Колко държи сток 4A-FE
Специални проекти и ъпгрейди - AE86. Фотогалерии за фенове, тунинговани модели, рали шампионати, формула
Колко държи сток 4A-FE
Мнение от Donidarko » 08 Юни 2013 22:37
Здравейте, карам Corolla 99 g6r 1.6 4a-fe вече 40 000 км и ми е някак си мудна. Събрал съм пари и съм говорил с майстори да и боцнем една турбинка 25-ца от 2.5 дизел на ауди. Мисалта ми е, че майсторите ми ме уверяват, че двигателя без да се сменя гарнитура и без да се сменя компресията щял да избута едни 0.4-0.5 бара, но все пак се чудя. Другото което е, скоростите дали ще го понесат? Наскоро сменявах синхронизатор на трета, да не са кекави?
Donidarko
Re: Колко държи сток 4A-FE
Мнение от speedking » 09 Юни 2013 12:50
Аз имам карина с 4а-fe и боцнах една турбинка от мареа 2.4 тди с интеркулер и нито гарнитура съм сменял нито нищо, вече почти 10000км няма проблем. Турбината е на 1бар. Стандартно мотара е с компресия 9.5:1 и мисля че си е добре без да се разрежда повече.
Lexus IS 220d
Mazda MX5
Mazda MX5
speedking
Мнение от Donidarko » 09 Юни 2013 19:40
Да, мерси. Четох и аз за компресията, че е 9.5.1, ама знам ли.. А на един бар не му ли идват малко много конете? Колко са +/-190-200? И интересно ми е с какви скорости, 5 ли са? Съединител какъв сложи? Горе доло колко пари ти излезна сичко, сам ли си го прави?
Donidarko
Мнение от speedking » 09 Юни 2013 22:57
Пари не ми излезна много защото си е правих сам(около 1200). Колата е със стоковия съединител с сток скорости (5). Настроихме колата на газ и не съм е качвал на дино но се пробвах с един приятел с 7генерация селика 192-то коня и на трета вече ме взима а на първа и втора сме заедно. Аз съм си доволен колата. Правих си е за кеф а не да ходя по гонки. По нататък ако има кинти може и на бензин да е настроя, но ще трябва да се слага мега защото компа и е заключен.
Lexus IS 220d
Mazda MX5
Mazda MX5
speedking
Donidarko
speedking
- Georgimitrovich
Мнение от Georgimitrovich » 12 Юни 2013 09:44
Тоя съединител Sachs може спокоино да го свалиш и да хвърлиш на боклука без грам притеснение.
1992 Celica 2,0 GTI cabriolet
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300
Georgimitrovich
Мнение от Donidarko » 12 Юни 2013 19:53
Е, нали уж закс и люк били най-добрите, специално когато го взимах исках да взема най-доброто... Да няма някакви фалшификати, не съм чувал друг да се оплаква?Georgimitrovich написа:Тоя съединител Sachs може спокоино да го свалиш и да хвърлиш на боклука без грам притеснение.
Donidarko
mitoko
Мнение от djoten » 06 Юли 2013 10:31
Колеги, ако може да споделите опита си като изброите точно частите по проектите си. Аз лично също съм се навил да променя нещо по задвижването на королата. Сменях й скоро сегментите, гумичките на клапаните, биелните лагери и гарнитурите. Варианта с турбо сякаш е по-добър в моя случай от суап с по-мощен двигател. Поздрави
Toyota Corolla E11 G6 4A-FE
Nissan Almera N15 GA14DE TITAN Facelift
Това, което имаш никога не стига!
Само те кара да искаш още и още...
Nissan Almera N15 GA14DE TITAN Facelift
Това, което имаш никога не стига!
Само те кара да искаш още и още...
djoten
Иди на
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru