Монтаж на заводски Cruise Control на модели Toyota след 2003
iovkito
jim_beam
- JapCar
- Автомобил: Yaris 2010г., двг 1.33/1NR-FЕ
- Благодарил/а: 7 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Re: Търся технически грамотни ентусиасти в София
Мнение от JapCar » 16 Дек 2013 22:15
Странно, мисля, че всички авенсиси тук са с круиз, а в eBay няма лостчета, има някакви други неща...и едно за Лексъс:jim_beam написа:преди не бяха ли жълти стотинки,едноцифрено число мисля и то със пощенските разноски.най-добре в англ. ебей да се види.
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_odkw= ... s&_sacat=0
Yaris, 1,33, 2010
JapCar
Мнение от vessonik » 20 Дек 2013 23:06
- PICT0001.JPG (1.89 MiB) Преглеждано 3032 пъти
vessonik
- JapCar
- Автомобил: Yaris 2010г., двг 1.33/1NR-FЕ
- Благодарил/а: 7 пъти
Мнение от JapCar » 20 Дек 2013 23:42
Не знам дали някой може да каже със сигурност...Мога да кажа само, че няма логика да са различни, но кой знае. Авенсисите от 2006 до 2008 са фейс лифт, с AD двигатели , та е вероятно да са еднакви, а и да не е съвсем, би могло да се преработи закрепването, ако то е различно, нали вътре има няколко ключета излизащи на различни пинове на куплунга...vessonik написа:Здравейте! Това е лостчето от Авенсис 2.2 D4D, 2007г. Може ли някой да каже със сигурност дали ще стане на Авенсис 2.0 D4D 2008г. с климатроник?
Yaris, 1,33, 2010
JapCar
- diesel_power
Мнение от diesel_power » 21 Дек 2013 17:30
vessonik написа:Здравейте! Това е лостчето от Авенсис 2.2 D4D, 2007г. Може ли някой да каже със сигурност дали ще стане на Авенсис 2.0 D4D 2008г. с климатроник? Бутоните на воланите на двата автомобила са еднакви. Питането е, защото показаните на линковете в темата до тук лостове и кабели с клеми са различни.PICT0001.JPG
Да ще стане ,но ако не вземеш и пластмасата от волана няма да има къде да се захване и ще трябва да се приспособява .
diesel_power
Мнение от 3apu » 14 Яну 2014 21:41

Toyota Previa, 2.0 D4D, 2003
3apu
- diesel_power
Мнение от diesel_power » 14 Яну 2014 22:15
А сигурно и на спиралния кабел няма да има свободни изводи .
diesel_power
Мнение от vessonik » 14 Яну 2014 22:17
Колега, питай diesel_power и той ще ти каже. Момчето е много знаещо и прецизно!3apu написа:Не разбрах, има ли някъде сервиз където да се наемат да преценят дали е възможно, както и да монтират круиз контрол на Тойоти. В частност аз съм с Превиа 2.0D4D 2003г. и за нея липсва информация като цяло.... дори ръководство на нормален език не мога да си намеря, в колата имам, но на италиански.

vessonik
Мнение от 3apu » 15 Яну 2014 12:24
На колана на Превията пише че е произведена 09/2002, разбирам че може да се постави темпомат. Сега остана да намеря и сервиз, който да го монтира.diesel_power написа:На превията става ,но след 05 .2003 г. я дават ,че няма окабеляване и бутон на съединителя и стоп машинката е с два ,а не с четири кабела .
3apu
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 16 пъти
Мнение от Kiki » 17 Яну 2014 07:29
Датат на производство на коланите винаги е няколко месеца по-рано от датата на произвадство на колата. Така, че, може да имаш късмет колата ти да е произведена след 05.2003г.3apu написа:На колана на Превията пише че е произведена 09/2002, разбирам че може да се постави темпомат. Сега остана да намеря и сервиз, който да го монтира.diesel_power написа:На превията става ,но след 05 .2003 г. я дават ,че няма окабеляване и бутон на съединителя и стоп машинката е с два ,а не с четири кабела .
Kiki
Мнение от 3apu » 17 Яну 2014 11:56
Няма такъв шанс защото първата регистрация е 01/2003, но аз разбрах че става безпроблемно, ако е произведена преди 05.2003, а за произведените след тази дата "няма окабеляване и бутон на съединителя и стоп машинката е с два ,а не с четири кабела" което би усложнило ъпгрейда.Kiki написа:Датат на производство на коланите винаги е няколко месеца по-рано от датата на произвадство на колата. Така, че, може да имаш късмет колата ти да е произведена след 05.2003г.3apu написа:На колана на Превията пише че е произведена 09/2002, разбирам че може да се постави темпомат. Сега остана да намеря и сервиз, който да го монтира.diesel_power написа:На превията става ,но след 05 .2003 г. я дават ,че няма окабеляване и бутон на съединителя и стоп машинката е с два ,а не с четири кабела .
Явно diesel_power ще трябва да помогне отново

3apu
Мнение от valyo_bg » 24 Фев 2014 14:01
Искам да сложа темпомат на Тойотата от подписа (Авенсис, март 2011г.), но не намирам точния номер на лостчето, което трябва да купя. Може ли някой да ми прати линк с коректния модел лостче в ebay?
valyo_bg
Мнение от 3apu » 25 Фев 2014 11:30
http://www.toyodiy.com/parts/valyo_bg написа:Здравейте колеги,
Искам да сложа темпомат на Тойотата от подписа (Авенсис, март 2011г.), но не намирам точния номер на лостчето, което трябва да купя. Може ли някой да ми прати линк с коректния модел лостче в ebay?
Трябва сам да си попълниш данните!
3apu
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 176 пъти
- Обратна връзка:
Мнение от TATI » 25 Фев 2014 11:40
Първо провери при дилъра, защото колата ти е гаранционна и 99% ще останеш без гаранция след интервенцията, освен ако не си се отказал от гаранция.valyo_bg написа:Здравейте колеги,
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
TATI
Обратно към “Електрическа система, навигация, музика”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru