Проблем с ускорението на 2.0 D4D над 3000 об.
Re: Проблем с ускорението на 2.0 D4D над 3000 об.
Мнение от hangelov » 15 Авг 2012 13:51
При мен проблема е че няма никаква мощност след 3000 оборота.
hangelov
Мнение от vladika » 15 Авг 2012 20:51
vladika
Мнение от rusiq_81 » 24 Юни 2013 17:32
rusiq_81
rusiq_81
Мнение от memorex » 24 Юни 2013 18:59
DPF има ли колата.Ако има и е забит компютъра може да ограничи оборотите.
http://www.blueprint-adl.com/newweb/tec ... Valves.pdf
memorex
rusiq_81
Мнение от extel » 25 Юни 2013 10:23
Имаш всички симптоми на скапани клапани. Някой колеги ги чистят, аз лично не. Не случайно написах "скапани", а не задръстени. Имай предвид, че иглата се износва и материала си старее, но имаш избор да чистиш или да купуваш нови. Как се чистят- не знам, тук по форума има описани няколко метода с въздух, с някакви мязми и т.н., ефект може да има, ако става въпрос за боклуци, но на толкова стар автомобил- надали. Цената няма да ти хареса - 501 лв. беше преди 2 години от официалния вносител на Денсо за България.rusiq_81 написа:Четох за scv клапани на помпата,може ли да е от тях проблема?Чистят ли се или се сменят с нови,ако се сменят каква им е цената?Ще се радвам някой да ме насочи.
extel
Мнение от hangelov » 25 Юни 2013 10:46
extel написа:Имаш всички симптоми на скапани клапани. Някой колеги ги чистят, аз лично не. Не случайно написах "скапани", а не задръстени. Имай предвид, че иглата се износва и материала си старее, но имаш избор да чистиш или да купуваш нови. Как се чистят- не знам, тук по форума има описани няколко метода с въздух, с някакви мязми и т.н., ефект може да има, ако става въпрос за боклуци, но на толкова стар автомобил- надали. Цената няма да ти хареса - 501 лв. беше преди 2 години от официалния вносител на Денсо за България.rusiq_81 написа:Четох за scv клапани на помпата,може ли да е от тях проблема?Чистят ли се или се сменят с нови,ако се сменят каква им е цената?Ще се радвам някой да ме насочи.
С чистене на клапаните не става, след 1 месец проблема се появява отново , смених ги с нови 3 месеца и пак същия проблем този път го прави на 2700 оборота. Колата си прави каквото си иска и когато на нея и е кеф върви като реши не иска да върви. Направо ще я запаля вече, да нямам сигурност когато тръгна да изпреварвам , да се чудя кога ще ми направи к.рвенския си номер. Според мен проблема идва от калпавата нафта, баща ми си купи корола версо пак 2.0 д4д, и при него се появи този проблем и то не за дълго , както я вкараха от гернамия след 3 месеца каране в бг и неговата прави същия проблем.
hangelov
rusiq_81
Мнение от todor87 » 25 Юни 2013 12:17
Skoda Superb Combi 2.0 TSI DSG 2016 - настояща
Nissan Pulsar 1.6 DIG-T 2016 - настояща
todor87
Мнение от hangelov » 25 Юни 2013 13:09
аз зареждам само на еко , а той където му падне.todor87 написа:hangelov,от къде зареждате.Ако и двете ви коли имат еднакви симптоми е много вероятно да имате проблем с горивото.
hangelov
Мнение от extel » 25 Юни 2013 14:36
Чека светва след няколко кратно натрупване на тази грешка(не помня точно номера), а не от първия път. Поне при мен беше след 5-ия- 6-ия случай на загуба на мощност на 3000 оборота и продължи да свети докато не закарах колата на диагностика.rusiq_81 написа:Ако проблема е в клапаните няма ли да ми светва чека?
Относно горивото- при мен проблема се появи също след зареждане в ЕКО и то веднага след като заредих, буквално в първите два км(карах на магистралата).
А почти същия ефект се получава и ако имате монтиран powerbox(за увеличаване на мощността) и избрани неподходящи настройки, само че е още по брутално щото при достигане на 3000 оборота автомобила буквално загасва!
extel
Мнение от rusiq_81 » 25 Юни 2013 15:05
rusiq_81
Мнение от todor87 » 25 Юни 2013 15:10
Skoda Superb Combi 2.0 TSI DSG 2016 - настояща
Nissan Pulsar 1.6 DIG-T 2016 - настояща
todor87
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
Мнение от jim_beam » 25 Юни 2013 16:02
за тези цветни клапани знам,че е имало много дефектни,дори нови от тойота.
последна идея сваляне на резервоара,ама чак толкова боклук да продават...
jim_beam
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru