Проблем с Toyota Avensis 1.8GS 1998

Paun Alishev

Проблем с Toyota Avensis 1.8GS 1998

Мнение от Paun Alishev » 15 Юни 2012 15:59

Здравейте!Преди година и половина баща ми си купи в Toyota Avensis 1.8GS 1998 в наистина много добро състояние.Колата е карана редовно почти всеки ден (и поддържана редовно,смяна на масло,филтри и така нататък),без да даде проблем-до вчера...Започвам с мисълта,че тук не гледате на боб и,че е най-добре майстор да я погледне,но тайно се надявам това да е нещо общослучващо се при тези модели и да сте запознати.А ето го и проблемът.Татко отиде вчера на работа.По едно време решил да я премести и усетил,че колата запалила по-трудно,каза "като за последно".Вечерта се качил да се пребира и запалил-след 2 секунди колата изгаснала сама и дори загубила всички тоци изведнъж...Заредили акумулатора и след това не е правила проблем с тока.Но проблемът със запалване останал.Пали за 2 секунди дига обороти до към 1000-1200 и сама гасне,и като настъпиш гаста в този интервал от 2 секунди колата не реагира,след като изгасне трябва да се ичака малко време,за да запали пак иначе ако веднага след това се пробва-стартера върти без да пали...Имало някакъв човек наблизко,който разбирал и пробвали дали помпата хвърля бензин-не е там проблема,пробвали да пръснат някакъв спрей за запалване при въздушния филтър,колата само припаткала и не запалила,пробвали свещите,дали са наред-и от тях не е проблемът,откачили кабелите на акумулатора (тази идея е от мен,може би глупава,но си мислих,че ако се откачат тоците и се закачат-ако компютарът е дал някаква грешка може да се рестартира и да се оправи),но уви не.Сега преди малко я пробвах и пак така пали за 2 секунди и сама гасне.Ще се радвам ако знаете нещо да споделите.Предполагаме,че трябва да се закачи на компютър,за да се види къде се е бъгнало нещо,но майстор може би в неделя ще дойде...
Малко объркано обясних всичко,за това ако нещо не е стало ясно ще се опитам да го обясня по-добре.

П.П В колата бензин има-да те удави и ток-да те убие,за това и там не е проблемът... biggrin.gif

Аватар
diesel_power
Получена  благодарност: 1 път

Re: Проблем с Toyota Avensis 1.8GS 1998

Мнение от diesel_power » 16 Юни 2012 01:49

Ще се опитам налучкам на сляпо.
Щом не може веднага да запали след като изгасне сигурно се дави.От регулатора на налягането на дюзите трябва да има едно маркуче към смукателите ,извади го и виж , когато въртиш да палиш да не хвърля бензин от там.Ако е избил регулатора хвърля бензин и я дави .

Paun Alishev

Мнение от Paun Alishev » 19 Юни 2012 17:46

Провериха колата на компютър и казаха,че грешка е в имобилайзера .Двама майтори я гледаха и в крайна сметка не могат да я оправят -трябвало електричар,но проблема е,че ние сме в Англия и тук взимат много скъпо-та съдбата на колата е неясна за сега... mellow.gif

Аватар
diesel_power
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от diesel_power » 19 Юни 2012 20:10

Ти твърдиш ,че има ток и бензин затова не мисля ,че е имобилайзера .

Paun Alishev

Мнение от Paun Alishev » 20 Юни 2012 23:34

Така каза единият от майсторите-на компютър я включил .Оказа се,че просто пали и веднага емобилайзера блокира помпата и колата изгасва,защото няма подаване на бензин ...

Paun Alishev

Мнение от Paun Alishev » 21 Юни 2012 21:20

Здравейте отново от мен .Имобилайзерът прави въртели...Трябват ми малко мнения и препоръки как да се продцедира по-нататък.
Разбрах,че може да се вземе нова ключалка с ключовете,но след това трябвало да се препрограмира компютърът на колата-вярно ли е това,което ми казаха ?!...И следващият въпрос е продиктуван от това,че колата ни скъса нервите,а кола трябва належащо...Как да се спре/премахне емобилайзера-зная рисковете от кражба и така нататък,но се предцени,че той не ни е нужен...Ако има наистина компетентни хора на тази тема-въпрос им се струва много криминален за пускане в интернет,моля ако знаете пишете ми на ЛС...

П.П Майстор ми каза също за някакви емулатори,които се вързвали към емобилайзера и го "лъжели"...Слагал ги е на немски коли-запознати ли сте дали ги има и за японските,защото той не знае за японските ?!

П.П2 Забравих за още нещо,което ми казаха,че имало начин да се ресне компютърът на колата,като се откачи акумулаторът и се изчака 24/48 часа и след това се закачи на ново...Казва се,че през това време всичкия ток,който е задържал компютърът изчезва и като се включи след определено време (24/48) се рестартирвал,и можело сам да си изчисти някакви бъгове ако са станали-има ли нещо вярно и тук ?!

Paun Alishev

Мнение от Paun Alishev » 22 Юни 2012 00:41

Време е за празнуване,съфорумници !
Това е темата,която ми беше много от полза : http://www.toyotaownersclub.com/forums/ ... opic=85040 .
Благодаря на diesel_power за това,че се вкючи в темата.

Успех на всички и много безаварийни километри !

Публикувай отговор