Въпрос за лампата на маслото на 3s-ge
Въпрос за лампата на маслото на 3s-ge
Здравейте колеги,откакто се затопли като запаля колата(когато не е палена 5 часа) лампата за маслото остава да свети още 1-2 секунди.Пробвах само на стартер(студена)- не изгасва.Пробвах след като я изгася и да върти само на стартер-след 1-2 сек само на стартер изгася лампата.Помпата е чисто нова(на 1000км) китайска .Валът и главата са правени преди 1000км.Мисля че маслото се оттича от някъде.Дайте някакви идеи,дали може да е нещо друго освен помпата
.

Re: Въпрос за лампата на маслото на 3s-ge
Забелязал съм нещо подобно, с чисто ново масло точно на 3S моторите.Лампата гасне почти на момента, като минат 400-500 километра и почва да задържа. Не мисля че имаш проблем.
При по-топло време маслото се отича по-бързо и е нормално след по дълго време като запалиш лампата за маслото ти малко по-късно да огаснеlord_pz написа:Здравейте колеги,откакто се затопли като запаля колата(когато не е палена 5 часа) лампата за маслото остава да свети още 1-2 секунди.Пробвах само на стартер(студена)- не изгасва.Пробвах след като я изгася и да върти само на стартер-след 1-2 сек само на стартер изгася лампата.Помпата е чисто нова(на 1000км) китайска .Валът и главата са правени преди 1000км.Мисля че маслото се оттича от някъде.Дайте някакви идеи,дали може да е нещо друго освен помпата.
Да но като развих масления филтър нямаше капка масло , а беше изгасена преди 3 часа.
А като отвиеш капачката за наливане на масло виждалисе дали е вътре е омаслено в двигателя
Не се вижда.Но днес сложих нов филтър и на сутринта ще го пробвам как е.
Ами това нее добре .Това май значи че масленатати помпа не качва маслото до гореlord_pz написа:Не се вижда.Но днес сложих нов филтър и на сутринта ще го пробвам как е.