Здравейте!Преди година и половина баща ми си купи в Toyota Avensis 1.8GS 1998 в наистина много добро състояние.Колата е карана редовно почти всеки ден (и поддържана редовно,смяна на масло,филтри и така нататък),без да даде проблем-до вчера...Започвам с мисълта,че тук не гледате на боб и,че е най-добре майстор да я погледне,но тайно се надявам това да е нещо общослучващо се при тези модели и да сте запознати.А ето го и проблемът.Татко отиде вчера на работа.По едно време решил да я премести и усетил,че колата запалила по-трудно,каза "като за последно".Вечерта се качил да се пребира и запалил-след 2 секунди колата изгаснала сама и дори загубила всички тоци изведнъж...Заредили акумулатора и след това не е правила проблем с тока.Но проблемът със запалване останал.Пали за 2 секунди дига обороти до към 1000-1200 и сама гасне,и като настъпиш гаста в този интервал от 2 секунди колата не реагира,след като изгасне трябва да се ичака малко време,за да запали пак иначе ако веднага след това се пробва-стартера върти без да пали...Имало някакъв човек наблизко,който разбирал и пробвали дали помпата хвърля бензин-не е там проблема,пробвали да пръснат някакъв спрей за запалване при въздушния филтър,колата само припаткала и не запалила,пробвали свещите,дали са наред-и от тях не е проблемът,откачили кабелите на акумулатора (тази идея е от мен,може би глупава,но си мислих,че ако се откачат тоците и се закачат-ако компютарът е дал някаква грешка може да се рестартира и да се оправи),но уви не.Сега преди малко я пробвах и пак така пали за 2 секунди и сама гасне.Ще се радвам ако знаете нещо да споделите.Предполагаме,че трябва да се закачи на компютър,за да се види къде се е бъгнало нещо,но майстор може би в неделя ще дойде...
Малко объркано обясних всичко,за това ако нещо не е стало ясно ще се опитам да го обясня по-добре.
П.П В колата бензин има-да те удави и ток-да те убие,за това и там не е проблемът... biggrin.gif
Проблем с Toyota Avensis 1.8GS 1998
-
- diesel_power
- Получена благодарност: 1 път
Re: Проблем с Toyota Avensis 1.8GS 1998
Ще се опитам налучкам на сляпо.
Щом не може веднага да запали след като изгасне сигурно се дави.От регулатора на налягането на дюзите трябва да има едно маркуче към смукателите ,извади го и виж , когато въртиш да палиш да не хвърля бензин от там.Ако е избил регулатора хвърля бензин и я дави .
Щом не може веднага да запали след като изгасне сигурно се дави.От регулатора на налягането на дюзите трябва да има едно маркуче към смукателите ,извади го и виж , когато въртиш да палиш да не хвърля бензин от там.Ако е избил регулатора хвърля бензин и я дави .
-
Провериха колата на компютър и казаха,че грешка е в имобилайзера .Двама майтори я гледаха и в крайна сметка не могат да я оправят -трябвало електричар,но проблема е,че ние сме в Англия и тук взимат много скъпо-та съдбата на колата е неясна за сега... 

- diesel_power
- Получена благодарност: 1 път
Ти твърдиш ,че има ток и бензин затова не мисля ,че е имобилайзера .
-
Така каза единият от майсторите-на компютър я включил .Оказа се,че просто пали и веднага емобилайзера блокира помпата и колата изгасва,защото няма подаване на бензин ...
-
Здравейте отново от мен .Имобилайзерът прави въртели...Трябват ми малко мнения и препоръки как да се продцедира по-нататък.
Разбрах,че може да се вземе нова ключалка с ключовете,но след това трябвало да се препрограмира компютърът на колата-вярно ли е това,което ми казаха ?!...И следващият въпрос е продиктуван от това,че колата ни скъса нервите,а кола трябва належащо...Как да се спре/премахне емобилайзера-зная рисковете от кражба и така нататък,но се предцени,че той не ни е нужен...Ако има наистина компетентни хора на тази тема-въпрос им се струва много криминален за пускане в интернет,моля ако знаете пишете ми на ЛС...
П.П Майстор ми каза също за някакви емулатори,които се вързвали към емобилайзера и го "лъжели"...Слагал ги е на немски коли-запознати ли сте дали ги има и за японските,защото той не знае за японските ?!
П.П2 Забравих за още нещо,което ми казаха,че имало начин да се ресне компютърът на колата,като се откачи акумулаторът и се изчака 24/48 часа и след това се закачи на ново...Казва се,че през това време всичкия ток,който е задържал компютърът изчезва и като се включи след определено време (24/48) се рестартирвал,и можело сам да си изчисти някакви бъгове ако са станали-има ли нещо вярно и тук ?!
Разбрах,че може да се вземе нова ключалка с ключовете,но след това трябвало да се препрограмира компютърът на колата-вярно ли е това,което ми казаха ?!...И следващият въпрос е продиктуван от това,че колата ни скъса нервите,а кола трябва належащо...Как да се спре/премахне емобилайзера-зная рисковете от кражба и така нататък,но се предцени,че той не ни е нужен...Ако има наистина компетентни хора на тази тема-въпрос им се струва много криминален за пускане в интернет,моля ако знаете пишете ми на ЛС...
П.П Майстор ми каза също за някакви емулатори,които се вързвали към емобилайзера и го "лъжели"...Слагал ги е на немски коли-запознати ли сте дали ги има и за японските,защото той не знае за японските ?!
П.П2 Забравих за още нещо,което ми казаха,че имало начин да се ресне компютърът на колата,като се откачи акумулаторът и се изчака 24/48 часа и след това се закачи на ново...Казва се,че през това време всичкия ток,който е задържал компютърът изчезва и като се включи след определено време (24/48) се рестартирвал,и можело сам да си изчисти някакви бъгове ако са станали-има ли нещо вярно и тук ?!
-
Време е за празнуване,съфорумници !
Това е темата,която ми беше много от полза : http://www.toyotaownersclub.com/forums/ ... opic=85040 .
Благодаря на diesel_power за това,че се вкючи в темата.
Успех на всички и много безаварийни километри !
Това е темата,която ми беше много от полза : http://www.toyotaownersclub.com/forums/ ... opic=85040 .
Благодаря на diesel_power за това,че се вкючи в темата.
Успех на всички и много безаварийни километри !