Колата ми е Toyota Corolla hatchback от 2002-ра, 90 кончета, дизелче 2.0. Досега винаги съм давала на някой друг да ми сменя маслото, а от мен - само финансите biggrin.gif НО сега реших да се поинтересувам малко. Та казаха ми да видя за моя мотор кое масло се препоръчва... В книжката към колата пише, че има 4 модела двигатели: 4ZZ-FE, 3ZZ-FE, 2ZZ-GE, 1CD-FTV. Как да разбера кой модел е моят двигател? Също ще съм благодарна ако препоръчате добро масло за моята колица
Toyota Corolla проверка на модела на двигателя
Toyota Corolla проверка на модела на двигателя
Здравейте, първо искам да се извиня ако вече има такава тема, но просто не успях да намеря подобна
Колата ми е Toyota Corolla hatchback от 2002-ра, 90 кончета, дизелче 2.0. Досега винаги съм давала на някой друг да ми сменя маслото, а от мен - само финансите biggrin.gif НО сега реших да се поинтересувам малко. Та казаха ми да видя за моя мотор кое масло се препоръчва... В книжката към колата пише, че има 4 модела двигатели: 4ZZ-FE, 3ZZ-FE, 2ZZ-GE, 1CD-FTV. Как да разбера кой модел е моят двигател? Също ще съм благодарна ако препоръчате добро масло за моята колица
В Toyota ми предложиха да ми сложат Havoline - синтетично, но не знам дали си струва парите (за негаранционен автомобил). Дайте съвет 
-
мехаННика
- Получена благодарност: 42 пъти
Re: Toyota Corolla проверка на модела на двигателя
От изброените само 1CD-FTV е дизелов така че, това е твоя мотор.
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 34 пъти
Това е възможния компромис спецификации/качество/цена, ако търсиш по-евтино масло.
Prista Ultra SAE 5W-40 - 4 литра, 18,05 лв.,72,20 лв. + 2 по 1 л. - 2 х 19,55 лв. Общо около 100 лв.
http://www.prista-oil.com/bg/product/pr ... 0-143.htmlМоторните масла PRISTA® ULTRA са предназначени за смазване на високо натоварени, съвременни, работещи при променливи условия в широк температурен интервал бензинови и дизелови двигатели на леки автомобили. Особено подходящи са за бензинови двигатели без и с турбонагнетяване, инжекторно впръскване на горивото и многоклапанна система, за които производителя на двигателя предписва масла от най-високите експлоатационни нива API SM и SL.
Prista Ultra SAE 5W-40 - 4 литра, 18,05 лв.,72,20 лв. + 2 по 1 л. - 2 х 19,55 лв. Общо около 100 лв.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
-
mirott
- Благодарил/а: 33 пъти
- Получена благодарност: 43 пъти
http://www.xadoshop.bg/bg/products/xado ... f-p43.html
Това ти препоръчвам аз. Слагал съм го на доста коли вече и е много по-добро от скъпи и разпространени марки. А за Приста изобщо не си и помисляй да сипваш!!! Лично мнение...
Това ти препоръчвам аз. Слагал съм го на доста коли вече и е много по-добро от скъпи и разпространени марки. А за Приста изобщо не си и помисляй да сипваш!!! Лично мнение...
Благодаря ви много за помощта
Сега се връщам от сервиза и им казах да ми изготвят няколко варианта за смяна на масло. Предложили са ми следните варианти:
1. HILBER SPORT S 5W-4 18.01 лв/л; 96.18 - 4л туба
2. MOBIL SYNT S 5W-40 25.20 лв/л; 86.56 - 4л туба
Какво мислите за тези масла - добри ли са?
Сега се връщам от сервиза и им казах да ми изготвят няколко варианта за смяна на масло. Предложили са ми следните варианти:
1. HILBER SPORT S 5W-4 18.01 лв/л; 96.18 - 4л туба
2. MOBIL SYNT S 5W-40 25.20 лв/л; 86.56 - 4л туба
Какво мислите за тези масла - добри ли са?
-
mirott
- Благодарил/а: 33 пъти
- Получена благодарност: 43 пъти
Пробвай от линка, който съм пуснал. Няма да сгрешиш