Впечатления от Avensis T27 1.8 Valvematic CVT модел 2014
- Airfan
- Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Re: Впечатления от 2014 Toyota Avensis T27 1.8 CVT
Мнение от Airfan » 02 Мар 2014 17:46
Airfan
- Rudy
Мнение от Rudy » 02 Мар 2014 20:50
Толкова е отнело да я доставят от Гърция. На toyodiy.com като си въведеш ВИН-а ще видиш кога е произведена твоята.Airfan написа:2 месеца и половина до 3 отнема на Авенсиса. До 10-о число се правят поръчките за коли, които ще се произведат в следващия календарен месец. После отне месец и нещо да я доставят до България.
Наистина ли мислиш, че ги произвеждат след като са поръчани от клиент? Може в зависимост от наличността да добавят или свалят част от екстрите на колите, произведени на конвейера по план. Но не я произвеждат по поръчка за теб. Затова - 2-3 месеца.

Rudy
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 360 пъти
- Получена благодарност: 395 пъти
Мнение от slowtraveler » 02 Мар 2014 21:07
В смисъл - дилъра поръчва (или му отпускат), че ще вземе например 3бр от даден цвят/модификация. И ако поръчаш от тези бройки - срока бе около 3 месеца, защото дълъра знае, че ще бъде доставено в близките 2-3 месеца.
Но ако не искаш да поръчаш от тях, а нещо поръчково - ще чакаш 6-7 месеца...
Като вземах предната кола я поръчах от 'готовите', и като я получих тя наистина бе произведена преди 3 месеца (практически е била произведена няколко дни преди или след поръчката)...
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
- Airfan
- Обратна връзка:
Мнение от Airfan » 02 Мар 2014 21:43
Ами да, така си мисля. Това, което поисках го нямаше в България. Пред мен ми въведоха поръчката с това, което исках в някакъв сайт на тойота и към края на Ноември ми пратиха номера на шасито и вин-а, защото тогава излезна към моята поръчка съответния вин. Така че смятам, че специално за мен бе произведен този екземпляр, а не дойде от някакъв склад някъде си. Колата я поръчах 5-6 октомври, в България пристигна на 27-28 декември и си я взех на 6 януари.Rudy написа:Толкова е отнело да я доставят от Гърция. На toyodiy.com като си въведеш ВИН-а ще видиш кога е произведена твоята.Airfan написа:2 месеца и половина до 3 отнема на Авенсиса. До 10-о число се правят поръчките за коли, които ще се произведат в следващия календарен месец. После отне месец и нещо да я доставят до България.
Наистина ли мислиш, че ги произвеждат след като са поръчани от клиент? Може в зависимост от наличността да добавят или свалят част от екстрите на колите, произведени на конвейера по план. Но не я произвеждат по поръчка за теб. Затова - 2-3 месеца.
Airfan
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 360 пъти
- Получена благодарност: 395 пъти
Мнение от slowtraveler » 02 Мар 2014 21:55
'Поръчкова' в смисъл, че дадения дилър вече настоява пред производителя за конкретен цвят/модел/комплектация.
И тази информация се вкарва в списъка желаещи.
И когато се произведе дадения цвят/модел/марка, се предоставя на дадения дилър. Което заема повечко време...
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
- Rudy
Мнение от Rudy » 02 Мар 2014 22:02
Я си напиши ВИН-а където ти казах и виж кога наистина е произведена. То хубаво си мислиш, че е произведена за тебе, ама истината е, че ги взимат от склад - ако поръчваш от друга (бутикова) марка, сигурно ще я направят за теб, но с Тойота няма така вероятност. Един приятел си взе нов РАВ в края на 2012 и понеже искаше някои екстри, които ги нямаше в съответното ниво оборудване ( мултимедия, ролбар, степенки) и в много рядък цвят, си мислеше, че ще чака много. Обаче се оказа, че дори да нямат съответните екстри ги свалят от автомобили на склад и ги слагат на твоята. Ако това разбираш под произведена за тебе - прав си!Airfan написа: Ами да, така си мисля. Това, което поисках го нямаше в България. Пред мен ми въведоха поръчката с това, което исках в някакъв сайт на тойота и към края на Ноември ми пратиха номера на шасито и вин-а, защото тогава излезна към моята поръчка съответния вин. Така че смятам, че специално за мен бе произведен този екземпляр, а не дойде от някакъв склад някъде си. Колата я поръчах 5-6 октомври, в България пристигна на 27-28 декември и си я взех на 6 януари.

Rudy
- Airfan
- Обратна връзка:
Мнение от Airfan » 02 Мар 2014 23:30
Аз като гледам на този сайт последната възможна година за производство на Авенсис е 2011 и предполагам тогава са изработени шаситата. Вероятно всички се сглабят до някакво определено ниво, после само се дооборудват според това, което си поръчал. За мен датата на производство би била тази, в която е излезнала сглобена колата от цеха, а не датата, в която са ми монтирали останалите екстри. Например гумите са ми с ДОТ от 2013 година, т.е. според логиката на сайта, който ми даде, колата ми трябва да е седяла от 2011 г на трупчета някъде.Rudy написа:Я си напиши ВИН-а където ти казах и виж кога наистина е произведена. То хубаво си мислиш, че е произведена за тебе, ама истината е, че ги взимат от склад - ако поръчваш от друга (бутикова) марка, сигурно ще я направят за теб, но с Тойота няма така вероятност. Един приятел си взе нов РАВ в края на 2012 и понеже искаше някои екстри, които ги нямаше в съответното ниво оборудване ( мултимедия, ролбар, степенки) и в много рядък цвят, си мислеше, че ще чака много. Обаче се оказа, че дори да нямат съответните екстри ги свалят от автомобили на склад и ги слагат на твоята. Ако това разбираш под произведена за тебе - прав си!Airfan написа: Ами да, така си мисля. Това, което поисках го нямаше в България. Пред мен ми въведоха поръчката с това, което исках в някакъв сайт на тойота и към края на Ноември ми пратиха номера на шасито и вин-а, защото тогава излезна към моята поръчка съответния вин. Така че смятам, че специално за мен бе произведен този екземпляр, а не дойде от някакъв склад някъде си. Колата я поръчах 5-6 октомври, в България пристигна на 27-28 декември и си я взех на 6 януари.
http://www.toyodiy.com/parts/q?vin=SB1BG76L00E094323
Airfan
- Rudy
Мнение от Rudy » 03 Мар 2014 08:00
С каква марка гуми дойде колата? И нали ти беше поискал 17", вместо 18"? Ето какво е станало: идва твоята поръчка, в склада обаче с твоя цвят, ниво на оборудване и екстри има само обути с 18-ки. Дали ще произведат нова само заради теб или просто ще сменят джантите заедно с гумите? Питам те за марката, за да разбереш къде е станала замяната. В Англия ТМЕ имат договори с едни доставчици, тук ТМАуто - с други.

Rudy
- Rudy
Мнение от Rudy » 03 Мар 2014 09:14
Factory to Forecourt:
1 - Introduction to the Toyota Production System
2 - Press Shop
3 - Weld Shop
4 - Paint Shop
5 - Plastics Shop
6 - Logistics
7 - Assembly Shop
8 - Quality Assurance
Всеки дилър си има квота, която трябва да изпълни за годината. Затова често има коли които се регистрират на търговеца - дали като тестови, дали като рент-а-кар или под друга форма - няма значение. Колите се произвеждат по план, а не по поръчка. Затова доста често, когато отидеш да си правиш конфигурацията на новата кола търговеца леко те "насочва" какво да избереш в оборудването, съобразно това, което има на склад. Има марки, които наистина правят колата за тебе, ама тойота не е от тях.

Rudy
- Airfan
- Обратна връзка:
Мнение от Airfan » 03 Мар 2014 10:55
Сигурно си прав човек, но силно ме съмнява да е различно за някой друг дилър на Тойота, прав си! Инак аз поръчах максималното ниво на оборудване, което идва със 17" вместо да купувам 2.0 мотор, чието максимално вече е с 18". Иначе се бях засилил към 2.0... Та реално тук ми монтираха само парктроника, всичко друго трябва да е монтирано там някога, някъде.Rudy написа:Очевидно не си гледал как се правят коли. Ако не на живо поне клипчета в нета има достатъчно. Колите на Тойота слизат от конвейер, готови до последното копче. Какво прави после търговеца - повярвай не искаш да знаеш. Особено българския търговец. Нали ти сложиха парктроник? Той е монтиран след твоята поръчка.
С каква марка гуми дойде колата? И нали ти беше поискал 17", вместо 18"? Ето какво е станало: идва твоята поръчка, в склада обаче с твоя цвят, ниво на оборудване и екстри има само обути с 18-ки. Дали ще произведат нова само заради теб или просто ще сменят джантите заедно с гумите? Питам те за марката, за да разбереш къде е станала замяната. В Англия ТМЕ имат договори с едни доставчици, тук ТМАуто - с други.
И мен се опитаха да ме насочат към определени варианти, но аз бях твърдо категоричен какво искам и как го искам. Разбира се, провериха какво имат тук на склад и съответно нямаха, защото тук се поръчват като цяло автомобили предимно с ръчни скорости, дизели, с ниско ниво на оборудване.
Airfan
- iovkito
- Благодарил/а: 18 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Мнение от iovkito » 03 Мар 2014 11:03
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
iovkito
- Rudy
Мнение от Rudy » 03 Мар 2014 11:54
Е,аз какво друго съм написал, че не съм прав? Те за едно лостче за темпомата ме отрязаха (и цяла тема във форума предизвикаха), ти за ел.стъкла пишеш.iovkito написа:Rudy не е много прав , защото има разлика между екстри , които са включени в даденото ниво на оборудване и такива , които се водят оригинално за довграждане и ги има с указания за инсталиране на http://toyota-tech.eu/ . Примерно си поръчвам Авенсис като моя , базово оборудване , но искам да ми добавят и предни фарове за мъгла , парктроник , навигация , стелка в багажника и задна щора на стъклото . Естествено , че ще ги монтират тук , защото са допълнителни. Но ако им кажа към базовото оборудване да ми добавят задни електрически стъкла и климатроник , които вървят само с второто ниво на оборудване , ще ми кажат , че няма да стане и толкова .
Това което наричаш "екстри..., които се водят оригинално за довграждане и ги има с указания за инсталиране на http://toyota-tech.eu" всъщност са аксесоари и тях можеш да си поръчаш и монтираш сам.

Rudy
- iovkito
- Благодарил/а: 18 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Мнение от iovkito » 03 Мар 2014 18:38
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
iovkito
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Мнение от Vesko » 03 Мар 2014 18:59
Ако си го вземеш. ще ми е много интересно как се монтира и как работи. Обади се за монтажа, ако искаш.iovkito написа:Само за информация , моделът cs9100 е изчерпан и повече няма да се произвежда. Най-добър поне за мен е http://car-solutions.com/en/navigation- ... dition.php , звукът е от говорителите на колата , а активацията на навигацията е от бутона на Navi на дисплея. Цената е 390$ за 5 броя или 375 за повече от 10 , поне такъв пазар направих с представителя им. Съмнявам се , че има желаещи да се включат в обща поръчка , но все пак реших да споделя.
Vesko
- Rudy
Мнение от Rudy » 03 Мар 2014 19:05
Продавача е много сериозен - плюс че го познавам лично - има сайт за модове на навигациите на доста марки – http://www.navilex.huiovkito написа:Ето това може да се бодне на навигацията , гледам и продавачът е сериозен.
http://www.ebay.co.uk/itm/Toyota-Touch- ... 4ad0f06a81 . Идва към 600 лв , което пак е супер много за такова нещо. С времето ще се понапълни с такива коли на части и ще се намират по-лесно , дотогава без вградена навигация.
Когато се запознахме караше хибридно Камри, сега е с Лексъс. Той ми прати схема как да си отключа функционалността в движение. Успешно модифицира заводската навигация (понеже е базиран в Унгария, засега само унгарски език добавя, но каза, че не е проблем и добавянето на български стига някой да му помага с езика и аудио файловете). От него взехме оригинален модул BE 7721 (Toyota Touch & Go navigation box 86840-YY131) и когато пристигне ще го монтираме на РАВ-чето на един приятел - тогава и ще споделим впечатления.

Rudy
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru