редки са случаите от 6-цил BMW да се скочи на Приус, направо единични или по-скоро - клинични tongue.gif
+1 :thumbsup:
Ще ме спукаш от смях - не мога да спра да се смея от 1 час laugh.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 363 пъти
Получена  благодарност: 396 пъти

Мнение от slowtraveler » 26 Апр 2014 18:12

Дааа, от звуците на всички нормални автомобили най-ми харесва звука на шестака (и производните му - дванайсетака)....
Уникален балансиран звук и двигател...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от Kiki » 26 Апр 2014 18:34

Вчера правих тоя звяр с V8 цил. двигател. Ако знаете какъв звук вади... laugh.gif

Изображение
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
Airfan
Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
Обратна връзка:

Мнение от Airfan » 26 Апр 2014 21:20

Kiki написа:Вчера правих тоя звяр с V8 цил. двигател. Ако знаете какъв звук вади... laugh.gif

Изображение
Какъв какъв - все едно форсираш Зил, ама по-високооборотен. tooth.gif
Изображение Изображение

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от Kiki » 27 Апр 2014 08:49

Airfan написа:
Kiki написа:Вчера правих тоя звяр с V8 цил. двигател. Ако знаете какъв звук вади... laugh.gif

Какъв какъв - все едно форсираш Зил, ама по-високооборотен. tooth.gif
Почти, ама малко по-добре балансиран. tooth.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
BOz
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 218 пъти

Мнение от BOz » 28 Апр 2014 10:41

Звъннах за тази кола:
http://www.cars.bg/c652097

Викам си така и така ако ще се взима хибрид, да се набутам истински.
Накратко тази кола от обявата и искат 59к лева. Искат 36к лева при прехвърлянето на лизинга и остават още 28 вноски по 750лв + ~2000лв остатъчна стойност.
Тотал 59к.

Нямам идея какви са тия хора, честно. Явно живеят в някакъв мега измислен свят.

п.п. Справка за оборудване сол на чисто нов автомобил от сайта, без да се пазариш като циганин за още някой процент надолу:
57730лв.

И просто не издържах и попитах собственика - добре де, чисто нов автомобил в този случай излиза по-евтино от вашият, просто не издържах. Отговорът, който получих - Ами то има и лизингови оскъпявания за това е малко по-скъпо от нов такъв. Нямаше какво да отговоря. tooth.gif

Баси, за 40к има перфектни Приуси, като този например:
http://www.autoscout24.bg/Details.aspx? ... 00&asrc=fa

Наистина не мога да си обясня този какво си е представял. Да почне да ми развива теория, че ако си го купя чисто нов, то като му платя каското за първата година, то ще ми излезе с "поне 1000лв, по-скъпо от неговия". :help:
Разход на електричарка -> Изображение
Разход на хибрид -> Изображение
Разход на дизелов автоматик -> Изображение

Публикувай отговор