Toyota Yaris 1.4D4D
Toyota Yaris 1.4D4D
Мнение от sheri85 » 19 Фев 2014 10:43
sheri85
Re: Toyota Yaris 1.4D4D
Мнение от digitalpr » 19 Фев 2014 16:35
digitalpr
Мнение от sheri85 » 19 Фев 2014 16:47
sheri85
Мнение от sheri85 » 19 Фев 2014 16:52
digitalpr написа:Здравей! От скоро сестра ми кара Yaris 1.4 D4D 2006, но мотора е същия (1ND-TV), с тази разлика че е 90 коня, а тези които ти гледаш са 75. Всички твърдят, че двигателя е много сполучлив и здрав. Обслужването му не се различава, като пари от нормален бензинов двигател (масло и филтри).
а бихте ли споделили разхода на гориво колко е?
sheri85
Мнение от digitalpr » 20 Фев 2014 14:14
От кратките ми наблюдения, разхода извънградско е под 5, градско около 7.
digitalpr
- Not_active_user_1
Мнение от Not_active_user_1 » 20 Фев 2014 15:16
Дизел е добре на по-голям автомобил. При малките, разликата в разхода дизел/бензин е много малка, за да си струва риска. Още повече, че колата ще се кара само в града, което си плаче направо за бензин според мен. Да не забравяме и риска от закупуването на кола на доста годинки и нисък бюджет. Там дизелите, за да са на такава цена са сигурно с изкарана душа. Може и да греша, но аз с този бюджет, никога не бих рискувал да взема дизел.

Нисан Микра и Сузуки Суифт са също оферта за градски бензинови коли със скромен разход на гориво, ако не намериш читав Ярис.
Not_active_user_1
-
- Благодарил/а: 20 пъти
- Получена благодарност: 29 пъти
Мнение от mirott » 20 Фев 2014 16:28
За градски условия дизел с малка кубатура е в пъти по-добре от такъв бензинов! Разликата в разхода на гориво е винаги в полза на дизела, освен ако бензинката не е на газ. Ниссан и Сузуки за такъв бюджет не поглеждай, нито разхода им е скромен, нито могат да се сравняват с Тойота по надеждност и качество!prius 3 написа:Защо пък точно държиш да е дизел? Това ми стана много интересно.
Дизел е добре на по-голям автомобил. При малките, разликата в разхода дизел/бензин е много малка, за да си струва риска. Още повече, че колата ще се кара само в града, което си плаче направо за бензин според мен. Да не забравяме и риска от закупуването на кола на доста годинки и нисък бюджет. Там дизелите, за да са на такава цена са сигурно с изкарана душа. Може и да греша, но аз с този бюджет, никога не бих рискувал да взема дизел.![]()
Нисан Микра и Сузуки Суифт са също оферта за градски бензинови коли със скромен разход на гориво, ако не намериш читав Ярис.
mirott
sheri85
- Not_active_user_1
Мнение от Not_active_user_1 » 20 Фев 2014 17:26
Колите, които споменавам съм ги имал колега и давам съвсем реален пример за нещо, което е добро и икономично. Ярис не съм имал никога и не мога да направя пряко сравнение с него, но тези 2 модела харчат малко, ама наистина малко (5-6/100 градско) и не създават никакви проблеми. Поне при мен е било така и освен консумативи друго не съм сменял. и двата модела бяха 1.0. Сузукито беше една идея по-икономично с 3 цил. и е моноинжекция. Много хора му слагат агу, НАЙ-ОБИКНОВЕНО и евтино и карат почти без пари. Тези двигатели на 2-те са доказани, като много надеждни и надживяват автомобилите. Както искаш, така го разбирай! Ти обаче виждам имаш богат опит и ще ми е интересно да споделиш колко много харчат и колко много се чупят.mirott написа:За градски условия дизел с малка кубатура е в пъти по-добре от такъв бензинов! Разликата в разхода на гориво е винаги в полза на дизела, освен ако бензинката не е на газ. Ниссан и Сузуки за такъв бюджет не поглеждай, нито разхода им е скромен, нито могат да се сравняват с Тойота по надеждност и качество!prius 3 написа:Защо пък точно държиш да е дизел? Това ми стана много интересно.
Дизел е добре на по-голям автомобил. При малките, разликата в разхода дизел/бензин е много малка, за да си струва риска. Още повече, че колата ще се кара само в града, което си плаче направо за бензин според мен. Да не забравяме и риска от закупуването на кола на доста годинки и нисък бюджет. Там дизелите, за да са на такава цена са сигурно с изкарана душа. Може и да греша, но аз с този бюджет, никога не бих рискувал да взема дизел.![]()
Not_active_user_1
- Not_active_user_1
Мнение от Not_active_user_1 » 20 Фев 2014 17:26
Никой, никъде не е казал, че не са по-икономични дизелите. Разликата между двете обаче е минимална, а риска е голям да попаднеш на издухан дизел от тези години на тази цена и накрая, като удариш чертата сметките да се обърнат нагоре с краката. По колко хил. км. ще правиш на година? Ако са много и разстоянията между 2 спирания са по-големи, дизел може, но ако е обратното, просто не си струва.sheri85 написа:изключително се радвам,че споделяте мнения,благодаря ви за което,държа да е дизел,защото са по-икономични.Продължавам да търся ярис....
Not_active_user_1
mirott
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
Мнение от jim_beam » 20 Фев 2014 22:40
определено по-голямата кубатура води до по-нисък разход,понеже не се натоварва така при честите тръгни-спри.3 цил. никога не бих погледнал,мое мнение,това си е мъка.
може би дамата се е насочила правилно в този клас.аз също имах една микра 1.2 бензин,която купих на 3г и карах още толкова-никакви дефекти и беше много икономична,но и не вървеше много.ама тогава доста коли бяха надеждни,сега нещата са други.хонда джаз е също много здрава,сивик,стига да не са австрийски ръждилници.
мисля си бензинка 1.4-1.5 поне или диз.,с хубаво масло нищо им няма и на градско.
jim_beam
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Мнение от nowyaris » 21 Фев 2014 00:54

nowyaris
Мнение от sheri85 » 21 Фев 2014 07:59
sheri85
- miso25
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от miso25 » 21 Фев 2014 08:47

ex Toyota Verso 2.0, 126hp, 2011
ex Toyota Corolla Verso 2.2, 136hp, 2006
miso25
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru