При мен имаше голям ефект дори и само от смяната на гумичките .Главният проблен с горенето на маслото идваше от големият нагар ,които се получаваше в буталата и гнездата на клапаните. Самите пък клапани не прилягаха добре заради тези нагаранията които се получаваха от заминалите им гумички .w201 написа:Оказа се, че колата за 3 000км. харчи около 500-600грама масло. Тези дни ще смянам сегменти, гумички и ще се препасват клапани. Надявам се, че там е проблема. По-нататък ще кажа какъв е ефекта от този ремонт.
Проблем с предимяване 7А FE
Re:
Мнение от Petar » 29 Юли 2012 10:29
Petar
Re: Проблем с предимяване 7А FE
Мнение от Vokil » 30 Юли 2012 22:26

Vokil
Petar
xtreme
Мнение от Petar » 01 Авг 2012 15:58
Защотот той пък ми обясни че клапаните бели соморегулиращи и след време щели да спрат да тракат това дали е вярно ?xtreme написа:Най-вероятно не са регулирани разстоянията между валовете и клапаните като хората.Монтьора сигурно е объркал пуловете като го е сглобявал.
Petar
-
Мнение от PESHO OT MARS » 01 Авг 2012 17:24
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
PESHO OT MARS
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 113 пъти
Мнение от max-2 » 06 Авг 2012 10:46
Да ти имам майстора, ако е разместил пуловете трябва да е много зле. Има и друг вариант - зацепването на зъбната предавка между двата вала. В едното колело има пружина, която обира луфта между зъбите. Там трябва да наблегнете според мен.Petar написа:Дане отварям нова тема и тук ще питам .Нормално ли е колеги след смяна на гумичките на клапаните и отваряне на главата двигателя да трака като на дизел .Майстора ми каза че щял дасе оправи
Има ли ефект от смяната на гумичките? И моята мирише отзад на масло, но не доливам много и засега съм се отказал да ги сменям.
max-2
Мнение от Petar » 06 Авг 2012 11:34
Ко дати кажа колега аман от майстори вече отидох само за смяна на гумички за клапани сменихами ги но колата почна да трака като дизел ими изгори за 40 км около 1 литър на другия ден им я връщам като казвам какъв е проблема отварят я на ново ими казват че изведнъж вече сами заминали напълно и сигментите като при първото отваряне сами и скъсали и агринажния ремък честно казано незнам какво е ставалоmax-2 написа:Да ти имам майстора, ако е разместил пуловете трябва да е много зле. Има и друг вариант - зацепването на зъбната предавка между двата вала. В едното колело има пружина, която обира луфта между зъбите. Там трябва да наблегнете според мен.Petar написа:Дане отварям нова тема и тук ще питам .Нормално ли е колеги след смяна на гумичките на клапаните и отваряне на главата двигателя да трака като на дизел .Майстора ми каза че щял дасе оправи
Има ли ефект от смяната на гумичките? И моята мирише отзад на масло, но не доливам много и засега съм се отказал да ги сменям.
Petar
Мнение от svetzzz » 06 Авг 2012 13:06
Imam dosta podoben problem.Celicata q vzeh predi okolo mesec i vednaga smenih masloto razbira se.
Slojih Castrol Magnatec 5w40 c3 i za okolo 3000 km padna pod minimuma po4ti.Strannoto e 4e otzad nqma nikakuv dim.
Nqkavkvi saveti?Mersi predvaritelno.
svetzzz
-
- Получена благодарност: 39 пъти
Мнение от мехаННика » 07 Авг 2012 00:33
мехаННика
Мнение от SFINKS » 07 Авг 2012 10:47

Всяка стотинка спестена от къдърна работа или оригинални части накрая се умножава по 100 , и това без да броим загубеното време и нерви

S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
SFINKS
Мнение от Petar » 08 Авг 2012 11:44
Труден лесен начин важното е крайния ефект.При мен нещата се оправиха и сега двигателя е като нов .А щосе отнася за цената ми излезе в пъти по-евтино отколкото оторизиран сервиз и мисля чеси заслужаваше чакането въпреки проблемите които се появиха но тесиги оправиха без дасе циганятSFINKS написа:Нищо , нека да се научат по трудният начин ...![]()
Всяка стотинка спестена от къдърна работа или оригинални части накрая се умножава по 100 , и това без да броим загубеното време и нерви
Petar
mirott
мехаННика
-
- Благодарил/а: 21 пъти
- Получена благодарност: 29 пъти
Мнение от mirott » 09 Авг 2012 09:08
mirott
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru