Преди около година си купих Тойота Рав4 Д4Д 2004г. ,понеже я купих от Тойота със гаранция и съответно автомобила бил обслужен ( за това колко е обслужен е друг въпрос). Та сега ми предстой смяна на ангренажен ремък + ролките. вече колата ми не е гаранционна и питах един монтьор " приятел на приятел" и той ми съобщи ,че трябва да сменя и водна помпа. Аз останах много учудена защо трябва да я сменям при положение ,че не тече , не вие и т.н. ,но от това което ми каза е ,че веднъж като я свали помпата за да смени ремъка щяла да започне да капе
Водна помпа за Рав4
-
radka_rashkova
Водна помпа за Рав4
Здравейте на всички форумци
Преди около година си купих Тойота Рав4 Д4Д 2004г. ,понеже я купих от Тойота със гаранция и съответно автомобила бил обслужен ( за това колко е обслужен е друг въпрос). Та сега ми предстой смяна на ангренажен ремък + ролките. вече колата ми не е гаранционна и питах един монтьор " приятел на приятел" и той ми съобщи ,че трябва да сменя и водна помпа. Аз останах много учудена защо трябва да я сменям при положение ,че не тече , не вие и т.н. ,но от това което ми каза е ,че веднъж като я свали помпата за да смени ремъка щяла да започне да капе
. За това ви моля за помощ , кажете моля в комплект ли се сменя водна помпа с ангренаж и ролки . Преди това съм карала и други коли(не японски) и съм си ги поддържала, сменяла съм какво ли не , но това направо ме хвърля в дълбок размисъл .
-
memorex
Re: Водна помпа за Рав4
Прав е майстора.По -добре я смени сега.Така е вече консуматив се води и освен това си е и слабо място за модела.
Цената не е фрапираща.Мисля да беше около 200 лв.Успех
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 16 пъти
+1memorex написа:Прав е майстора.По -добре я смени сега.Така е вече консуматив се води и освен това си е и слабо място за модела.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
- martod
Прав е, ама друг път .. biggrin.gifmemorex написа:Прав е майстора.По -добре я смени сега.Така е вече консуматив се води и освен това си е и слабо място за модела.
Водната помпа не се сменя защото при смяна на ремъка се сваляла и после при монтажа щяла да текне .. laugh.gif
Напротив, на този двигател за да свалиш водната помпа,първо трябва да махнеш ангренажа ..
Помпата се сменя точно за да се избегне тази процедура, при евентуално протичане ..
Цената и е от 100 до 200 лв. biggrin.gif неприятното е, че можеш да вземеш грешната помпа, защото се ползват 2 вида, за това задължително по ВИН номер трябва да се пазарува ..
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
-
radka_rashkova
Ако наистина не нужно да се сваля водната помпа за да се смени ангренажа ,това ще ми е най-добрия вариантmartod написа:Прав е, ама друг път .. biggrin.gifmemorex написа:Прав е майстора.По -добре я смени сега.Така е вече консуматив се води и освен това си е и слабо място за модела.
Водната помпа не се сменя защото при смяна на ремъка се сваляла и после при монтажа щяла да текне .. laugh.gif
Напротив, на този двигател за да свалиш водната помпа,първо трябва да махнеш ангренажа ..
Помпата се сменя точно за да се избегне тази процедура, при евентуално протичане ..![]()
Цената и е от 100 до 200 лв. biggrin.gif неприятното е, че можеш да вземеш грешната помпа, защото се ползват 2 вида, за това задължително по ВИН номер трябва да се пазарува ..
- martod
Ами наистина не е нужно да се сваля, защото тя е зад ангренажа, но от друга страна както си е сега ОК, след 10- 20000 км. не се знае как ще е,radka_rashkova написа: Ако наистина не нужно да се сваля водната помпа за да се смени ангренажа ,това ще ми е най-добрия вариант. , защото водната помпа си е ок. От друга страна пък тя играела ролята на паразитна ролка , което не знам дали е така .
Точно от тази гледна точка се сменя превантивно, даже уважаващите себе си производители я включват винаги в ангренажните комплекти ..
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....