съединител-помогнете!
съединител-помогнете!
Мнение от PYMKO » 17 Авг 2012 12:10
PYMKO
Re: съединител-помогнете!
Мнение от moloko » 17 Авг 2012 16:06
Пак питам - какъв е проблема? Аз едва ли ще помогна много , но тук има и тънки разбирачи , все някои ще помгне .
moloko
Мнение от PYMKO » 17 Авг 2012 16:24
проблема е,че трябва да натисна педала до ламарината,а скоростите пак влизат трудно,а задна даже причуква от време на времеmoloko написа:А защо си тръгнал да сменяш съединителя? Какъв е проблема ? Щом си с бензинов мотор не би трябвало да се занимаваш с маховика - скъпата част в съдинителя на дизелаците. Може би говорим за смяна на притискателен и феродов диск с лагера което е далеч по-макло от сумата за компелекта с двумасов маховик при дизелите.
Пак питам - какъв е проблема? Аз едва ли ще помогна много , но тук има и тънки разбирачи , все някои ще помгне .
PYMKO
Мнение от lubooo » 17 Авг 2012 16:43
3ZZ-FE
lubooo
Мнение от desotodorov » 17 Авг 2012 17:13

desotodorov
moloko
Мнение от PYMKO » 17 Авг 2012 22:46
много ти благодаря за съвета.още утре ще пробвам и ако е заминал ще се обърна към колегата TOYOTAFOREVER.lubooo написа:за да си сигурен , че е от съединителя , спри на баир и дръпни ръчна включи първа скорост и почни леко да пускаш съединителя без да подаваш газ , ако колата изгасне без да почне да се мъчи и да сваля ниско оборотите е добре съединителя , ако не, значи приплъзва и си е отишъл . За части ти давам съвет да не купуваш от ebay , безмислено е при положение че в форума има колега като toyotaforever , моя комплект съединител ( оригинален ) от него излезе около 290 лв , като дори майстора който ми го сменя беше учуден от качеството за тая цена , за справка в тойота сервиза в търново ми искаха 700 лв за съединител laugh.gif
PYMKO
- martod
Мнение от martod » 17 Авг 2012 23:55
Вземи си обслужи помпите на съединителя и смени течността и не ти трябва да търсиш баири и бордюри ..PYMKO написа: проблема е,че трябва да натисна педала до ламарината,а скоростите пак влизат трудно,а задна даже причуква от време на време
martod
Мнение от PYMKO » 18 Авг 2012 13:39
течността я смених с останалите консумативи,а би ли ми казл как по-точно се обслужват тези помпи и къде мога да го направя-мога ли сам или трябва в сервиз?martod написа:Вземи си обслужи помпите на съединителя и смени течността и не ти трябва да търсиш баири и бордюри ..PYMKO написа: проблема е,че трябва да натисна педала до ламарината,а скоростите пак влизат трудно,а задна даже причуква от време на време
PYMKO
- martod
Мнение от martod » 18 Авг 2012 14:05
Трябваше от тук да започнеш темата ..PYMKO написа: течността я смених с останалите консумативи,

Нова течност със стари износени гумички обикновено води до влошаване работата на съединителя ..
Има ремонтни комплекти гумички за тези помпи, сменяй ги и тях, нова течност и хубаво обезвъздушаване и си пак в джаза ..
martod
Мнение от PYMKO » 18 Авг 2012 17:05
благодаря за съвета.ще ги сменя тия дни и ще пиша.дано си правmartod написа:Трябваше от тук да започнеш темата ..PYMKO написа: течността я смених с останалите консумативи,![]()
Нова течност със стари износени гумички обикновено води до влошаване работата на съединителя ..
Има ремонтни комплекти гумички за тези помпи, сменяй ги и тях, нова течност и хубаво обезвъздушаване и си пак в джаза ..
PYMKO
Мнение от mafiota » 20 Авг 2012 19:32
колега писал съм ти ЛСPYMKO написа:благодаря за съвета.ще ги сменя тия дни и ще пиша.дано си правmartod написа:Трябваше от тук да започнеш темата ..PYMKO написа: течността я смених с останалите консумативи,![]()
mafiota
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение от zi_zi_top » 20 Авг 2012 23:18

Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
- martod
Мнение от martod » 21 Авг 2012 08:55
Изобщо не си прав ..zi_zi_top написа:Смяната само на гумички е "ден до пладне"
Ако няма язвички по цилиндъра на помпата, ще откара още толкова колкото е карала до сега ..
Аз на моя галант съм ги сменял с ОЕМ комплекти от Ратола от "ден" (не помня точно кой, на 2005г.) и си карат до "пладне" (разбирай до днес) ..

martod
Мнение от mafiota » 21 Авг 2012 17:41
И аз съм съгласен с това мнение.martod написа:Изобщо не си прав ..zi_zi_top написа:Смяната само на гумички е "ден до пладне"
Ако няма язвички по цилиндъра на помпата, ще откара още толкова колкото е карала до сега ..
Аз на моя галант съм ги сменял с ОЕМ комплекти от Ратола от "ден" (не помня точно кой, на 2005г.) и си карат до "пладне" (разбирай до днес) ..
mafiota
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru