Здравейте,
От вчера съм собственик (по- скоро жена ми) на Toyota Yaris 1.0 vvt-i 99г. и съм много доволен, но имам проблем с дясното огледало. Предишния собственик е изрязъл обикновено домашно огледало и го е залепил върху оригиналното, тъй като то е било счупено. Сега искам да го сваля и отново да си монтирам оригинално. Ще можете ли да ми помогнете, тъй като не знам как да го демонтирам? Също така искам да попитам дали може по номер на рама например да разбера подробни данни за колата. Карам и един Ситроен, за който мога да получа много подробна информация по VIN номер.
Ще съм много благодарен на отзовалите се.
Демонтаж на странично огледало Yaris
naftalin
Re: Демонтаж на странично огледало Yaris
Мнение от The enD » 10 Мар 2014 12:15
На Селиката се маха така:
https://www.youtube.com/watch?v=RC9noqsZbSs
Щом е счупено, защо просто не махнеш всичките стъкла и да остане само рамката, ще си проличи как е монтирано.
https://www.youtube.com/watch?v=RC9noqsZbSs
Щом е счупено, защо просто не махнеш всичките стъкла и да остане само рамката, ще си проличи как е монтирано.

The enD
Мнение от sha4ev » 10 Мар 2014 16:31
Здрасти колега.Имах същия проблем,но с Хонда сивик.От опит те съветвам,разбира се ако ти ще си правиш огледалото,да свалиш цялото огледало от вратата.Така,ще ти бъде много по лесно да правиш каквото и да е.
Ярис не съм карал и немога да те насоча,как да го свалиш. Успех.
Ярис не съм карал и немога да те насоча,как да го свалиш. Успех.
TOYOTA AVENSIS 1.8 129 PC
sha4ev
Мнение от naftalin » 11 Мар 2014 17:27
Здравейте колеги
Благодаря ви за отговорите! Помогнаха ми много, въпреки, че при мен е малко по- различно. В крайна сметка успях да си сменя огледалото, а процедурата беше следната: вдигнах огледалото в най-горна позиция като по този начин си улесних достъпа до моторчето и щипките. С фенерче успях да видя къде точно се намират въпросните щипки и с пръст успях да откача две от тях. След това огледалото падна лесно.
Това е от мен. Надявам се да помогна на някой в нужда.
Благодаря ви за отговорите! Помогнаха ми много, въпреки, че при мен е малко по- различно. В крайна сметка успях да си сменя огледалото, а процедурата беше следната: вдигнах огледалото в най-горна позиция като по този начин си улесних достъпа до моторчето и щипките. С фенерче успях да видя къде точно се намират въпросните щипки и с пръст успях да откача две от тях. След това огледалото падна лесно.
Това е от мен. Надявам се да помогна на някой в нужда.
naftalin
Обратно към “Общи технически въпроси”
Иди на
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru