Икономичен автомобил ли е Prius?
-
- Получена благодарност: 2 пъти
- Обратна връзка:
Re: Икономичен автомобил ли е Приус?
Приус 3Г
Русе-Силистра-Русе 5,3л/100км, средна скорост 89км/ч
Русе-Варна 5,4л/100км, средна скорост 82км/ч
Варна-Край на магистралата (Шумен) 6,4л/100км, средна скорост 120км/ч (нагласен КК на 140км/ч, реално ГПС показва 129-130)
Край магистрала (Шумен)-Русе 5,4л/100км средна скорост 92км/ч
Русе-Силистра-Русе 5,3л/100км, средна скорост 89км/ч
Русе-Варна 5,4л/100км, средна скорост 82км/ч
Варна-Край на магистралата (Шумен) 6,4л/100км, средна скорост 120км/ч (нагласен КК на 140км/ч, реално ГПС показва 129-130)
Край магистрала (Шумен)-Русе 5,4л/100км средна скорост 92км/ч
- Not_active_user_1
Parsdorf - München-Flughafen - Parsdorf
Средна скорост 134 км/ч, отиване и връщане, пътя е почти без деневилация. 2-ма човека и доста багаж на отиване и сам на връщане.
При натоварено движение и скорости до 185 км/ч, много изпреварвания и намаляне на скоростта, заради пречкащи се. Малките колички в хистограмата го показват.

Средна скорост 134 км/ч, отиване и връщане, пътя е почти без деневилация. 2-ма човека и доста багаж на отиване и сам на връщане.
При натоварено движение и скорости до 185 км/ч, много изпреварвания и намаляне на скоростта, заради пречкащи се. Малките колички в хистограмата го показват.

- iovkito
- Благодарил/а: 18 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Много добър разход за тази средна скорост. Аз се возих в Ауриса на един познат , купи го преди 1 седмица и реши да се похвали. Занулихме бордовия компютър , за всичките обиколчици из Добрич не се качи над 3,7/100 .
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
- Not_active_user_1
По принцип не карам така екстремно за дълго време. Обикновено съм на КК със 130-150 км/ч и разхода ми е около 5/100. Сега обаче ми се наложи да побързам и както се вижда при високи скорости, хибридната система също си върши добре работата. 

Аз не мога да заредя снимката,Хрома постоянно предупреждава за опасност.
Колко е средния разхода?
Колко е средния разхода?
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 360 пъти
- Получена благодарност: 394 пъти
6.4 l/100km..
Предполагам, че при такова темпо маздата ще ми изгори между 8 и 9л/100км....
Но ще пробвам - това са добри и лесно повторяеми условия за пряко сравнение ...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 217 пъти
Здравейте колеги,
Аз съм новобранец във форума търсещ знания и мнения за Приус.
Искам да се сдобия с такъв автомобил. За жалост финансовите ми възможности не са посилни за 3-та генерация, за това се оглеждам за 2-ра.
Ще продължавам да търся още мнения и коментари, но...
Стигам до едно голямо "НО".
Моля се на някой модератор (просто това негово писане е трябвало да се санкционира много рано) в този форум да забрани на потребителя "SFINKS" да пише по темата Приус.
Изчетох над 50 страници от този форум и единствено някой супер хейтър пише постоянно със супер излишни и безсмислени коментари,
Просто се уморих да му чета как неговата невероятна Корола 1.4 дизел е мега добра кола.
Освен да пълни мненията с глупости просто не помага с абсолютно нищо смислено.
За мен неговите постове, пораждащи безброй безсмислени допълнителни мнения покрай отговорите на колегите, просто са излишни. Повярвайте.
Надявам се да си кара неговата Корола и да не пречи на потребители като мен да получат по-синтезирана информация за въпросния автомобил.
@acf_prius - колега, виждам, че си от София. Може ли някой ден да се видим някъде, да ме повозиш малко във въпросния автомобил, за да добия пряко мнение?
ХХХХХХХХХХХ
Благодаря и поздрави на всички колеги каращи Приус.
Аз съм новобранец във форума търсещ знания и мнения за Приус.
Искам да се сдобия с такъв автомобил. За жалост финансовите ми възможности не са посилни за 3-та генерация, за това се оглеждам за 2-ра.
Ще продължавам да търся още мнения и коментари, но...
Стигам до едно голямо "НО".
Моля се на някой модератор (просто това негово писане е трябвало да се санкционира много рано) в този форум да забрани на потребителя "SFINKS" да пише по темата Приус.
Изчетох над 50 страници от този форум и единствено някой супер хейтър пише постоянно със супер излишни и безсмислени коментари,
Просто се уморих да му чета как неговата невероятна Корола 1.4 дизел е мега добра кола.
Освен да пълни мненията с глупости просто не помага с абсолютно нищо смислено.
За мен неговите постове, пораждащи безброй безсмислени допълнителни мнения покрай отговорите на колегите, просто са излишни. Повярвайте.
Надявам се да си кара неговата Корола и да не пречи на потребители като мен да получат по-синтезирана информация за въпросния автомобил.
@acf_prius - колега, виждам, че си от София. Може ли някой ден да се видим някъде, да ме повозиш малко във въпросния автомобил, за да добия пряко мнение?
ХХХХХХХХХХХ
Благодаря и поздрави на всички колеги каращи Приус.
Разход на електричарка -> 
Разход на хибрид ->
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на хибрид ->

На мен специално ми говори. На него също, със сигурност. Преход от настоящата ти кола / дори да е над 10-11г. / към Приус е съизмерим с това да трескаш Наоми и да я замениш с Димитричка / ЕГН:5310256864 / от с.Вакарел, която чисти входа на кооперацията.BOz написа:........ като в момента карам напомпано 330XD, ако ти говори нещо.
ХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХ
/modedit Част от коментара ви е цензуриран... Моля да се въздържате от подобни коментари
/slowtraveler
- andrian999999
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 1 път
това е форум и според мен всеки може да изказва мнението си като не обижда грубо персонално някой колега. Та по темата. Приуса е да кажем високо технологичен автомобил и всичко приключва до тук!!!
В момента в представителството на тойота на цариградско се продава ЧИСТО НОВА НА 0 КМ. Тойота Аурис 1.6 бензин автомат за 29 900лева стария модел !!! та колко пари в бензин трябва да ми спести приуса от разликата в цената може да изчисли някой счетоводител от форума като не говоря за газ, мас..... и други икономии. да не говорим че споделям мнението на колегата Е60 от 200 коня да се качиш на приус ........... Може би след години когато бензина скочи 6 лв литъра, всички ще минем на хибриди.
п.п. Ако някой се съмнява в цената ще ходя до шоурума на цариградско да го снимам. За 10-на години пруса ще стопи разликата в цената МОЖЕ БИ
В момента в представителството на тойота на цариградско се продава ЧИСТО НОВА НА 0 КМ. Тойота Аурис 1.6 бензин автомат за 29 900лева стария модел !!! та колко пари в бензин трябва да ми спести приуса от разликата в цената може да изчисли някой счетоводител от форума като не говоря за газ, мас..... и други икономии. да не говорим че споделям мнението на колегата Е60 от 200 коня да се качиш на приус ........... Може би след години когато бензина скочи 6 лв литъра, всички ще минем на хибриди.
п.п. Ако някой се съмнява в цената ще ходя до шоурума на цариградско да го снимам. За 10-на години пруса ще стопи разликата в цената МОЖЕ БИ
професионален мапер
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 217 пъти
А защо всеки намесва думата единствено и само за спестяване?
Мислите ли, че щом карам 330хд, размислите ми за Приус са подбудени единствено и само да спестя някой друг лев от гориво?
Както се каза - оставете хората сами да преценят дали искат Приус или не.
Поздрави.
Мислите ли, че щом карам 330хд, размислите ми за Приус са подбудени единствено и само да спестя някой друг лев от гориво?
Поздрави.
Разход на електричарка -> 
Разход на хибрид ->

Разход на хибрид ->

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 360 пъти
- Получена благодарност: 394 пъти
Последно предупреждение за писане само по темата и избягване на лични нападки
При първото некоректно мнение темата ще бъде заключена!

При първото некоректно мнение темата ще бъде заключена!

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Защото каквото и да ти говорят, винаги става дума за пари! Дори и Вие се тревожите за парите за паркиране на синя/зелена зона.BOz написа:А защо всеки намесва думата единствено и само за спестяване?
Поздрави.

Аз лично не бих си купил хибрид, поне при сегашните цени. НО всеки сам трябва да си състави уравнението, да го реши и да прецени избора си.
Успех!

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
SFINKS, здравей!
Мисля, че ти бях обещал нещо.
Имаш месец почивка от мен. А след това, ако отново се издъниш, завинаги.
Колеги, не ме карайте и тази тема да пратя в небитието.....
Спорете колкото си искате, но ако още един път прочета нападки, изразени с тон на чалгар, ще раздавам БАН-ове с усмивка.
Успех.
Мисля, че ти бях обещал нещо.
Имаш месец почивка от мен. А след това, ако отново се издъниш, завинаги.

Колеги, не ме карайте и тази тема да пратя в небитието.....
Спорете колкото си искате, но ако още един път прочета нападки, изразени с тон на чалгар, ще раздавам БАН-ове с усмивка.
Успех.
- Not_active_user_1
Споко, няма страшно! Зареждай картинката и го остави Хрома кви ти ги бае!петър написа:Аз не мога да заредя снимката,Хрома постоянно предупреждава за опасност.
Колко е средния разхода?

- Not_active_user_1
Може и 10-ка да удари, ако има много пречкащи се и трябва да намаляш и ускоряваш. При мен в тази ситуация май има полза, защото пък при намаляне не само двигателя не ми работи, но и се зареждат батериите, а енергията от тях е ползвам при следващото ускорение. При подобно каране с дизел със сходни параметри на Приуса разхода е над 7/100.slowtraveler написа:6.4 l/100km..
П.С. Като стана на въпрос за дизели, предполагам по-редовните си спомнят, че имахме уговорка със SFINKS да тестваме колите си. Има го в темата по-назад. Сигурно се питате защо не изнасяме резултатите от теста и кое всъщност е по-икономичното от неговата Королка или моя Приус. Попитайте го SFINKS, защо не дойде...