Съвет за покупка на Карина

pepi555

Съвет за покупка на Карина

Мнение от pepi555 » 25 Юни 2012 16:51

здравейте колеги скоро май ще имате нов член във форума, налага ми се да купувам по голяма кола и се ориентирах към карина комби, задължително бензин, евентуално и газ, знам че са старички но точно това търся вече- да е непретенциозна и евтина за подръжка. та въпросите ми са-
1.6 или 1.8?
какво да гледам най вече преди покупката?
колко харчат и двата мАторЯ- градско и извън градско
и ощо нещо исках да питам ама не се сещам сега.
благодара предварително! :thumbsup:

п.с какво ще кажете за тая? http://www.tuning.bg/forums/index.php?/ ... try1218579

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Re: Съвет за покупка на Карина

Мнение от Uncle Dido » 26 Юни 2012 00:34

Железен автомобил. 7А-ФЕ е препоръчително - има по-добър въртящ момент в ниските обороти; 4А-ФЕ идва слабичък, особено за комби.

Линка, който си дал - не ми се отваря, без регистрация, коментари не мога да дам.

Основни проблеми на модела - предни биалети, евтини и усилени - CTR - корейска фирма.

Разхода на 4А-ФЕ и на 7А-ФЕ е еднакъв, зависи от тежестта на подметката ти.

Други проблеми - зависи дали си душманин.... smile.gif

П.п. 4А-ФЕ - 1.6

7А- ФЕ - 1.8

PESHO OT MARS

Мнение от PESHO OT MARS » 26 Юни 2012 09:31

Не съм карал 7A-FE ама лично ме съмнява да е чак такава разликата от 4А-FE по отношение на вървежа. Разхода е горе долу еднакъв. И двата двигателя се справят с купето при условие че си спокоен шофьор. Може да се огледаш и в 3S-FE който е 2.0 литра имаше из мобилето един такъв Авенсис 1 на някакви тънки пари (комби с 2.0 двигател). Има и една софийска Карина с 1.6 но е хечбек, ходих да я гледам и с изключение на някой забележки по екстериора изглеждаше в много прилично състояние и си заслужаваше страхотната сума от 2350 лева :whistle: . Като цяло един много сполучлив автомобил с който и бензинов двигател да я вземеш няма да съжеляваш, всичките могат да се правят и с обикновенни газови и с ГИ.

Разхода на 4A-FE смесено е около 10/100 газ или около 8/100 бензин.

Другото по окачването което може да похлопва е задните регулируеми щанги. Но не са болка за умиране има ги в Евро07 някакви китайски които държат по около 30-40 хил.км.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 26 Юни 2012 10:16

Uncle Dido написа:Железен автомобил. 7А-ФЕ е препоръчително - има по-добър въртящ момент в ниските обороти; 4А-ФЕ идва слабичък, особено за комби.

Линка, който си дал - не ми се отваря, без регистрация, коментари не мога да дам.

Основни проблеми на модела - предни биалети, евтини и усилени - CTR - корейска фирма.

Разхода на 4А-ФЕ и на 7А-ФЕ е еднакъв, зависи от тежестта на подметката ти.

Други проблеми - зависи дали си душманин.... smile.gif

П.п. 4А-ФЕ - 1.6

7А- ФЕ - 1.8
Не мисля чеса толкова слаби двигетелите.По-скоро зивиси как ги юркаш при подръжка на по-високи обороти си вървят доста добре

pepi555

Мнение от pepi555 » 26 Юни 2012 14:37

това е друг линк за карината - http://www.cars.bg/u528146

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 26 Юни 2012 17:01

На снимките изглежда добре поддържан автомобил.
Въпреки това трябва да се огледа добре, защото е на години. Ако е читава, ще си купиш много приятен семеен автомобил за "без пари", на който и поддръжката е сравнително евтина. Ще имаш само удоволствието от употребата му на съвсем приемлива цена. (Аз не бих продал такъв автомобил.)
На мен ми харесва! :thumbsup:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

desotodorov

Мнение от desotodorov » 26 Юни 2012 18:57

И аз моята съм се зарекъл, че няма да я продам докато не си умре сама :thumbsup:
Първо защото съм я газифицирал за близо 3к лв, и N-то, защото запазени екземпляри вече рядко се срещат...и да - потвърждавам че "нормалните" проблеми са биалетите - аз заложих на "555" японски ...имам такива външни кормилни накрайници на около 100к вече - не са изтропали. Струва ми се че карината е доста преоразмерен автомобил - особено комбито... моята вече 100к, с 90кг метановици отзад, и почти винаги с 4-има юнаци на борда...няма проблеми...сменил съм и кабелите и свещите, ГИ е настроен много кадърно от колегата БасМан...и колата си върви...ДВГ не дава никакви признаци на износване за тези 100к...е - ще ходя да му регулират клапаните някога, че нали трябвало по-често при метан...ма все не остава време.

pepi555

Мнение от pepi555 » 28 Юни 2012 02:07

много благодаря за бързите отговори, това което ислках да питам колко горе долу е първоначалното обслужване? и ако има колега от козлодуй или региона да каце някой майстор за да я проверя- вече кола без да е минала през сервиз не копувам -парен каша духа... и то няколко пъти punk.gif

PESHO OT MARS

Мнение от PESHO OT MARS » 28 Юни 2012 16:47

pepi555 написа:много благодаря за бързите отговори, това което ислках да питам колко горе долу е първоначалното обслужване? и ако има колега от козлодуй или региона да каце някой майстор за да я проверя- вече кола без да е минала през сервиз не копувам -парен каша духа... и то няколко пъти punk.gif
Е тя точно тази кола не е ли форумна? В смисъл като гледам ника ми прилича на човек който списва и тук.

Този мотор ако не се лъжа ремъци ролки и труд някъде под 200 кинта излизаше. За моята платих 440 лева като тук влизаше ангренаж, една или две ролки не помня точно водна помпа семеринги преуплатняване на маслена помпа и всички пистови ремъци + труда.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V

Аватар
Rudy
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Rudy » 28 Юни 2012 17:47

PESHO OT MARS написа:Е тя точно тази кола не е ли форумна? В смисъл като гледам ника ми прилича на човек който списва и тук.
Дамм, определено е на mafiota: http://toyotabg.eu/memberlist.php?mode ... ile&u=5925
Изображение

mafiota

Мнение от mafiota » 28 Юни 2012 18:18

чак сега забелязвам темата , че ми коментирате колата, моята е biggrin.gif, питайте каквото ви интересува

Аватар
CuMo

Мнение от CuMo » 02 Юли 2012 00:48

Ето това от моя страна ще ти бъде много полезно:

http://arabov.biz/spendings.xls

http://arabov.biz/diary.zip

А за вървенето и 4А-FE комби си върви, само трябва хубав бензинец ;)

http://www.youtube.com/watch?v=V_CUlzpFCA0

Виж и това:

http://arabov.biz/index.php/projects/au ... t-of-cluch

Колегата mafiota e от Козлодуй, много технически грамотен, също може да ти даде много инфо.
Аз за съжаление не съм в БГ и нямам много време за писане по форумите.

Като цяло автомобила страда малко от към интериор и лукс, но двигател, електроника, окачване, ръжда - просто няма от какво да се оплаче човек. Скоро ще станат три години от как я карам - никъде не ме е оставяла, никога не е отказвала да пали поради дефектиране на възел или нещо друго. worthy.gif
Сега, че японеца много съм го псувал от време на време - някои неща са навряни на пичка си лелина - това е факт, но примерно днес сменях крушка на фара на Нисан Микра - ей, сто пъти си обелих главата в ръба на капака, та има и по-лошо... tooth.gif

Аватар
Климент

Мнение от Климент » 05 Юли 2012 00:40

Четвърта година търкалям Карина 2.0 бензин , желязо ти казвам. Не съм имал по-здраво копеле punk.gif Че и пъргава .Мотор 3s-fe
Toyota Carina E 2.0GLi 3s-fe

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 05 Юли 2012 09:28

Климент написа:Четвърта година търкалям Карина 2.0 бензин , желязо ти казвам. Не съм имал по-здраво копеле punk.gif Че и пъргава .Мотор 3s-fe
Ей туй се казва отговор biggrin.gif

mafiota

Мнение от mafiota » 05 Юли 2012 18:17

Абе корави са и най-вече сигурни, ама съм се запътил към нещо малко по-голямо, и по-нова година.

Публикувай отговор