EGR vakuum modulator на рав4 98г.?
EGR vakuum modulator на рав4 98г.?
Колеги как да проверя дали вакум модулатора ми е наред или нещо се е здухал.Значи има Q P R портове незнам как е на български,в западните форуми казват да затворя порт P и R с пръст и да духам през Q и ако излиза свободно въздух през филтъра който е под капачката ,значи всичко е наред.Некъде обаче не прочетох какво се случва ако духаш от този порт който е от доло,при мен като го пробвам излиза въздух свободно някаде,до колкото знам между този порт и другите които са отгорое има мембрана която би трябвало да създава налягане или да отваря някой клапан вътре.При мен преминава въздух през тази мембрана ,та дали така трябва да е или вакум модулатора си е заминл.А даже при мен един от портовете P като подам въздух през него не преминава въздух,така ли трябва да е? Много хора пишат че ЕГР системата не влияе на работата на двигатела по никакъв начин.В книгите пише че ако тази система работи нормално колата е по икономична,в момента моята е с доста висок разход 14 извън града газ.Когато сложих газовата преди 7000км с 25л газ минавах 240км ,а сега с 26л газ успях да мина 190км.Когато си я карах на бензин разхода беше 10 извън града и 12 в града.