Avensis vs Corolla E140
-
- Благодарил/а: 20 пъти
- Получена благодарност: 29 пъти
Re: Avensis vs Corolla E140
Мнение от mirott » 23 Яну 2013 11:33
Много невероятни неща има на тоя свят, нали?! Даже е възможно да има по-добър автомобил от Тойота...biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Не ми се спори с фанатизирани фенове biggrin.gif ...
Тойота е Номер 1 !!!
mirott
- Rudy
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от Rudy » 23 Яну 2013 12:00
Най-накрай си призна, че пишеш глупости! Обаче престани да ме свързваш с фанатизирани изказвания! Аз не се връзвам, ама колегата не те познава и може да реши, че написаното е истина.mirott написа:Смей се, щом ти е смешно...не ми е ясно що се връзваш на глупостите ми...

Никъде не съм намесил в темата Тойота и не смятам да го правя! Ама митовете и легендите (за шофиране в продължение на 70 км с максималната за автомобила скорост (нищо, че са ограничени на 215) и фантастичния разход от 11/100 газ!) са вредни за всяка марка и всеки форум. Те са не само невероятни, но и невярни и не помагат на колегата да си избере кола!

Rudy
-
Мнение от mirott » 23 Яну 2013 12:20
mirott
- Rudy
Мнение от Rudy » 23 Яну 2013 12:26
Не, ама не съм и наивен. Логичен отговор на твоя въпрос: щом ти твърдиш нещо, значи е вярно?! И да - когато нещо е изключително невероятно - е необходимо повече от голословни твърдения за да докажеш тезата си. Иначе си празнодумец...mirott написа:Що, ти познаваш ли ме?! И щом 1 нещо е невярно за теб значи е невярно?! Я стига...

Rudy
mirott
- nov
- Автомобил: XA30 3ZR-FAE,B6304T4
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 42 пъти
Мнение от nov » 23 Яну 2013 12:30
Темата още не е изчерпана, защото не ми стана ясно отзад окачването какво е, независимо, цял мост?При Хондата също не ми е ясно какво е?отделно че не схванАх, цената на веригата с обтегача ако трябва да се сменя каква е?Защот съм сигурен че при мен ще се наложи, нали и те имат пробег от 250-300к., аз аз на по-млако километри сигурно няма да взема, нищо че на таблото ще пише 127к и карана от бабичка до пазара.
Дизел САМО дънки!!!
nov
-
Мнение от mirott » 23 Яну 2013 12:39
Акорда е с независимо окачване, веригата не се сменя преди да се появи шум оттам. Преглед се прави на 200 000. Цената и с обтегача е около 300 лв за оригинална. Но е малко вероятно, че ще трябва да я смениш. Части има бол, след като за K20A3 намерих съединител комплект на цена 189 лв, който в Бултрако е 700 лв оригинален! Не се притеснявай! Това за Сивик 2005-та! Накладки TRW отпред и отзад 120 лв, маслен ф-р 6 лв, за купе 12 лв, шарнир 20 лв, ремонтен комплект за рейка 110 лв...! На Акорда не са по-различни цените, но не помня точно.Аз лично не бих си купил повече Тойота след 1997-8ма! Хонда превъзхожда Тойота по много показатели, замисли се и над това! Защо е по-скъпа 2-ра ръка, защо са производител номер 1 на двигатели с вътрешно горене в света...
mirott
-
Мнение от scorpion » 23 Яну 2013 13:14
Шегата настрана но в крайна сметка Корола или Авенсис. Иначе откъм дизайн и двете марки, че и май всички японци имат дефицит и най-вече моделите за Европа и това е факт!
Успех все пак с избора !
scorpion
- nov
Мнение от nov » 23 Яну 2013 14:20
scorpion: търся това което би ме задоволило като ценови клас, и като лични изисквания за автомобил.Мазда бих взел мазда 6 но след фейслифта или новата 6 (тя вече и тя е на 2-3 години модел-но за нея не съм дорасъл още).
При маздите проблема с ръждата от първото поколение все още не е премахнат и на пазара на втора ръка си представям з акакво ще иде реч.освен това вътре е много по-тясна и от Авенси и от Акорд.А и освен това там бензиновите мотори без МПС версията на мен лично са ми доста мудни.Като оставим всичко това настрана е железен автомобил, но ми е тесен, другия проблем е че е най-ниска като клиренс и ще има да си влача гърнетата по спящите полицаи.Като комфорт и вътрешно пространство, а също и клиренс Авенсиса ми влиза напълно в изискванията............ама да случа на бройка на която ще трябва да сменям сегменти по вина на тъпите тикви които са я конструирали и с адопуснали така да излезе от завода няма как да стане.Не че разбира се при Хонда това неможе да се случи.Минуса при Акорда е че е доста по-спортно ориентиран, вътр е лично на мен ми се струва по-тесен от Авенсиса и шумоете при преминаване през неравности са една идея по-големи. Двигателя 2.0 определено върви една идея повече от този на Тойота и се усеща осезаемо, в по-горния пост изказах предположенията си за това.
Така и не разбрах този Авенсис 2 отзад на цял заден мост ли е?
А относно питането по форумите не ме притеснява да питам и грам защото бих искал да бъда информиран (макар че миротт ми спести питанката в Хонда форума с 2-3 изречения

Заветната цел обаче си остава Лексус, но до тогава много вода ще изтече.
Дизел САМО дънки!!!
nov
mirott
Мнение от Petar » 23 Яну 2013 16:00
При Авенсис 2 задното окачване е също независимоnov написа:mirott мерси за подробния отговор.
scorpion: търся това което би ме задоволило като ценови клас, и като лични изисквания за автомобил.Мазда бих взел мазда 6 но след фейслифта или новата 6 (тя вече и тя е на 2-3 години модел-но за нея не съм дорасъл още).
При маздите проблема с ръждата от първото поколение все още не е премахнат и на пазара на втора ръка си представям з акакво ще иде реч.освен това вътре е много по-тясна и от Авенси и от Акорд.А и освен това там бензиновите мотори без МПС версията на мен лично са ми доста мудни.Като оставим всичко това настрана е железен автомобил, но ми е тесен, другия проблем е че е най-ниска като клиренс и ще има да си влача гърнетата по спящите полицаи.Като комфорт и вътрешно пространство, а също и клиренс Авенсиса ми влиза напълно в изискванията............ама да случа на бройка на която ще трябва да сменям сегменти по вина на тъпите тикви които са я конструирали и с адопуснали така да излезе от завода няма как да стане.Не че разбира се при Хонда това неможе да се случи.Минуса при Акорда е че е доста по-спортно ориентиран, вътр е лично на мен ми се струва по-тесен от Авенсиса и шумоете при преминаване през неравности са една идея по-големи. Двигателя 2.0 определено върви една идея повече от този на Тойота и се усеща осезаемо, в по-горния пост изказах предположенията си за това.
Така и не разбрах този Авенсис 2 отзад на цял заден мост ли е?
А относно питането по форумите не ме притеснява да питам и грам защото бих искал да бъда информиран (макар че миротт ми спести питанката в Хонда форума с 2-3 изречения) и да знам какво купувам макар и не всичко, на какво да обърна внимание, все пак не изтърсвам 10-11 бинки за да карам нещо 2 години и после пак същото упражнение.
Заветната цел обаче си остава Лексус, но до тогава много вода ще изтече.
Petar
nov
-
Мнение от scorpion » 23 Яну 2013 19:27
Колега, само се пошегувах и се извинявам ако съм ви обидил.nov написа:Мерси за отговорите.
Нещо повече, разбирам, че избора е труден. Като изключим Хонда, автомобили които не съм имал удоволствието да карам то Мазда също не е лош избор. Имам опит 323, както и с трибют.
И все пак Авенсис е добър избор и го препоръчвам. Имал съм 1.8 бензин 2005 и сега този 2.2 дизел фейслифт. Определено дизела е по доврия от двата и го препоръчвам. При мен е с всики възможни екстри за модела и съм доволен. Вярно взех го нов и има още 1.5 г. гаранция. За кола на старо трябва да се задели прилична сума за посрещане на всевъзможни проблеми. Успех в избора.
scorpion
- nov
Мнение от nov » 23 Яну 2013 22:12
А и съвсем друго е положението да си купиш чисто нов дизел тогава и аз бих си взел определено дизел пред бензин 100%, дай Боже всеки му.
Дизел САМО дънки!!!
nov
-
Мнение от scorpion » 24 Яну 2013 09:24
Трябва си много обикаляне, но друг път "химията" се получава от първи път и казваш: Това е колата ! Аз лично държа изключително много на външен и вътрешен вид, като само по вида на двигателния отсек и багажника, както и състоянието отдолу (очукани прагове, вдлъбнатини, висящи маркучи, кабели, щипки, подкалници, и т.н.) определят мигновенно дали е взета "душата" на автомобила и собственика се е отнасял добре. Естествено дднешните джамбази са се "изхитрили" и могат да замажат следи от всякакъв "погром и издевателство" над автомобила и като добавим нервния и обладан с мерак бъдещ собственик ... biggrin.gif
И последно и конкретно за Авенсис 2... добре е да е поне последната година преди фейслифта или най-добре фейслифт. Ако има сервизна история в ТМ, чудесно. Ако е от вън мисля, че пак там могат да нарпавят проверка какво се е случвало. 1.8 е добър избор, макар и ДВГ да е малко шумничък (според мен). Иначе е пъргав за купето и се отплаща с приличен разход. За дълъг път автомобила е мн.добър. Широк, удобен с прилично средно твърдо окачване. Не е спортен автомобил и при силен вятър с висока скорост става нестабилен (въпреки теглото). Прилична музика, добра изработка на детайлите, качествени материали ... Все още не съм виждал Авенсис 2 дори от първите модели да прилича на "дроб" biggrin.gif
Мисля, че е в 10-ката за надеждни автомобили 5-7 години ако не се лъжа !
Това е и успех !
За королата, газта, дизела ... да кажат други.
scorpion
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru