Евентуален проблем с акумулатора ми или утечка?
-
Евентуален проблем с акумулатора ми или утечка?
Здравейте колеги. Появи се проблем с акумулатора колата е Корола Е11, вчера сутринта слизам да паля на път за работа и изненада колата не иска да запали акумулатора не е първа младост 4-ри годишен е Магнети Марели 45Ah.Та въртя да паля плафона в купето направо изгасна и ми стана ясно, че акумулатора се е изтощил.Преди време бях му доливал дестилирана вода тъй като искаше малко да му се долее,проверих го преди няколко месеца нямаше нужда да се долива и до вчера не го бях проверявал отново.След като видях че се е изтощил и ще се наложи да се зареди реших да проверя дали няма нужда отново да му се долее вода отворих го и за мое разочарование едната клетка беше почти празна реших че малко късно съм се сетил да проверя но нямаше как долях му вода отново и го сложих да се зарежда надявайки се да не съм го убил.Заредих го покарах колата вчера след работа и я оставих, слизам днес и за жалост пак не искаше да запали помислих си че наистина съм го довършил забравяйки да му долея вода навреме.Реших все пак да отида някъде да го замерят , най-близко ми беше сервиз на Аутобокс отидох момчето го замери и каза че има още живот в акумулатора но не бил зареден достатъчно.Позачудих се тъй като го бях зареждал над 10 часа, реших да замеря с мултицет за утечка макар че по колата не е правено нищо скоро та да се появи от някъде утечка но трябваше да се провери.Закачих мултицета последователно и останах малко учуден показа 0,30 ампера консумация.Стори ми се малко много за кола в покой по-скоро очаквах да е някъде от порядъка на 0,10 ампера.Все пак закачих акумулатора пак да се зарежда като този път ще го позаредя малко по-дълго.Някой ако е имал подобен проблем и знае колко трябва да е нормалната консумация на кола в покой ще съм благодарен да сподели тъй като трябва да съм сигурен преди да търся акумулатор дали е в него проблема или консумацията в покой е прекалено голяма и тя го изтощава.